5x anders overnachten in Centraal Portugal

vakantie portugal

overnachten centraal portugal

Wanneer je met je gezin op zoek bent naar een accommodatie in Centraal Portugal, ook wel bekend als midden Portugal, dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. De ouders willen vaak wat fijne bezienswaardigheden in de buurt hebben. En bij kinderen is een zwembad vaak een pré. Onlangs was ik op uitnodiging in Centraal Portugal en tijdens deze trip heb ik van allerlei plekken voorbij zien komen waar je kunt overnachten in Centraal Portugal. Uiteraard is voor enkel overnachten niet meer dan een bed nodig, maar deze accommodaties waren geschikt voor het hele gezin. Hier wordt iedereen blij van, beloofd. 

1. In de stad Coimbra overnachten

In Coimbra vind je het stijlvolle en hippe hotel Sapientia Books & Wine. Dit hotel is een perfect beginpunt om de stad Coimbra met zijn prachtige universiteit te gaan ontdekken. De kamers zijn geweldig leuk ingericht en de appartementen zijn gigantisch! Hier kun je een heel weeshuis in stallen. Toch kun je in deze stad niet binnen blijven, de stad roept je om op ontdekkingstocht te gaan.

uitzicht dakterras coimbra

Begin dan op het dakterras van het hotel, want hier heb je een prachtig uitzicht over de stad, de rivier de Mondego én op de universiteit, dé bezienswaardigheid van Coimbra. Tijdens een stedentrip ga je er vaak opuit. Een terrasje hier, een restaurantje daar, maar ook het restaurant van Sapientia hoef je niet over te slaan. Want risotto maken hebben ze tot kunst verheven. Stijlvol en ruimtelijk in de stad Coimbra overnachten doe je bij Sapientia Books & Wine.

hotel coimbra portugal

2. Overnachten bij een natuurpark met dieren

Wanneer je vanuit Coimbra ongeveer 30 kilometer naar het zuiden rijdt, kom je terecht bij Hotel Parque Serra da Lousã. Hotel Parque Serra da Lousã is prachtig gelegen in centraal Portugal, omringd door opgeknapte bergdorpen. Maar het bijzondere aan dit hotel is dat het naast Parque Biologico ligt. Dit is een natuurpark, ook wel wildpark, waar je een prachtig stukje natuur vindt. Het park heeft leuke uitdagingen voor de kinderen, zoals een labyrint tussen de fruitbomen. En heel veel wild, zelfs beren behoren tot de bewoners van dit park. Parque Biologico is een sociale instelling waar ook verschillende workshops gehouden worden. Zo kun je er leren pottenbakken, of manden weven. Kortom in Parque Biologico hoeven de kinderen zich geen moment te vervelen.

Lousa portugal overnachten

uitzicht Lousa portugal

Er is meer rondom Hotel Parque Serra da Lousã. Zo gaf ik al aan dat het omringd is door opgeknapte bergdorpjes, waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. En als je uitgewandeld bent, of de kinderen beginnen te zeuren, dan zoek je een rustig riviertje of een meertje op om een duik te nemen.

3. Quinta d’Anta, voor een surfvakantie

We rijden door naar het westen, vlakbij de kust, het plaatsje Figueira da Foz. Een totaal andere setting en sfeer als bij Hotel Parque Serra da Lousã. Maar voor wie er van afwisseling houdt, is Quinta d’Anta een perfecte combinatie. Het hotel ligt ongeveer een kwartiertje vanaf de kust en ik heb al snel door dat al het personeel hier, het surfen ademt. Eén van de hoofdactiviteiten kun je het wel noemen. Surflessen worden er dus aangeboden, ook voor kinderen. Een perfecte plek om te beginnen aan een surfvakantie lijkt me zo.

portugal overnachten Quinta

surfen Quinta portugal

Maar het hotel biedt nog meer vermaak. Zo heeft het een grote tuin, een idyllisch en overzichtelijk zwembad, een buitenbar waar zo nu en dan een bbq gehouden wordt en een speeltuintje voor de kinderen. De kamers kan ik niet heel kindvriendelijk noemen, er past hooguit een extra babybedje in. Familiekamers zijn er niet. Maar wanneer de kinderen groter zijn, kunnen zij natuurlijk zelf in één van de stijlvol ingerichte kamers overnachten. Daarom zou ik dit hotel alleen aanraden voor gezinnen met één baby, of gezinnen met oudere kinderen die je alleen op een hotelkamer kunt achterlaten.

4. Óbidos Wood Villas, knus en stijlvol

Wil je met je gezin met jonge kinderen in centraal Portugal vlakbij de kust overnachten? Dan raad ik je Óbidos Wood Villas aan! Een uur rijden ten zuiden van Figueira da Foz, maar ook vlakbij de kust gelegen. Ongeveer een half uur vanaf Peniche, dé plek voor surfers. Maar dat niet alleen, Peniche is ook een voormalige vestingstad en zit met zijn ruige kust ook vol met historie. Een plaatsje in centraal Portugal dat echt de moeite waard is.

Wood Villas portugal

overnachten Wood Villas portugal

Maar even terug naar Óbidos Wood Villas. Een knus en toch stijlvol ingerichte groepje villa’s. Dit is echt zo’n oase waar je als ouder helemaal tot rust komt, terwijl de kinderen een duik nemen in het zwembad. De villa’s zijn zo’n 60 vierkante meter groot en beschikken over een grote woonkamer met keuken, twee slaapkamers en een badkamer. De ruimte is groot genoeg om met een groter gezin in te kunnen. Echter moet dat wel even aangegeven worden, aangezien er dan extra bedden bij geplaatst moeten worden.

5. Praia d’El Rey Marriott Golf & Beach Resort, groot – groter – grootst

En voor wie er van luxe en groots houdt, is daar Praia d’El Rey Marriott Golf & Beach Resort. Een hotel dat je van alle gemakken voorziet. Ik kan me zo voorstellen dat je hier als moeder ook echt even vakantie hebt en alles loslaten kunt. Hoewel, mits je een goede oppas bij je hebt, of er daar één boekt, want in het resortgebied zou ik acuut verdwalen. Een groot voordeel van het Praia d’El Rey Marriott Golf & Beach Resort is dat het aan het strand is gelegen. Een heerlijk ochtendwandeling over het strand is daarom zo gedaan, om vervolgens zo aan te schuiven bij het uitgebreide ontbijtbuffet.

marriot portugal

Previous ArticleNext Article