“Mama, mama, MAAMMAAHHH!!!”

Als ze voor het eerst het woordje “mama” zeggen, is dat zo schattig, loopt je hart over van liefde! Maar nu jaren verder, zou ik heel soms wel willen dat ze het woord niet hadden geleerd! Waarom roepen ze altijd mama??? 

Het begint al vroeg in de ochtend: “Mama ik ben wakker”, totdat ik slaperig reageer. “Leuk, fijn! Oh nee, toch niet fijn, het is 6 uur schat, ga nog even terug naar bed”. Ik weet ook niet of ik ze verkeerd heb geprogrammeerd, maar gek genoeg roepen ze bij mij altijd “mama”! Als ze midden in de nacht wakker worden, staan ze altijd naast mijn kant van het bed: “Mama, Ik kan niet slapen.” En als de jongste s’ochtends vroeg wakker wordt, komt hij altijd “gezellig” naast mij liggen. Nou ja “liggen” meer wiebelen, op me klimmen, deken afpakken en dergelijke. Waarom het nooit in hun hoofd opkomt om naar de andere kant van het bed te lopen? Waarom roepen ze nooit “Papa!” Het is werkelijk een raadsel.

Nou ja “raadsel”, s’nachts reageert hij gewoon nergens op. Hij hoort niets, hij snurkt heerlijk door. Ik ben bij elk kikje al wakker, dus als ze huilen denk ik altijd: “Ik ben nu toch wakker, laat ik dan maar gaan.” Ook al wordt “manlief” wel wakker, is hij niet zo lief en softie als ik. Toen ze baby waren zei hij rustig: “Laat ze maar huilen, ze houden vanzelf wel een keer op”. Dat gebeurde in zijn geval ook, want ik kon het nooit langer dat 2 minuten aanhoren en dan sprong ik toch weer uit bed om op zoek te gaan naar de speen.

Dus waarschijnlijk heb ik het s’nachts zelf veroorzaakt dat ik altijd de pineut ben.
Maar waarom ook overdag? “Maammaahhh, ik ben klaar!!, Maammaahhh, ik wil uit de douche, Maammaahhh, mag ik een snoepje?, Maammmaahhh, jij moet me voorlezen, Maammaahhh!!!

Waarom roepen jullie nooit “paappaahh”?? Die is er ook echt!!!
Dat is ook een jongen, net als jullie. Dat is toch veel leuker? Die begrijpt jullie beter. En die kan echt vast ook een heleboel. Dat weten jullie nauwelijks, omdat ik het vaak al heb gedaan, omdat jullie: “Mama!” roepen.
Maar echt, ik zweer het! Papa kan het ook!

Afbeelding baby: nelen/Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Hoi, ik ben Mieke. Ik ben getrouwd en ik heb 3 jongens. Ik ben vorig jaar gestopt met werken in het onderwijs. Omdat mijn man vaak in het buitenland zit, vond ik het werk en 3 kinderen best druk. Nu ben ik thuis voor de kinderen. Dit geeft rust in het gezin. Maar soms denk ik: "Waar is hier de nooduitgang?". Dan mis ik de afwisseling, collega's en voldoening om iets voor mezelf te hebben. De jongste gaat bijna naar school. Tot die tijd ga ik van deze vrije tijd genieten. Want deze tijd komt niet meer terug!