5 redenen waarom moeders een beetje in de war zijn

Het moederschap is nogal verwarrend. Denk je het ene moment alles op een rijtje te hebben, blijkt dat het volgende moment een totale desillusie te zijn geweest. Je kunt je moederbrein de schuld geven, maar het zou ook best wel eens aan de omstandigheden kunnen liggen. Want je weet wel, we leven in bijzondere tijden…

Ben jij ook zo’n moeder die een beetje in de war raakt? Laat me je even helpen door 5 belangrijke redenen van deze verwardheid, op een rij te zetten.

1. Wel school / geen school

Hele klas in quarantaine, hele klas uit quarantaine, alleen GGD geteste kinderen naar school, alle kinderen naar school. Juf ziek, toch thuisonderwijs. O nee toch geen thuisonderwijs, invaljuf is ook ziek. Het viel al niet mee om moeder te zijn, maar nu raak ik toch echt een beetje in de war. Ik weet gewoon niet meer wanneer ik me ’s morgens wel moet aankleden en wanneer niet. Reden één lijkt me duidelijk. Kinderen moeten gewoon naar school, dat is voor iedereen het beste.

2. Snotneus is ziek?

Ik weet niet hoe jij bent opgevoed, maar ik moest toch behoorlijk aan het rillen en kotsen zijn, wilde mijn moeder zeggen dat ik een ‘beetje ziekjes’ was. En nu begrijp ik heus wel hoe de besmettingen werken en dat we extra besmettingen tijdens deze pandemie moesten tegengaan, maar een snotneusje van het buitenspelen is niet besmettelijk.

3. Superogen

Maar goed, we kunnen niet alles maar op de pandemie en zijn maatregelen schuiven. Het moederschap op zich is ook gewoon heel verwarrend. Zo blijken wij de enige in het huishouden met superogen te zijn. Niemand anders die die enorme stapel wasgoed ziet liggen! Bizar toch?

Hetzelfde geldt voor de zooi in de slaapkamers. Hoe kunnen ze dat niet zien?

4. Lege servieskast

Dit brengt ons overigens bij het volgende punt, waar is al het servies gebleven? En dit heeft toch ook weer een beetje te maken met puntje 1, het thuisonderwijs. Langzaamaan verdwijnen alle bakjes en glazen naar de bovenverdieping. En dat is tot daaraantoe, want ik wil ook niet dat ze verhongeren tijdens het harde werken (ahum). Mijn servies komt alleen nooit meer terug!

5. Schermtijd

Toch nóg een dingetje betreft quarantaine wat verwarring brengt, want wat moet je nou met het dilemma ‘schermtijd’, dat eigenlijk uit de klauwen loopt!? Maar ja, het is ook wel lekker wanneer je zoon nog een potje Fortnite speelt, want hij is zo lekker rustig… En daarbij, hij speelt het samen met zijn vrienden en daardoor is er toch ook nog een beetje sociaal contact.

Pfff, ik weet het niet meer, want er zijn ook nog steeds mensen op het internet die preken over het belang van schermtijd beperkingen en zo.

Zie je? Het is echt niet zo gek als je als moeder een beetje in de war bent. Ik kan daar maar één ding op zeggen: laat je niet gek maken!

Previous ArticleNext Article