De 25ste verjaardag van Sea Life Scheveningen

Sea Life Scheveningen

Wat een geweldige plek is Sea Life Scheveningen! Sea Life Scheveningen bestaat 25 jaar en daarom vierden ze afgelopen woensdagmiddag een feestje. Daar waren wij voor uitgenodigd. En het was een heus feest voor de jongens, van begin tot eind! 

25 jaar Sea Life Scheveningen

Bij de warme ontvangst hoorden de jongens dat ze vandaag “assistent dierenverzorger” werden, daar hoort natuurlijk officiële kleding bij. Het shirt dat ze kregen, paste onze oudste niet, maar dat was snel opgelost. Hij kreeg een polo van de dierenverzorger. Het leuke was, dat ze deze ook mee naar huis mochten nemen. En dat precies voor dierendag, je kunt wel raden waar zij op dierendag mee op school rondlopen.

Duiken in Sea Life Scheveningen

Ook kregen ze een hele leuke duikbril die ze op konden doen en een stempelkaart. Bij de verschillende afdelingen binnen Sealife staan opdrachten en daar kun je een stempel verdienen. Dat betekent natuurlijk: op ontdekkingstocht!

Anemonen voelen

De eerste 3 kwartier konden we Sea Life Scheveningen zelf ontdekken. Zo kwamen we binnen bij een bassin met anemonen, waar de kinderen konden voelen hoe anemonen aanvoelen. De verzorger vertelde daar dat anemonen alles in hun mond proberen te stoppen, dus als je je vinger erbij houdt, kun je voelen hoe ze met hun mondje je vinger proberen op te eten. Dat kan natuurlijk helemaal niet, want ze hebben geen tandjes. “Een heel fijn gevoel, net als slijm, maar dan wel fijne slijm” aldus onze 8-jarige, die dit het allerleukste vond.

Met de duikbrillen op ontdekten we allerlei zeedieren, in de Noordzee (“Oh, zijn daar ook haaien?”) tot de oceanen. Ook liet Sea Life Scheveningen zien welke dieren bedreigd werden en welke acties zij daartegen doen. Zoals de haai, waarvan miljoenen per jaar gedood worden. Alleen maar vanwege hun vin…
De jongens vonden de onderwaterwereld enorm fascinerend. Onze 8-jarige wil altijd alle weetjes in zich opzuigen, dus hij probeerde zoveel mogelijk te weten te komen. En ja, er hingen borden met allerlei informatie en ook onbekende weetjes. Perfect!

Zeedieren voelen

Onze jongste van 4 jaar vond het vooral leuk om te voelen hoe alle zeedieren aanvoelden. Bij veel dieren hing een bord, waar je dan kon voelen hoe het dier ongeveer voelde, zoals de inktvis, zeepaardje en schildpad. Wat voelt zo’n zeepaardje ineens hard aan!

De onderwatertunnel van Sea Life Scheveningen blijft toch wel het meest aantrekken. Je blijft kijken naar de zwartpunthaaien die over je heen zwemmen, de pijlstaartroggen en de grote schildpad. Maar ook de kleine diertjes … “hey, daar zwemt Dori van Finding Nemo!”! En hoe grappig is de rog die maar blijft praten boven je hoofd :).

Jurassic zeedieren bij Sea Life Scheveningen

Het diertje waar wij erg nieuwsgierig naar waren, was de axolotl. Deze komt nog voor vanuit de oertijd, hoe gaaf is dat! Helaas verstopte hij zich, waardoor we alleen een krullend dingetje zagen. En in dit nieuwe “Jurassic”deel van Sea Life Scheveningen, kon je nog meer dieren uit deze tijd ontdekken. Met ook een game, dat onze jongens erg leuk vonden om te doen.

Speciale rondleiding door Sea Life Scheveningen 

Het 25 jarig feest van Sea Life Scheveningen werd extra speciaal door de rondleiding, waarbij we op plekken mochten kijken waar normaal geen publiek komt. Een enthousiaste verzorger nam ons mee naar een ruimte waar hij liet zien welke krabbetjes bijvoorbeeld in de Noordzee te vinden zijn. Maar ook hoe de eieren van een rog en een haai er uit zien. Die van een rog zou je zelfs tussen het zeewier op het strand kunnen vinden!

In de keuken van Sea Life Scheveningen

Een blik in de keuken van Sea Life Scheveningen was ook heel interessant, want het eten voor de zeedieren wordt daar gekweekt. Zo zie je daar een enorme bak met hele kleine garnaaltjes. Met een leuk weetje, dat die eieren zolang ze op het droge zijn, stoppen met ontwikkelen, en weer verder ontwikkelen als ze in het water komen. Hoe bijzonder is de natuur!

De quarantaine was gelukkig leeg, er waren geen zieke dieren op dit moment!
Ook bijzonder was het om eens de onderwatertunnel van de bovenkant te bekijken. En dat vond de schildpad ook erg leuk dat hier een paar kinderen ineens aan de rand van het aquarium stonden. Steeds weer kwam hij weer even met zijn pootje gedag zeggen. Grappig om te ontdekken dat deze schildpad nog maar een puber was, hij is al zo groot! De verzorger wist van alles te vertellen over de  zeedieren, erg leuk!

En toen was het alweer tijd om naar de pinguins te gaan. Ze werden om 16.00 uur gevoerd en daarbij werden gelijk allerlei leuke weetjes verteld.

Afsluiting feest bij Sea Life Scheveningen 

Het 25 jarig feest van Sea Life Scheveningen was daarna langzaam afgelopen. Maar ook de afsluiting was een feestje, door de leuke goodiebag, met een heleboel leuke spulletjes van Sea Life Scheveningen. En natuurlijk een lekker drankje, dat we bij De Beren mochten uitkiezen.

Als afsluiting liepen we toch nog even nog een rondje door Sea Life Scheveningen, wat is het lastig om afscheid te nemen van deze dieren!

Sea Life Scheveningen is superleuk

Kort daarna liepen we over het strand terug naar de auto, met 3 enthousiaste jongens. Ze waren het er over eens, dit was een superleuke middag. Als ik ze vraag, welk dier favoriet is… dan komt een hele waslijst aan dieren: de haai, zeeschildpad, de kwallen die op hun kop liggen, de zeepaardjes… of was het toch de axolotl? Of de kaaiman?
En het leukst om te doen? Daar waren de meningen over verschillend. De jongste vond het voelen van de dieren superleuk, de tweede kon niet kiezen tussen het voelen van de anemoon en het tekenen van een vis. Want je kon bij Sea Life Scheveningen een vis inkleuren en laten inscannen, en even later zag je jouw vis rondzwemmen in een groot aquarium tussen de vissen die andere kinderen hebben gemaakt! Of was het voelen van de krab het allerleukst?

En onze andere zoon, onze tweede (de oudste kon helaas niet mee), vond de opdrachten bij de stempels het allerleukst.

En een cijfer? De één roept een 10, de ander een 9,9, want er is altijd wel wat te verbeteren. Maar wat er verbeterd kon worden? Daar kon hij niets op verzinnen!

Dus al met al, het was feest bij Sealife. Gefeliciteerd Sea Life Scheveningen met jullie 25 jarig bestaan, en op naar nog veel meer fascinerende jaren! Dank jullie wel voor deze onvergetelijke middag!

Kijk voor praktische info op www.visitsealife.com

Previous ArticleNext Article