Al twee weken chronisch spierpijn; Ring Fit Adventure van Nintendo Switch

Hij lag hier al een tijdje in de woonkamer om te reviewen. Maar elke keer stelde ik het, net als ‘gewoon sporten’ weer een dag uit. ‘Morgen begin ik echt’, liet ik mezelf beloven. En uiteindelijk bouwde het schuldgevoel zo op, dat ik er niet meer onderuit kwam. En nu heb ik al twee weken chronisch spierpijn. En bedankt Ring Fit Adventure van Nintendo Switch! 

Zweten en gamen

Ik houd me nooit zo bezig met de Nintendo Switch. Het is meer een afdeling voor de kinderen. Heel soms speel ik wel eens een spelletje mee, zoals een potje Mario Kart. Maar wanneer de kinderen een avonturenspel gaan spelen, haak ik af. Totdat ik de Ring Fit Adventure binnen kreeg. Toen kwam er opeens een spel voor moeders om te spelen. Zoals ik al zei, heb ik dit ook voor even geprobeerd te negeren. Voor de tv gaan staan, terwijl de kinderen op school zitten, is iets wat ik al jaren probeer te vermijden. Dat is me namelijk een te hoog ‘heel Holland beweegt’ gehalte. Maar uiteindelijk ging ik toch overstag. Ring Fit Adventure, de verkapte workout, klinkt toch wat levendiger in de oren.

ervaringen nintendo ring fit

Ring Fit Adventure, wat is het nou precies?

In de doos van Ring Fit Adventure vind je een grote ring, een beenband en het kaartje voor het spel. De ring-con, welke lichtelijk flexibel is en de beenband zijn benodigdheden om het spel te spelen.

ring fit nintendo ervaringen

nintendo ring fit ervaringen

Net als de Nintendo Switch en twee controllers. Met deze attributen ren je door een kleurrijke wereld, kom je verschillende monstertjes tegen om te verslaan en uiteindelijk wil je de gespierde draak Drago bereiken. Om je personage te besturen ‘ren’ je op je plek, richt je met de ring-con en zo nu en dan dien je erin te drukken of uit elkaar te trekken. Tussen het rennen door moet je specifieke oefeningen doen om monstertjes te verslaan. Deze oefeningen, zoals squatten, vallen in de categorieën armen, buik, benen en yoga.

Het effect

Of de Ring Fit Adventure werkelijk effect heeft, is afhankelijk van hoe lang en hoe vaak je het speelt. Dit zal op langere termijn moeten blijken. Maar ik kan je wel garanderen dat wanneer je fanatiek aan de slag gaat met deze game, je er een behoorlijke spierpijn aan overhoudt. Daarnaast word je er continu aan herinnerd om voldoende te drinken en kun je regelmatig je hartslag meten. Je kunt het dus zeker met een workout vergelijken.

De combinatie is leuk bedacht, maar een heel verslavend spel vind ik het nog niet. Ik moet me net als ‘echt sporten’ er dus gewoon toe zetten en wanneer ik eenmaal weer bezig ben, is het best lekker. Zeker wanneer ik achteraf zie hoeveel calorieën er weer verbrand zijn.

Ring Fit Adventure kopen

Ring Fit Adventure is beschikbaar voor de Nintendo Switch en hier kun je de game kopen:

Bol.com – €77,99

Previous ArticleNext Article