Groep 3 en 4; dit zijn de leukste kinderfeestje ideeën!

kinderfeestje-groep-3-4

Als ouder van een kind in groep 3 of 4 weet je dat het organiseren van het perfecte kinderfeestje een uitdagende maar ook een ontzettend leuke taak kan zijn. Kinderen van deze leeftijd (6-7-8 jaar) zijn vol energie en nieuwsgierigheid. Ze genieten van een diversiteit aan activiteiten. In deze blog delen we een aantal creatieve en spannende feest ideeën voor kinderen van deze leeftijd.

Beste idee voor meisjes van 6 – 7 – 8 Jaar

Voor een meidenfeestje in groep 3 en 4 is het een geweldig idee om creatief bezig te zijn. Meisjes van deze leeftijd houden vaak van knutselen en maken graag hun eigen kunstwerken. Een knutsel- of schilderfeestje is daarom perfect! Ze kunnen bijvoorbeeld schilderen op papier of kleine canvasdoekjes. Ook is het leuk om fotolijstjes te versieren of armbandjes en kettinkjes te maken.

Extra tip: Meisjes van 6 tot 8 jaar vinden het ook leuk om samen te kletsen en spelletjes te doen. Denk aan ‘Wie ben ik?’ of een simpel bordspel dat ze samen kunnen spelen.

Beste idee voor jongens van 6 – 7 – 8 Jaar

Voor jongens in deze leeftijdsgroep is een huttenbouwfeest een fantastisch idee! Met wat eenvoudige materialen zoals karton, lakens en ducttape kunnen ze hun eigen hutten en forten bouwen. En als je een veilige buitenruimte hebt, kan het avontuur nog groter worden!

Feest ideeën voor groep 3 en 4

Het mooie van kinderen in groep 3 en 4 is dat ze ook vaak dezelfde dingen leuk vinden, ongeacht of ze jongen of meisje zijn. Wat je kind kiest is natuurlijk afhankelijk van zijn of haar interesses, daarom hebben we lekker variërende ideeën voor een kinderfeestje voor je.

Verkleden voor een themafeest

Kinderen uit groep 3 en 4 vinden het nog net leuk om te verkleden op een kinderfeestje. Organiseer een feestje waarbij elk kind verkleed komt. Denk aan ridders, superhelden, een sprookjesthema of dinosaurussen. Je kunt spelletjes en activiteiten organiseren die passen bij de verschillende tijdperken, zoals een dinosaurus speurtocht of een zwaardgevecht tussen ridders. Of je kind kiest voor Disney, dat is ook een mooi thema om te verkleden. Of wat dacht je van een magische picknick in een sprookjestuin!? Versier je tuin met lichtjes, lantaarns en kleurrijke doeken.

Kinderen kunnen verkleed komen als hun favoriete sprookjesfiguur en meedoen met de spelletjes tijdens het feestje.

kinderfeestje 6-7-8 jaar

Science kinderfeestje

Zet een ‘uitvinderslab’ op met allerlei veilige en eenvoudige materialen waarmee de kinderen kunnen bouwen en experimenteren. Je kunt de printables van ons science kinderfeestje gebruiken. Wat ook een leuk idee is, is het aanschaffen van witte lab-jassen. Hier kun je ook meteen een activiteit van maken door met textielstiften de witte jassen te versieren.

Reis om de wereld

Dit is een heel leuk idee voor kinderen van de leeftijd 6-7-8 jaar. Dit feestje neemt de kinderen namelijk mee naar verschillende culturen. Elke kamer of hoek in je huis kan een ander land vertegenwoordigen met bijpassende activiteiten en snacks. Dit feestje is origineel en nog leerzaam ook. Leer bijvoorbeeld salsa dansen in ‘Spanje’ of maak origami in ‘Japan’.

