Halloween films voor kinderen

Nadat mijn dochter bedacht had dat een Halloween feestje geven wel leuk zou zijn, zijn we ook meteen maar op zoek gegaan naar leuke Halloween films voor kinderen. Het verbaasde me hoeveel ‘enge’ films er zijn voor kinderen! Het is namelijk meestal niet het eerste waar ik aan denk als we samen gezellig een filmpje gaan kijken. Maar goed, ze zijn er dus genoeg die Halloween films voor kinderen. Sommige staan op Netflix, wel zo makkelijk. Anderen kun je kopen op DVD. Bestaat dat nog? Jazeker! Hier een lijstje met enge films voor kinderen welke je met Halloween kijken kunt. 

Hotel Transylvania

Dat we inmiddels al Hotel Transylvania 1, 2 en 3 hebben bewijst wel het succes van deze films! Het gaat onder ander over Dracula en hoe hij een luxe resort in Transsylvanië runt. De gasten zijn onder andere monsters, zombies en weerwolven. Een prima kinderfim om te kijken met Halloween!

Kijk hier voor de Hotel Transylvania DVD’s

Casper

Casper het vriendelijke spookje ken ik nog uit mijn eigen kindertijd. In 1995 is de film Casper uitgebracht en staat nu op Prime.

halloween film casper

De Heksen (Witches)

Nog een herinnering uit mijn kindertijd: Witches! Oh wat heb ik zitten griezelen bij deze film afgeleid van het boek van Roald Dahl ‘De heksen’. Je kleintje moet echt wel van griezelen houden en tegen een beetje spanning kunnen, anders is deze film echt te spannend.

De GVR

Om een beetje in de Roald Dahl sferen te blijven, is de GVR ook een leuke Halloween film. De Grote Vriendelijke Reus en het eenzame weesmeisje Sofie maken je Halloween avond compleet met deze spannende verfilming van Roald Dahl’s boek! Deze film staat op Netflix. 

Goosebumps 2

Deze komische horrorfilm is te zien op Netflix. De film is het vervolg op Goosebumps uit 2015 en gebaseerd op de jeugdboeken Kippenvel.

halloween kinderfilm

De Kleine Vampier

De Kleine Vampier is een hartverwarmende Halloween film om met het hele gezin te kijken.

Gnome Alone

Ook Gnome Alone is zo’n leuke film voor het hele gezin. De film bezit over een beetje spanning en lekker veel actie én humor.

Ghost Patrol

Twee kinderen en een hond zijn de Ghost Patrol, ook al hebben ze nog nooit een echt spook gezien. Een leuke familiefilm om met de kinderen tijdens Halloween te kijken. De film staat op Netflix!

halloween film kind

Harry Potter

Heb je wat oudere kinderen en kunnen ze wel tegen een beetje spanning? Dan kun je eens overwegen om aan de Harry Potter films te beginnen. Halloween is daar natuurlijk een uitstekende timing voor!

Kijk hier voor de complete film collectie.

harry-potter-2


Origineel gepost: oktober 2019
Update: oktober 2021

kind halloween film

Afbeelding uitgelicht: Shutterstock / Africa Studio

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.