Waarom Algarve met kinderen een héél goed idee is!

De zomervakantie is weer achter de rug. En wat is er nou leuker dan fantaseren over de volgende vakantie? Gaan we weer richting Frankrijk, Spanje of Italië? Dit zijn ontzettend fijne vakantielanden, maar de kans dat je je buurman tegenkomt is aanwezig, wat op zich ook geen probleem is als je je buren graag ziet. 

Portugal wordt vaak over het hoofd gezien, wat jammer is maar ook wel weer begrijpelijk, want daar tuf je niet even naartoe met je caravan. Om Portugal te bereiken zul je toch echt een vliegend bakbeest moeten pakken en dat is vaak voor een gezin met twee of drie kinderen weer net even te duur of een te grote uitdaging.

Toch wil ik je enthousiast maken over een vakantie naar de Algarve in Portugal, het is namelijk absoluut de moeite waard om dit prachtig stukje Europa te bezoeken. Bovendien heeft Neckermann hele fijne accommodaties in het pakket.

Het einde van de wereld

De Algarve laat je fantaseren over de geschiedenis en wellicht leren de kleintjes nog wat bij over de geschiedenis van de kolonisten. Want wanneer je op het puntje van de kaap Sint-Vincent, het einde van de wereld, uitkijkt over de gigantische zee, zie je in je fantasie de middeleeuwse vloten al aanvaren.

portugal-kust

De zonsondergang in de zee

Het klinkt misschien een beetje suf, maar een groter geluksmoment kun je niet beleven dan wanneer je met je gezin de zon onder ziet gaan in de zee. En wat voor zee! Portugal beschikt namelijk over geweldige kustlijnen en stranden.

Lees hier: Lissabon met kinderen

Vis eten is verrukkelijk!

Voordat ik naar de Algarve vertrok, koos ik vrijwel nooit voor vis en mijn kinderen zijn waarschijnlijk daardoor ook geen viseters. Maar in de Algarve kon ik er niet omheen, sterker nog, ik wilde er niet omheen! De visgerechten zijn er namelijk zo vers en heerlijk dat zelfs kinderen hier vis kunnen leren eten.

vis-eten-algarve

Portugezen zijn vriendelijk en behulpzaam

Als er iets opvallend was, dan was het wel de gastvrijheid en de behulpzaamheid van de Portugezen. In de ons hotel was het personeel zo vriendelijk, dat het soms bijna ongemakkelijk werd. Maar laten we eerlijk wezen, op vakantie en zeker tijdens een vakantie met kinderen willen we in de watten gelegd worden! En door oprechte vriendelijkheid en behulpzaamheid voelt vakantie als échte luxe.

De wijn is geweldig

Portugese wijn doet écht niet onder voor de Franse of Spaanse wijn, sterker nog, misschien overtreft de Portugese wijn de Franse of Spaanse wijn wel. En goede wijn op vakantie is heel fijn. Niet voor de kinderen, maar voor mama.

wijn-portugal

De stranden, de baaien en de natuur

Je vindt er stranden waar je kleintje heerlijk in de zee kan spartelen, maar er zijn ook gave baaien waar je puber met een surfboard wat golfjes kan trotseren. Maar ook het ‘binnenland’ is fantastisch mooi om te ontdekken. Je zou het misschien niet verwachten, maar Portugal is ongekend groen.

strand-algarve

Toffe activiteiten

Naast de watersportactiviteiten in de heerlijke zwembaden of op de geweldige stranden is er nog veel meer te beleven. Activiteiten als paardrijden en mountainbiken in de Algarve zijn absolute must-do’s. En voor de kleintjes die van minder gewaagde activiteiten houden, is er in de omgeving van Lagos een fijn potje minigolf.

Het weer in Portugal

Tja, het is zomervakantie en dan willen we natuurlijk ook zomer. In de Algarve kun je er wel vanuit gaan dat je hier heerlijke temperaturen zult voelen en de zon dagelijks zult zien.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Pingback: 8 redenen voor een vakantie in de Algarve | Ja papa!