Even samen weg is geen overbodige luxe

Vanaf het moment dat de man en ik kinderen kregen, is er iets verandert in onze relatie. Opeens (nou ja opeens…) was er iets anders waar ons universum om draaide. Het ging niet meer om ons tweeën. Het ging om ons drieën. En later om ons vieren en vijven. En ondanks dat we veel minder tijd voor onszelf maar ook voor elkaar hadden, was dat goed.

Meestal dan. Soms snak je namelijk even terug naar de tijd waar samen even weg een vanzelfsprekende luxe is. De tijd dat je je spullen pakte en ging. En als je eenmaal weg was, voelde je geen enkele verantwoording of schuldgevoelens. 

In het begin van het ouderschap leek die vanzelfsprekende luxe totaal overbodig. Je hoeft niet perse met z’n tweetjes weg, je gaat liever met je gezin erop uit. Genieten van elkaar, je weet wel #lovemylife.

Samen een nachtje weg

En toch is even samen weg absoluut geen overbodige luxe! Sterker nog, het is af en toe essentieel om te doen. Daar kwam ik afgelopen weekend weer even achter toen we dankzij een Hotelgift samen een nachtje in Amersfoort konden vertoeven.

Gezellig winkelen, zonder kinderen.
Verrukkelijk eten, zonder kinderen.
Heerlijk slapen, zonder kinderen.
Hotelontbijtje, zonder kinderen.

Het geeft jouw garderobe weer eens een boost, in plaats van die van de kinderen. Je eet weer eens in een restaurant naar jouw keuze, in plaats van die van je kinderen. Je krijgt er energie van. Van het slapen, maar ook van het feit dat je even niet hoeft te zorgen.

Genieten zonder kinderen. Het is geen criminele activiteit. Het is geen overbodige luxe. Het is gewoon essentieel.

Een Hotelgift ontvangen

Dat nachtje werd dus mogelijk gemaakt door Hotelgift. De Hotelgift is een zogeheten ‘hotel cadeaukaart’. Met deze cadeaukaart kun je een hotelovernachting in één van de 110.000 hotels, verspreid over 170 landen boeken. Persoonlijk hadden wij voor ons nachtje weg, maar één land nodig: Nederland. En het liefst ook niet te ver rijden, want dat kost weer tijd. Maar het feit dat er heel veel keuze ook buiten Nederland is, is ideaal! Zeker wanneer je een Hotelgift weggeeft.

De Hotelgift is heel makkelijk te besteden. Je gaat naar hotelgift.com en je zoekt een bestemming. Wanneer je weet waar je naartoe wilt, selecteer je het hotel, kies je een kamer en maak je de boeking compleet. Wat ik persoonlijk wel jammer vond, is dat het vooral de grote luxe hotels zijn die je selecteren kunt. Kleine kneuterige hotelletjes staan er niet tussen. Maar hé, mij hoor je niet klagen. Want ook al noem ik het geen overbodige luxe, fijn was het wel. En een hartstikke luxe ook.

Previous ArticleNext Article