Hoe ik mezelf verwen, het zijn de kleine dingen

moeder verwennen

Als moeder van drie kinderen krijg ik regelmatig de vraag ‘hoe doe je dat toch allemaal’. Die eerste jaren van het ouderschap kon ik daarop alleen maar antwoorden ‘niet’. Maar serieus, ik deed het echt allemaal niet. Mijn huishouden was een chaos, mijn sociale leven bestond uit een zeer klein kringetje en ik? Oh ja, ik was naast moeder ook nog gewoon mens. Mezelf verwennen was wel het laatste waar ik aan dacht. 

Nu ik in rustiger vaarwater ben gekomen, de kinderen gaan naar school, de avonden en nachten zijn rustiger, heb ik weer tijd om na te denken. Over mezelf, over de toekomst. Over dingen die mij blij maken en waar ik van geniet. En uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat het geen grote, dure en bijzondere dingen zijn. Het zijn de kleine dingen waarmee ik mezelf verwen.

Bingewatchen

Ik weet het, tv kijken is totaal niet productief, het zou me zelfs een schuldgevoel kunnen geven. Maar waarom eigenlijk? Ik hoef de tv eindelijk niet meer af te stemmen op Dora of andere irriterende kinderseries. Ik heb de televisie helemaal voor mezelf! Ik kan echt intens genieten van een ochtendje bingewatchen terwijl de kinderen op school zitten. Gewoon vier afleveringen achter elkaar wegkijken, de enige pauze is een koffiepauze. En nee natuurlijk niet elke dag, dat zou het genieten verstoren. Maar zo af en toe is het verrekte lekker.

Diamonds are a girl’s best friend

Met kleine kinderen en vooral de grijpgrage handjes van kleine kinderen, zijn sieraden geen goed idee. Toch word ik blij van sieraden. En omdat ik nu die grijpgrage handjes aardig onder controle heb, kan ik weer sieraden dragen. Je hoeft niet meer met peperdure juwelen aan te komen. Maar gewoon sieraden. Mooi en leuk, sieraden die een outfit opfleuren. En waar kun je dat nu beter bestellen dan bij een webshop die ‘Gewoon! Sieraden’ heet?  Mijn nieuwste aanwinst waarmee ik mezelf verwend heb, is een leren armband met de tekst ‘Enjoy the little things’. Het zijn de kleine, simpele maar oh zo persoonlijke dingen.

enjoy little things quote

Een goed gelukte maaltijd

Ook de tijd van het nuttigen van koude maaltijden is voorbij. Ik hoef mijn bordje niet meer drie keer op te warmen in de magnetron. Iedereen in huis is in staat om zijn eigen vork vast te houden. Er hoeft geen huilbaby meer getroost te worden wanneer het warme eten voor je klaarstaat. Er wordt gezellig gekletst en gelachen aan tafel. En als het eten wat ik zelf heb bereid, ook nog eens gretig naar binnen wordt geschrokt, ben ik een gelukkig mens.

Iets weggeven

Jezelf verwennen is soms ook iets leuks doen voor een ander. Een ander gelukkig maken, al is het maar met iets kleins. Extra leuk is dan ook om daadwerkelijk iets weg te mogen geven, iets waar ik zelf gelukkig van word. Zoals de leren armband met een persoonlijke tekst!

En dat is dan ook wat we gaan doen. We geven in samenwerking met Gewoon! Sieraden een armband met eigen tekst weg. Welke tekst of quote maakt jou gelukkig? Laat het ons weten in een reactie op Facebook.

Jezelf verwennen? Gewoon doen!

Previous ArticleNext Article