Onze ervaringen met de skeelers van Decathlon

decathlon skeelers

De dagen worden weer zonniger en het wordt daarom ook weer een stuk makkelijker om de kinderen naar buiten te sturen. Eén van de leuke dingen om buiten te doen, is skeeleren. Regelmatig worden ze er dan ook bij gepakt, gewoon om lekker te spelen of om een klein tochtje te maken. Alle drie mijn kinderen hebben al jaren de skeelers van Decathlon en eigenlijk bevallen de skeelers wel prima. Daarom besloot ik onze ervaringen met de skeelers van Decathlon maar eens op te schrijven in een review. Dus bij deze! 

Oxelo skeelers

Oxelo is het skatemerk van Decathlon en ze zijn er voor elke leeftijd én voor elk niveau. Nu hoeven we over het niveau niet heel ingewikkeld te gaan doen, wij gebruiken de skeelers namelijk echt voor de fun. En is deze review schrijf ik alleen over de Decathlon skeelers voor kinderen. Met de Oxelo skeelers voor volwassenen hebben we geen ervaringen.

Bij Decathlon kun je skeelers kopen in verschillende prijscategorieën. De allergoedkoopste zijn de Oxelo Play 3 skeelers voor kinderen met schoenmaat schoenmaat 26 tot 36. Deze skeelers kosten €19,99. Zelf hebben we voor onze kleinte gekozen voor de skeelers Oxelo Play 5 (€29,95). En onze twee oudste kinderen skeeleren op de Fitness Skates Fit 3 (€39,95) en Fit 5 (€59,95). Maar wat is nou het grote verschil tussen deze skeelers?

Je moet de skeelers eigenlijk zien als twee verschillende lijnen. Dus de Play lijn en de Fit lijn. De Oxelo Play lijn is echt voor de kleintjes en het verschil in de skeelers Play 3 en Play 5 zit hem vooral in het segment. Dus Play 5 heeft een beter frame, een comfortabelere pasvorm en betere lagers waardoor deze ook beter glijdt. Nu is het zo dat kinderen op deze leeftijd echt nog moeten oefenen, het gaat dan vooral om balans en om de slag onder de knie te krijgen. Dus zowel de skeelers Play 3 en Play 5, zijn prima skeelers om mee te beginnen en ervaring op te doen.

ervaring skeelers oxelo

Wanneer je kind wat meer skeeler ervaring heeft opgedaan en ook wat grotere voeten heeft gekregen, kun je overstappen naar de Fitness Skates Fit 3 of Fitness Skates Fit 5. Ook hier zit het verschil in een beter frame. Fitness Skates Fit 5 heeft een composiet frame en de Fit 3 een aluminium frame. En daarnaast heeft de Fit 3 betere lagers waardoor er minder trillingen zijn en het rijden aangenamer voelt.

decathlon skeelers

De Decathlon skeelers

Dus even de Decathlon skeelers voor kinderen op een rij:

Skeelers voor de kleintjes

Is je kind vier jaar en heeft het schoenmaat 26-27-28, dan kies je voor Oxelo Play 3 met de hele simpele reden: dit zijn de enige skeerels in deze maat. Maar heeft je kind vanaf schoenmaat 28, dan zou ik toch de Oxelo Play 5 aanraden. Deze zitten gewoon net iets comfortabeler en dat is vooral tijdens het aantrekken van de skeelers heel fijn. Maar daarnaast is het ook heel vervelend als je kind snel last heeft van zijn voeten. Het plezier in het skeeleren zal dan snel weggenomen worden en dat is natuurlijk zonde!

Wanneer je kind in maat 29 is gegroeid, kun je overstappen naar de Fitness Skates Fit 3. En vanaf maat 32 kun je de Fitness Skates Fit 5 aanschaffen. Maar dat hoeft niet, want het mooie is, is dat de skeelers in maat verstelbaar zijn! Dat gaat overigens ook nog eens heel gemakkelijk.

oxelo skeelers verstellen
Skeelers in maat verstellen

Tip: wanneer je skeelers voor je kind koopt, bestel dan ook altijd goede bescherming erbij! Knie-, pols- en elleboogbescherming en zelfs een helm, zijn echt geen overbodige luxe wanneer je kind gaat skeeleren.

Voordelen en conclusie van de review

De conclusie van deze review is dat ik al met al de Decathlon skeelers voor kinderen, echt goede skeelers vind! Oké, door het skeeleren blijven ze er echt niet als nieuw uitzien. Na heel veel gebruik, vallen en opstaan, zien de skeelers van mijn kinderen er hier en daar dan ook wat gehavend uit. Maar dat gaat niet ten koste van de functie. De wieltjes blijven uitstekend rollen, zeker wanneer je ze regelmatig omkeert.

oxelo skeelers slijtage

slijtage skeelers

Je kunt hier de skeelers van Decathlon bestellen >>

Tot slot zet ik nog even alle voordelen van de Decathlon skeelers op een rij:

  • De Oxelo skeelers zijn betaalbaar
  • Ze zijn van goede kwaliteit
  • De skeelers zijn in maat verstelbaar
  • Ze zien er mooi uit
  • De skeelers zijn gemakkelijk schoon te maken

ervaringen skeelers oxela

Previous ArticleNext Article