12x toen moeders het schaamrood op de kaken kregen…

kinderen

Het moederschap slingert je alle kanten op. Van euforisch waar alles prachtig en mooi is, naar uitdagend waar het schaamrood op je kaken springt. Bijvoorbeeld wanneer er een vrouw met een burka voorbij loopt en je zoontje roept: ‘kijk mama, een ninja!’…” Inmiddels weet ik dat we allemaal wel eens de spontane en soms eerlijke uitspraken van onze kinderen moeten ondergaan. Jullie reacties op de bovenstaande uitspraak van mijn kind, waren te mooi om niet te bundelen en te delen. Dus bij deze de gênante uitspraken van jullie kinderen.

Sabrina: Onze zoon was 3,5 jaar toen we in de apotheek waren aan het wachten en er een oud Turks vrouwtje binnen kwam met een hoofddoek op en zo’n lange jas tot aan de grond en hij ineens in een volle apotheek bijna schreeuwde (in zijn enthousiasme): “mammmm kijkkkk een kaboutertje”. Je snapt wel dat iedereen daar niet meer bij kwam, en dat vrouwtje begreep er niks van waarom iedereen haar kant op keek en moest lachen want ze sprak vrijwel geen Nederlands.

Maria: Mijn zoontje zag een blinde man met een stok lopen en zei: “kijk mama die man die zoekt ook goud met z’n metaaldetector”.

Denise: Mijn oudste was ongeveer 3 jaar en we liepen door de stad en zag 4 of 5 prachtige Afrikaanse vrouwen in felle kleuren, ook op hun hoofd. Super mooi maaaar mijn zoon schreeuwde midden in een drukke stad “MAMA!! TELETUBIES!!!! HALLOOO DIPSIEEEE” en niet 1x maar aantal keer achterelkaar, omg schaamde me kapot.

Bibi: Of je kind die keihard naar mij roept: “die meneer heeft wel erg veel muggenbulten in zijn gezicht!”, terwijl hij een erge acne probleem heeft.

Kim: Oudste (toen 6) was bij de huisarts vanwege ‘kriebel’. Toen de huisarts ernaar gekeken had, vroeg hij aan de huisarts: “ga jij nu ook je piemel laten zien?” Huisarts ging helemaal stuk.

Sharon: De kok van het plaatselijke wok restaurant liep hier door het centrum. Mijn dochter ziet hem, kijkt hem aan en roept terwijl ze naar hem zwaait; “Shanghaiiii!”

Kon wel door de grond zakken, maar piste tegelijkertijd in me broek van het lachen om hoe droog het eruit kwam.

Anne Loes: Ooit lang geleden met mijn tante bij de groenteboer, zij in rolstoel en jas met dikke bontkraag vanwege de winter. Klein jongetje die naast ons stond zei: “kijk mama, een eskimootje op wieltjes.” Moeder schaamde zich duidelijk en zei tegen haar kind: ssst, die mevrouw is zielig. Mijn tante schaterde het uit, en zei dat ze van alles was, maar absoluut niet zielig. Het hoofd van de mama had echt niet roder meer kunnen kleuren.

Rianne: Mijn dochter (6) zag een vrouw in een rolstoel met haar benen recht vooruit en riep snoeihard “kijk es mama dat is luxe!”. Toen maar uitgelegd wat het betekent als iemand in een rolstoel zit.

Pennie: Ik zei altijd als je je bord niet leeg eet, blijf je voor altijd klein… je raadt het al, zoon lief (5) riep toen wij een lilliputter zagen: “kijk .. die heeft ook nooit zijn bord leeg gegeten”.

Wilma: We gingen een keertje eten in een Chinees restaurant en mijn neefje van 3 jaar (nu al zelf opa) kreeg ook wat te drinken, toen de ober wegliep om de rest van de drankjes te halen, riep hij keihard door het restaurant: “Héy Chinees, heb je een rietje?!”

Lotte: “Kijk mama de buurman heeft een racewagen!” Terwijl er net mensen bij de buren naar buiten liepen. Nee jongen, kom maar even binnen dan leg ik het uit. Buurman bleek net overleden en het was een lijkwagen met vlaggetjes voorop.

Leona: Ik liep met mijn zoontje (5) in de supermarkt waar ik werk. Ik groet mijn collega Job. Even later loopt er een Afrikaanse man voorbij met zijn zoontje van een jaar of twee in het karretje. Mijn zoon zegt: “dropje, dropje, dropje” waarop ik hem een draai om zijn oren geef en zeg ben jij mal en nu sorry zeggen tegen dat kereltje. Waarop mijn zoon naar Job loopt en zegt sorry Jobje dropje. Ik kon wel door de grond zakken.


moeders

Afbeelding: Shutterstock / Mix and Match Studio

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.