Circusfeestje

Transformeer je achtertuin of het speelveldje in de buurt in een mini-circus. Je kunt eenvoudige circusspelletjes en activiteiten organiseren zoals jongleren met zachte balletjes, hoelahoop en een clownworkshop. Schminken als een clowntje voor wie dat wil, hoort natuurlijk ook bij dit kinderfeestje! Je kunt zelfs een kleine voorstelling aan het einde van het feestje organiseren, waarbij de kinderen hun nieuwe vaardigheden tonen aan hun ouders.

 kinderfeestje 6-7-8 jaar

Ruimtevaart feest

Planeten, astronauten en ruimtevaart, het is een boeiend thema voor kinderen uit groep 3 en 4. Dit themafeest neemt de kinderen dan ook mee op een avontuur door de ruimte. Maak een ‘ruimtestation’ in je woonkamer compleet met sterren, planeten, en buitenaardse wezens.

Activiteiten kunnen zijn: het bouwen van een ruimteschip uit kartonnen dozen of een speurtocht langs de planeten is ook altijd een succes.

Schilders atelier

Dit is een leuk kinderfeestje voor een artistiek kind. Richt een ruimte in (liefst een schuur) waar kinderen vrij kunnen schilderen en tekenen. Laat de kinderen in oude kleding (die weg mag) naar het feestje komen. Zorg zelf voor grote vellen papier of een heel groot wit laken, verf, kwasten, en verschillende tekenmaterialen. Het is leuk om een gezamenlijk kunstwerk maken waar elk kind aan bijdraagt. Zeker weten dat dit een feestje wordt waar nog lang over nagepraat gaat worden!

Magische tovenaarsschool

Kinderen van 6-7-8 jaar vinden het nog heerlijk om heksensoepjes en toverdrankjes te maken. Transformeer je huis voor dit kinderfeestje in een tovenaarsschool. Kinderen kunnen ’toverdrankjes’ maken met (uiteraard) niet-giftige ingrediënten, leren vliegen op een bezemsteel of leer ze een paar goocheltrucjes. Een superleuk feest idee voor kidneren uit groep 3 en 4.

Sport en spel

Een sport- en spelletjesfeest is altijd een hit. Zeker voor kinderen van 6-7-8 jaar oud, zijn de juiste spelletjes een goede manier om ze bezig te houden. Zet een parcours uit met verschillende hindernissen of organiseer een minivoetbaltoernooi. Spelletjes zoals zaklopen, eierrace of een speurtocht zorgen voor veel plezier en actie. Dit type feestje is perfect voor kinderen die van beweging houden.

Avontuur in de natuur

Een feestje in de natuur is altijd een goed idee. Zeker wanneer je niet zit te wachten op een groep (over)enthousiaste kinderen thuis. Ga bijvoorbeeld naar een bos of park en organiseer daar een speurtocht, natuurspelletjes of een picknick. Kinderen vinden het heerlijk om buiten te zijn en de vrijheid te krijgen om te verkennen en te spelen in een natuurlijke omgeving.

Filmavond

Een filmavond met een selectie van kindvriendelijke films kan een groot succes zijn, vooral als het gecombineerd wordt met zelfgemaakte popcorn en een gezellige setting met kussens en dekens. Het geeft bijna garantie voor een relaxt kinderfeestje. Dus als je de kinderen van groep 3 en 4 koest wil houden, organiseer dan een filmfeestje.

Tips voor het organiseren

  • Houd rekening met de interesses en leeftijd van de kinderen.
  • Zorg voor voldoende begeleiding, vooral bij activiteiten buitenshuis of met knutselmaterialen.
  • Vergeet niet om foto’s te maken voor mooie herinneringen.
  • Houd rekening met eventuele dieetbeperkingen en allergieën bij het voorbereiden van eten en snacks.

Een kinderfeestje voor kinderen uit groep 3 en 4 moet een vrolijk en onvergetelijk zijn. Met deze ideeën zorg je ervoor dat jouw kind en zijn of haar vriendjes een geweldige tijd beleven. Creativiteit, avontuur en plezier staan centraal bij het vieren van deze speciale dag.


Previous ArticleNext Article