Waarom een microgolfoven erg handig is!

microgolfoven

Dat een microgolfoven onmisbaar is in de keuken weten we allemaal; maar helemaal wanneer je kinderen in huis hebt is een microgolfoven waarschijnlijk het meest geliefde stuk apparatuur! Het geeft je namelijk bijna iedere mogelijkheid die jij in de keuken nodig hebt, kost je maar een paar minuutjes van je tijd en is ook nog eens hartstikke veilig en makkelijk in gebruik! Twijfel je nog over de aanschaf van een microgolfoven? Dan zetten we de voordelen nog eens voor je op een rijtje. 

1. Lekker economisch koken

Economisch koken betekent natuurlijk het creëren van voedzame producten zonder hier al te veel tijd aan kwijt te zijn. En dat is waar de microgolfoven perfect van pas komt. Niet alleen werkt deze op vol vermogen zodra je de knop aanzet (in tegenstelling tot een oven die vaak eerst een tijdje voor moet verwarmen), maar het voedsel in de magnetron wordt ook nog eens sneller verwarmd. Waar een pan of oven het voedsel blootgesteld aan een externe hittebron, wordt het voedsel in de microgolfoven van binnenuit verwarmd. Dit betekent dat het opwarmen van een maaltijd in tegenstelling tot de oven in een paar minuutjes gebeurt kan zijn!

2. Ideaal voor flesjes

Gebruik je flesjes voor de kleinste koters in huis? Dan wil je deze natuurlijk snel en makkelijk op de juiste temperatuur kunnen brengen. Het koken van melk of het verwarmen in de oven neemt ontzettend veel tijd in beslag en heeft later ook nog eens tijd nodig om af te koelen. De microgolfoven geeft je daarentegen de mogelijkheid om het flesje direct voor de gewenste tijd op de gewenste temperatuur te krijgen. Geweldig toch?!

3. Makkelijk schoon te houden

Daarnaast kost het schoonhouden van een magnetron je haast geen tijd of moeite. Er is geen sprake van brandplekken, aangekoekte resten, vetspatten of andere viezigheid. Regelmatig een doekje door de magnetron heen en af en toe een diepe reinigingsbeurt is meer dan genoeg om dit handig stuk apparatuur in goede staat te houden. En laten we ook niet vergeten dat de vetvlekken die je tijdens het koken normaal van de muren af moet schrobben ook ineens verleden tijd zijn!

4. Veilig en makkelijk

De microgolfoven is niet alleen door volwassenen, maar ook door kinderen te gebruiken. Willen je kleintjes dus even een maaltje opwarmen en ben jij zelf even druk? Dan kunnen ze dit gewoon lekker zelf doen in de microgolfoven! Makkelijk, veilig en lekker snel. Geweldig toch?!

Previous ArticleNext Article