Wat ik ga doen als alle kleintjes op school zitten

Dit jaar gaat het gebeuren. Mijn kleinste kleintje gaat naar de basisschool. Het ene moment knijp ik mijzelf even en denk ik ‘holy fuck’ waar is de tijd gebleven? En het volgende moment kan ik stiekem niet wachten op het moment dat ik mezelf weer kan horen denken (binnen schooltijd dan).

Ik krijg dan na bijna acht jaar tijd om het huis schoon te maken en te houden (binnen schooltijd dan). Ik krijg tijd om alleen te douchen en om Netflix te kijken, maar dan wat ik wil zien.

En toch word ik er ook een beetje onrustig van. Mijn kleintjes worden groot. Ze hebben mij steeds minder nodig. Dat voelt fijn, maar ook rot. Ik zal mezelf weer moeten ontdekken. Wie ben ik eigenlijk als ik geen moeder ben? Voor sommige klinkt dit misschien een beetje raar, maar na bijna acht jaar continue in goede en in slechte tijden moederen ben ik mezelf, als losstaand persoon, wel een beetje kwijtgeraakt.

Het is ZO dubbel. Het lijkt een beetje op een mid-life crisis, maar dan de moeder-life crisis.

Hoe dan ook, ik bereid me wel alvast geestelijk voor, voor als het moment daar straks werkelijk is (begin april om precies te zijn). En dus heb ik alvast een paar dingetjes in de planning die ik ga doen als al mijn kleintjes op school zitten.

Niks

Ik begin met een ochtendje niks doen. Maar dan ook echt helemaal niks. Misschien dat ik de tv aanzet om 30 keer het ochtendnieuws te bekijken en heel misschien dat ik een paar keer naar de keuken loop voor een verse bak koffie, maar verder doe ik helemaal niks.

Sporten

Ja serieus, dat is het volgende plan. Ik wil het hardlopen weer oppikken en nu samen met de hond. Ik stelde elk jaar het doel: De Dam tot Dam loop, maar ja het leven kwam er steeds tussendoor. Ook dit jaar is het weer mijn doel, maar pin me er alsjeblieft niet aan vast. Want ja, je weet nooit hoe het leven loopt.

Netflixen

Dit ga ik natuurlijk niet de rest van mijn leven onder schooltijd doen, maar één keer in de zoveel tijd ga ik gewoon lekker ongegeneerd comakijken. Gewoon, omdat ik het verdien. Ofzo.

Herinrichten

Ooit deed ik voor de lol een cursus binnenhuis architect, gewoon omdat ik dat serieus leuk vond. Daar is nu werkelijk niets van terug te zien in mijn huis. Ik ga het weer proberen, ik ga proberen om tussen het speelgoed en de knutsels door, die sfeer weer in huis te brengen. Eerst ga ik de muren schilderen, niet omdat ik dat leuk vind, maar omdat dat echt noodzakelijk is…

Schrijven

Ik heb straks gewoon tijd om overdag mijn blogs te schrijven. Dat betekent dat ik ’s avonds weer met de man kan praten en socializen, wie weet wat daar allemaal van komt…

Huis opruimen

Ik ga het huis opruimen en daar ultiem van genieten tot de kinderen weer thuis zijn.

Alles uitstellen

En weet je wat me nou zo lekker lijkt!? Dat ik dit hierboven allemaal kan uitstellen. Want morgen is er weer een dag!

Previous ArticleNext Article

5 Comments

  1. Sinds twee weken gaat mijn kleinste ook fulltime naar school. Heel raar al die tijd die je hebt ineens. Alleen naar de stad, alleen boodschappen doen, een opgeruimd huis (tenminste, tot halverwege de middag dan), ongegeneerd netflixen. Heel vervelend allemaal.
    Ze vindt het vast leuk samen met broer en zus naar school!

  2. Hier ook mijn laatste kleintje sinds een paar weken naar school. Ik heb het hardlopen opgepakt, en verder moet ik nog heel erg wennen om niet de hele tijd bezig te zijn. Ik ben zo gewend om het huishouden te doen in die anderhalf uur dat hij nog sliep/in bed lag, dat ik mezelf echt moet aanleren dat ik nu niet de hele tijd hoef op te ruimen. Gewoon lekker zitten en een boek lezen mag ook. Ik zag er heel erg tegenop, maar nu vind ik het stiekum toch wel lekker. Al mis ik die kleine kletskous wel, het is wel stil in huis zo alleen…

  3. Beetje t lege nest syndroom light 😀 mijn tweede gaat ook bijna naar school, heb er ook zulke dubbele gevoelens bij..

  4. Jaaaaaa! Ik mag ook eind april bedenken wat ik n hemelsnaam met mijn vrije vrijdag ga doen…..dubbel gevoel ook. X Jona (joonstar op IG)