6x waarom een moeder van de zomer houdt

Elk seizoen heeft zo z’n voor- en z’n nadelen. En wanneer een seizoen begint, dan zie ik vooral de leuke dingen. Zo kan ik heel veel leuke dingen aan het begin van de herfst bedenken, maar na de zoveelste windhoos tijdens een ritje op de fiets, vervloek ik het seizoen. De zomer daarentegen, de zomer kan een hele hoop bij me flikken, ik blijf haar lief hebben. Mensen zijn gewoon gelukkiger in de zomer. Het seizoen wordt vooral geassocieerd met vrije tijd, gezelligheid met vrienden, ontspannen en even aan de ellende die de winter bracht ontsnappen.

Mensen houden dus van de zomer, maar waarom houdt een moeder nou juist zo specifiek van dit seizoen?

1. De kinderen spelen meer buiten

De meest gestelde vraag: “Mam, mag ik op de iPad?”, wordt ingeruild voor: “Mam, mag ik buitenspelen?”!  De kleintjes willen weer buitenspelen! Wat als jonge moeder inhoudt dat je de boel de boel moet laten en lekker met je kleintje naar buiten moet. En voor de moeder met de oudere en al zelfstandige kleintjes betekent het dat de kleintjes de hort op zijn en niet meer de hele dag aan je hoofd zitten te zeuren om de iPad. 

2. De was kan buiten drogen

Geen wasrek meer in je trapgat, waar iedereen met z’n gelhoofd langs gaat. Nee, de was kan lekker buiten aan de droogmolen hangen. Heerlijk! En de frisse buitenlucht die in je schone was trekt is vele malen fijner dan de vette gellucht in de winter.

3. Ultiem genot: Koffie drinken in het zonnetje

Hier kan ik zó van genieten. Wanneer de kleintjes naar school zijn gebracht en het zonnetje schijnt, gooi je de buitendeuren open… en geniet je van je eerste bakkie koffie, in het zonnetje, in de tuin!

4. Iedereen ziet er beter uit met een beetje kleur op z’n gezicht

Het koppie van je kleintje zien en jezelf afvragen of hij zich wel lekker voelt, is er in de zomer niet meer bij. Iedereen krijgt weer een gezonde kleur en alle kleuren kleding kunnen ze weer hebben.

5. Zomerfruit wordt gewaardeerd door de kleintjes

Zomerfruit: Aardbeien, perziken, druiven of meloen. Zomers gaat het fruit er gewoon veel beter in bij de kleintjes. Voor de derde keer barbecuen deze week? In de zomer kan dat gewoon, we compenseren het wel weer door wat extra fruit naar binnen te werken.

6. Zomervakantie is in zicht

En wanneer het zomerseizoen begint, begint ook bijna de zomervakantie! Heerlijk vrij zijn met de kleintjes en leuker nog, heerlijk weg met de kleintjes! We pakken ons hele hebben en houwen weer in en trekken met dakkoffer en sleurhut weer richting het zuiden.

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. we eten buiten en dus eens voor langer dan een halve dag een propere keukenvloer 🙂