Hoe je de zomervakantie zonder zenuwinzinkingen doorkomt

zenuwinzinking

Ik moet nog zoveel doen voordat de vakantie begint! Ik weet het, het zal wel aan mijn planning liggen, maar als ik een beetje om mij heen kijk, hoor ik alle mama’s het roepen.

Werkende moeders, thuisblijfmoeders, thuiswerkende moeders, loedermoeders, helikoptermoeders, eco-moeders, chaotische moeders, alles op een rijtje moeders… Nou ja, alle soorten moeders hebben te dealen met die laatste loodjes en met alles wat er nog gedaan moet worden voordat de zomervakantie begint. 

Maar als je de zomervakantie zonder zenuwinzinkingen door wilt komen, gaat het er niet om wat je nog gedaan moet hebben. Het gaat erom wat je juist niet moet doen.

Hier mijn tips. Doe er je voordeel mee. Of ga voor de zenuwinzinking, wat jij wil.

– Doe geen moeite om het huis schoon te maken. De kinderen zullen het de hele zomer door, elke dag weer opnieuw helemaal vies maken. Overal waar ze komen laten ze sporen achter. Je zult precies zien wat ze ontbeten hebben, aangezien de helft op de bank achterblijft. Doe geen moeite, het heeft geen nut.

– Hou dit -niet schoonmaak beleid- vol, want binnen de kortste keren zullen de kinderen zich beginnen te vervelen. En drie keer raden wat voor leuke klusjes jij voor ze in petto hebt.

– Maak je geen zorgen over vijf keer per week barbecuen. Ze krijgen voldoende vitamine D, toch?

– Let niet op overtollige kilo’s. Ik bedoel… Het is nu toch al te laat. Trek gewoon aan wat er past, je bent mooi zoals je bent.

– Vergeet niet om de schooltassen na de laatste schooldag te legen. Dit is dus iets wat je wel moet doen en niet moet vergeten!

– Vergeet ook niet om opa en oma te bellen voor een logeerpartijtje. Voor alleen de kinderen, niet met jou.

– Maak van tevoren geen plannen met je kinderen. Aangezien zij dingen als Disneyland of meedoen met de Voice Kids zullen opperen. Het valt dan zo tegen voor ze, wanneer je wéér een spelletjesdag, filmpjesdag of buitenspeeldag voor ze gepland hebt.

– Hou je niet aan de regels. Echt, de zomervakantie is zoveel leuker wanneer je de regels een beetje laat varen. Nóg een uurtje op de iPad? Prima! Nóg een uurtje later naar bed? Prima! Nóg een nachtje logeren bij opa en oma en je volvreten met snoep? Tuuuuurlijk! No problemo. Die regels komen de laatste week voordat ze weer naar school moeten wel weer.

– Heb geen verwachtingen. Dan kan het alleen maar meevallen.

– Maak je geen zorgen over persoonlijke hygiëne. Om de dag een duik in het zwembad is meer dan genoeg.

– Heb geen zenuwinzinking. Nou ja, dat is eigenlijk het beste advies dat ik je geven kan. Adem gewoon door, ook deze zes weken gaan vanzelf voorbij. En dan kun je weer beginnen met klagen over schreeuwende ochtendrituelen, Bento lunchboxen en schermtijd.

Fijne vakantie! Moge het weer (en opa en oma) genadig zijn.

Previous ArticleNext Article