8x waarom social media ook heel fijn kan zijn

moeder-telefoon

Afgelopen week hoorde ik ergens dat een gemiddeld mens zo een 220 keer per dag z’n telefoon checkt. Geen idee of het waarheid is, misschien had ik het wel gedroomd, zou ook kunnen. Maar het komt er op neer dat er regelmatig een whatsapp berichtje binnen komt, je scrolt weer eens door je Instagram en Facebook of je deelt weer een hersenspinsel op Twitter. En dat 220 keer per dag. 

We kijken zelfs meer naar onze telefoon dan naar onze kinderen. Dat is dan wel weer treurig. Maar goed, we kunnen er niet meer omheen, social media is onderdeel van ons leven geworden en dus kunnen we het dan ook beter maar omarmen, want de online wereld en zijn social media hebben toch zeker ook hun voordelen.

1. Zo kun je prima met een verlepte kop en in je joggingskloffie een heel boeiend en interessant gesprek voeren.

2. Je kunt je heel makkelijk in een gesprek mengen (Twitter of groepswhattsapp) en als je geen zin meer hebt, of het gesprek blijkt verschrikkelijk saai te zijn, ben je ook zo weer pleite.

3. Je hoeft niet eerst 48 mailtjes heen en weer te sturen om een bijklets-date te organiseren. Als je even gezellig wil bijkletsen met je vriendinnen, kan dat ook prima met een wijntje op de bank.

4. Wanneer je een deel van het gesprek mist, omdat er één van je kleintjes – oh zijn jullie er ook nog – tussendoor een vraag heeft, kun je heel gemakkelijk even terug scrollen om terug te lezen wie wat gezegd heeft.

5. Je bent altijd op de hoogte (Facebook en Instagram) van wat je vrienden allemaal beleven. Heel leuk en soms een beetje confronterend.

6. Je hebt opeens weer contact met je tante die aan de andere kant van de wereld woont.

7. Maar je kunt mensen ook heel goed negeren en een virtuele ’talk to the hand’ geven. Moet je in real life eens proberen…

8. En er is altijd wel iemand die het leuk vindt dat je uitgebreid en gezond hebt gekookt en blij wordt van je prachtig opgemaakte bordje. Kun je van de meeste kleintjes niet zeggen.


 

Origineel gepost: september 2016
Update: september 2021

Previous ArticleNext Article