Zomer en de kriebels

Ben jij al klaar voor de zomer? Of heb jij, net als ik, nog overtollig, bobbelig vet rondom de bekende frustratie plekken? Lijk je, net als ik, op de zus van Sneeuwwitje? Of zit je gewoon lekker in je vel, op welke manier dan ook.

Ik heb mezelf voorgenomen om deze zomer een aantal dagen op een zonovergoten strand te bivakkeren. Volledig in de hang, lig, vreet en zuip modus, dat dan weer wel. Het is er vorig jaar niet van gekomen terwijl ik er zo ontzettend veel van houd. Ik wil genieten, dubbel op. Alleen op het moment dat ik mezelf in bikini in het openbaar vertoon komen er diverse gevaren en krijg ik al de kriebels. Een daarvan is dat mijn lichaam zich de rambam schrikt van het zonlicht, want die heeft al twee jaar geen openlucht gezien. Het gevoel dat mijn lijf naar adem snakt. Maar ook degene die mij als eerste op het strand treffen, krijgen een verblindend effect van mijn huid, zonder zonnebril kun je mijn kleur niet verdragen. Dus het zijn niet alleen de hobbels en de vetrollen het is ook nog eens de kleur van mijn huid. Kortom, ik ben er nog niet klaar voor.

Tijd voor actie! Een week of zes geleden zag ik zelf wel “het licht”. Ik was het zat, het luie en onregelmatige, makkelijke vreet- en “niet” beweeg patroon. Na 15 maanden intensief ziekenhuis leven van mijn kleuter, wat blijkbaar niet bevorderlijk is voor je eigen gezondheid en gewicht, ben ik weer die HOGE drempel van de sportschool in gedoken, ik had tenslotte nog een abonnementje lopen. Vrije tijd gezocht, gemaakt en gevonden. Eten in balans, de wijn reduceren en gaan met die banaan.

Ooit, lang lang geleden, was “the gym” mijn tweede verblijfplaats. Helaas moet ik het nu met minder doen. Aan de eisen die ik mezelf nu heb gesteld en me laat martelen door de trainer inclusief schema, laat mij voelen dat ik echt geen 20 meer ben. Confronterend en met trillende beentjes moet ik soms toegeven dat ik gewoon niet in top conditie ben. Maar zoveel mogelijk voor een gezond en fit lijf en natuurlijk het allerbelangrijkste, dat ik mezelf weer goed voel.

Hoe dan ook, klaar of niet, ik kijk uit naar een heerlijke, lange, warme, zonovergoten zomer. Niet alleen voor een paar dagen strand maar zeer zeker ook om samen met mijn beide kinderen aan het plaatselijke meertje te neer te ploffen. Fit of niet, ik heb de kriebels en ik ga genieten.

Liefs, Diana

Previous ArticleNext Article

10 Comments

 1. Ik loop het hele jaar door elke ochtend hard, en daardoor vind ik mijn lichaam wel goed. Veel succes gewenst met ‘in shape’ komen. Maar als je vervolgens op het strand gaat liggen, verlies je die vorm dan niet weer meteen?

  1. Knap! Iedere ochtend hardlopen! Heb ik ook een tijd gedaan, heerlijk maar trekken en duwen aan gewichten word ik blijer van 🙂
   En zo een hang, lig, vreet en zuip dag op het strand komt hooguit 3 dagen per jaar voor;)

  1. Jazeker! Ik ben net een neuroot met die kleinste. Mijn puber waarschuw ik continu maar ligt met vrienden/dinnen aan het plaatselijke meertje en heb daar geen toezicht meer op. Maar ik leg zeer zeker de gevaren uit! 🙂

 2. Het gaat denk ik meer om het gevoel dat jij over jezelf hebt, dan dat je anderen wat moet besparen. Hopelijk gaat het goed en ben je snel in de “shape” waarin jij jezelf graag ziet! Succes!

  1. Dank je wel! 🙂 ik vrees dat ik nooit tevreden ben. Maar ergens geef ik me er aan over

 3. Komt helemaal goed, dat lees ik al! Dat wordt ouderwets genieten met een hoofdletter G, heeeeeeerlijk! Iets om naar uit te kijken.

 4. Iedereen is mooi zoals hij of zij is, dus lekker schijt hebben aan wat anderen vinden/denken! En je bent prachtig Di! Ik wil de dames van onze leeftjd nog wel eens zien hoor 😉 Kortom lekker genieten van het aankomende mooie weer!! Dikke kus! Mooi geschreven colums weer!!