Het hart van het huis: hoe je een gezinsvriendelijke keuken ontwerpt

Je weet het maar al te goed. Een huishouden met opgroeiende kinderen kan soms behoorlijk hectisch zijn. De kids hebben hun vaste tijden op school, op de sportclub en misschien komen er iedere woensdagmiddag ook regelmatig vriendjes spelen. Het is dan wel zo fijn dat je minstens één centrale ruimte hebt in huis waar iedereen samen kan komen. De keuken is daar een erg goed voorbeeld van. Hoe je het beste een gezinsvriendelijke keuken ontwerpt, lees je hier. 

Zorg altijd voor lekker veel opbergruimte voor de wekelijkse boodschappen 

Op een wekelijkse basis heb je aardig wat boodschappen nodig voor het huishouden. Daarom mag lekker veel opbergruimte eigenlijk niet ontbreken in de keuken. De boodschappen en voorraad blijven daardoor altijd netjes uit het zicht en het overzicht in de keuken kan ook nog eens vele malen beter worden behouden. Wil je een keuken kopen? Denk dan goed na over de hoeveelheid opbergruimte die je nodig hebt. Opbergruimte kun je terug laten komen in de vorm van voldoende bovenkasten en kasten in de hoek van de keuken.

Heb je al gekeken naar een royale eettafel voor bij jou in de keuken?

Maar het ontwerpen van een praktische keuken voor het hele gezin gaat natuurlijk veel verder dan enkel het uitzoeken van een fraai ontwerp. Heb je bijvoorbeeld ook al eens nagedacht over het uitzoeken van een prettig eetgedeelte? Investeer bijvoorbeeld altijd in een royale eettafel die bestand is tegen intensief gebruik. En voor een snelle snack tussen alle activiteiten door? Dan ga je erg veel baat hebben bij een prachtig kookeiland met meerdere barkrukken. Al met al is er op het gebied van het eetgedeelte gelukkig enorm veel mogelijk.

Handige en praktische apparatuur, zodat je zo effectief mogelijk kunt koken

Het is meer dan logisch dat je graag zo effectief mogelijk aan de slag wilt gaan tijdens het koken. Je hebt zelf immers ook een erg drukke baan en een sociaal leven daarnaast. Zoek daarom altijd handige en praktische apparatuur uit voor de nieuwe keuken. Denk daarbij aan een royaal fornuis en een handige stoomoven. Zo kun je meteen grotere porties maken om in te vriezen en de vitaminen en mineralen van alle ingrediënten blijven ook nog eens goed behouden. Meer weten over het ontwerpen van een gezinsvriendelijke keuken en doe je graag wat keuken inspiratie op? Ontdek dan een keer alle mogelijkheden in een keukenwinkel bij jou in de buurt.

Previous ArticleNext Article