5 voordelen van een elektrische bakfiets

voordelen bakfiets

Als mama heb je het maar zwaar op de fiets. Soms meerdere kids achterop en voorop en vergeet de wekelijkse boodschappen of de hond niet. Voor de sterke mamas heb je hier wel een oplossing voor: de bakfiets. Zo kun je een vrijwel oneindige hoeveelheid kinderen en spullen meeslepen. Maar bakfietsen zijn ook zwaar, lomp en onhandig. Gelukkig heb je daar tegenwoordig een super goede oplossing voor: de elektrische bakfiets. Lees hieronder wat de vijf voordelen zijn van een elektrische bakfiets. 

Super comfortabel

Dit geldt eigenlijk voor vrijwel alle moderne e bikes. Hoe komt het dat het elektrisch fietsen zo comfortabel is? Dit komt doordat ze licht zijn én met een motor zijn aangevoerd. Als resultaat hoef je helemaal niet hard te trappen om vooruit te komen. Helemaal met een bakfiets, die toch wat zwaarder en minder wendbaar zijn dan een normale fiets, is dit een groot voordeel. Zo hoef je nooit meer bang te zijn om een heuvel op te fietsen.

Perfect voor lange afstanden

Met een elektrische bakfiets kun je zulke lange afstanden fietsen, dat je eigenlijk geen tweede auto meer nodig hebt. OK, je fietst misschien niet zo makkelijk van Utrecht naar Amsterdam, maar je hebt zeker genoeg juice om de hele dag de stad rond te fietsen. Hoe ver je kunt fietsen met een elektrische fiets verschilt wel per merk en model. Vaak betaal je een stuk meer voor een grotere actieradius, maar dat is het meer dan waard!

Veilig voor je kids

Heb je wel eens op een oude bakfiets gereden, dan weet je dat ze niet altijd veilig zijn voor je kids. Veel bakfietsen hebben namelijk geen zitjes of de mogelijkheid om zelf een zitje veilig vast te zetten. De moderne elektrische bakfietsen hebben dit gelukkig wel. Zo heeft de nieuwe Makki bakfiets van Gazelle zelfs drie beklede zitjes inclusief riemen, zodat je kinderen veilig en comfortabel vervoerd kunnen worden. Super!

Sneller dan het OV

Wist je dat je met een elektrische fiets over het algemeen sneller bent dan met het OV? Tenminste, wanneer je niet helemaal naar andere steden reist. De gemiddelde elektrische fiets rijdt namelijk maximaal 25 km/u. Dat is hartstikke snel! Mocht je nou nog sneller op je werk willen zijn, dan zijn er nu ook fietsen die zelfs 45 km/u kunnen. Dat is even snel als een scooter met geel kenteken.

Milieuvriendelijk

Ook al is het gebruik van een auto heel makkelijk, het is ook erg slecht voor de natuur. Voor veel ouders is dit al reden genoeg om over te stappen op een duurzame elektrische fiets. Niet alleen is de brandstof van een fiets duurzamer, de accu kan ook makkelijker gerecycled worden dan de onderdelen van de gemiddelde auto. Daarbij is een fiets niet alleen duurzamer dan een auto, maar ook nog eens veel goedkoper.

Previous ArticleNext Article