DIY: 5x dieren knutselen van karton

knutselen dieren

Wij rijden regelmatig naar de oud-papierbak, maar zelden gooien we daar mooie stukken karton in. Kartonnen dozen worden hier eerst aan flarden gesneden. De ene keer wordt het een hondenhok en de andere keer wordt het een kermiskraam. Oftewel, er wordt altijd eerst iets van gemaakt van een kartonnen doos. Hetzelfde geldt voor schoenendozen. En van dat karton, schoenendozen dus, hebben we deze leuke dieren geknutseld. 

Wat je nodig hebt om deze kartonnen dieren te knutselen:

  • Schaar
  • Potlood
  • Karton (liefst van een schoenendoos)
  • Verf
  • Kwasten
  • Zwarte stift

Zo maak je je eigen kartonnen dieren:

Je begint met het schetsen van de dieren. Dit klinkt simpel, maar als je niet zo getalenteerd bent in tekenen, is het echt nog wel een klusje om uiteindelijk tevreden te zijn. Gelukkig kunnen de kinderen hier heel goed mee helpen. Bedenk samen wat de belangrijkste kenmerken van het dier zijn. Een olifant heeft natuurlijk grote oren en een slurf en een krab heeft scherpe scharen.

knutselen dieren

Wanneer jullie helemaal tevreden zijn over de schets, knip je het uit. Je maakt in het ‘lichaam van het dier’ de gleuven voor de poten, de oren en/of de vinnen. Voor de poten van de olifant, kameel, krab en zebra hebben we een u-vorm uit het karton geknipt.

Helemaal tevreden over de dieren van karton? Dan kun je beginnen met schilderen. Wanneer de basiskleur er eenmaal op zit, kun je wat details aanbrengen. De zebra heeft natuurlijk zijn strepen, op de slurf van de olifant kun je wat streepjes zetten en voor de oogjes hebben wij plakoogjes gebruikt.

dieren knutselen

dieren knutselen

En zo maak je heel gemakkelijk, super toffe dieren van karton waar de kinderen nog mee kunnen spelen ook!

dieren knutselen

dieren knutselen

dieren knutselen

dieren knutselen

dieren knutselen

dieren knutselen

Welke dieren zou jij knutselen van karton?

kinderen knutselen

Previous ArticleNext Article