Zelf je haren verven met WECOLOUR

ervaringen zelf haren verven

Ik verf mijn haar al vanaf dat ik een jaar of 14 ben. Al heel wat (onnatuurlijke) kleurtjes hebben de revue gepasseerd, zodat ik tot een paar jaar geleden geen idee had wat mijn eigen haarkleur eigenlijk was. Maar toen kwam daar opeens overduidelijk mijn eigen haarkleur tevoorschijn. Is het de leeftijd of zijn het de kinderen die mij deze haarkleur bezorgen? Hoe dan ook, ik kan er niet omheen, ik word grijs! Sinds die eerste grijze haren ben ik dus nog consequenter zelf mijn haren aan het verven, maar ik merkte dat mijn haren steeds doffer werden van de drogisterijverf die ik gebruikte. Deze review voor de haarverf van WECOLOUR kwam dan ook als geroepen! In dit artikel lees je dan ook mijn ervaringen met de haarverf en haarverzorging van WECOLOUR

Zelf je haar verven met professionele verf

Waarom zou je zelf je haren verven als je ook naar de kapper kan? Tja dat is een goede vraag en het antwoord zal voor iedereen verschillen. Voor mij persoonlijk is het met drie kinderen om me heen, puur gemak. Maar de voornaamste reden is dat zelf je haren verven een stuk goedkoper is dan naar de kapper gaan. Tenzij je het natuurlijk helemaal verprutst, dan ben je verder van huis. Daarom is het wel handig om je van te voren even in te lezen over hoe je zelf je haren kunt verven. En het is natuurlijk ook belangrijk welke producten je gebruikt. Ik zou zelf adviseren om haarverf van professionele kwaliteit te gebruiken. WECOLOUR is haarverf van kapperskwaliteit, maar bevat geen ammonia, ppd, resorcinol en parabenen. Als ik dat lees, denk ik eigenlijk meteen dat dat nooit mijn grijze haren gaat dekken. Maar volgens de info op hun website zijn het toch echt  32 grijsdekkende kleuren… Ik ben benieuwd!

Benodigdheden

Wanneer je zelf je haren gaat verven, heb je natuurlijk haarverf nodig. Je kunt de haarverf op verschillende manier op je haar aanbrengen. Zo kun je de verf in een flacon op je haren smeren of zoals de kapper dat doet, met de verf in een bakje en een verfkwast. Een oude handdoek en handschoenen zijn ook geen overbodige luxe wanneer je zelf je haren gaat verven. In het haarverf pakket van WECOLOUR wat via de post wordt opgestuurd, zit naast de verf en activator ook een shampoo, conditioner, handschoenen, kwastje en een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Je hebt alleen nog een kunststof of stenen bakje nodig om de verf in te mengen. Kortom, je kunt er dus zo mee aan de slag!

review wecolour

Ervaringen met WECOLOUR

Ik ben een doener en uit ervaring weet ik inmiddels dat dat iets is waar ik vaak de fout mee inga. Maar goed, dit wil ik niet verprutsen, dus de duidelijke gebruiksaanwijzing neem ik eerst even goed door. Uiteindelijk staat er toch precies wat ik al verwachtte, behalve dat in deze gebruiksaanwijzing ook het verdelen van de haren wordt beschreven. Echter weet ik dat zelf allemaal nog van de blauwe maandag dat ik in een kapsalon heb gewerkt.

Het mengen van de haarverf is super simpel. De kleurcreme en de activator doe je samen in een bakje en roer je goed door met het bijgeleverde kwastje. Ik gebruik de hele tube en het hele flesje, wat voor half lang haar precies genoeg is! Heb je dus langer haar of juist vrij dik haar, dan is het misschien nodig om twee haarverf pakketten aan te schaffen. Wat je aan dit mengsel eventueel ook nog kunt toevoegen is de colour mask van WECOLOUR. Deze is om je hoofdhuid te beschermen en belooft de structuur van je haar tijdens het kleuren te herstellen.

review wecolour

Ik heb gekozen voor haarkleur 6.8, wat kastanje lichtbruin is. Normaal gesproken mik ik altijd een 5 in mijn haar. Op papier ga ik dus voor een tint lichter, maar als ik de plaatjes zo bekijk, valt dat volgens mij allemaal wel mee.

Het eerste wat mij opvalt aan dit verfmengsel is de geur. Ik herken die ammoniak geur van de kappersverf nog zo goed, maar van dit mengsel komt helemaal geen zure lucht af. Dat komt natuurlijk door het ontbreken daarvan, wat bij mij nog steeds de vraag, ‘gaat dit mijn grijze haren wel dekken’, opwekt.

Het mengsel is na het roeren een stevige pasta geworden, met als voordeel dat het niet zo snel zal druipen. Als tip wordt meegegeven om een beetje vette crème op je contouren (voorhoofd, nek en oren) aan te brengen. Dit is voor de knoeikonten onder ons, maar verven met een kwast en de stevige pasta moet over het algemeen voldoende zijn om er geen zootje van te maken.

ervaringen zelf haren verven

De achterkant verven

Wanneer ik de bovenkant van mijn haren geverfd heb, komt de grootste uitdaging. Namelijk de achterkant verven. Ik heb toch altijd een beetje het gevoel dat dit op de bonnefooi gaat. Gelukkig kan ik mijn badkamer spiegel aan twee kanten openklappen, zodat ik de achterkant van mijn hoofd kan zien. Om ervoor te zorgen dat de haarverf echt overal komt te zitten, masseer ik uiteindelijk de haarverf door mijn haren. Alsof ik mijn haren aan het wassen ben, maar dan iets netter binnen de contouren.

Het resultaat

Na 35 minuten intrekken en een wasbeurt met de bijgeleverde shampoo en conditioner is daar het eindresultaat! Zijn mijn grijze haren weggemoffeld? Jazeker wel en dat niet alleen, ik ben echt zo blij met deze kleur. Het is net of mijn haren zijn ingekleurd met een bruine viltstift, echt heel mooi!

review wecolour

En om deze kleur de komende zes weken te onderhouden, heeft WECOLOUR ook haarverzorgingsproducten in het assortiment. Ik ben vooral enthousiast over de kleishampoo met bamboe, een soort maskertje voor je hoofdhuid.

ervaringen wecolour

Na dit product te hebben gebruikt voor deze review, ben ik oprecht enthousiast over de haarverf van WECOLOUR. Ervaringen met zelf mijn haren verven had ik al, maar met deze professionele kwaliteit is het resultaat nog vele malen beter. Daarnaast is deze haarverf zonder ammonia, PPD, parabenen, siliconen en resorcinol niet alleen beter voor je haar, maar ook beter voor het milieu.

Heb je net als ik, een dochter die dolgraag haar haren verven wil? Kijk dan hier voor de tips om de haren van je kind te verven.

wecolour review
Previous ArticleNext Article