Waanzinnig gedroomd over een jeugdsentimentje

Sommige dingen zijn zo goed bedacht en uitgewerkt, dat het niet stuk te krijgen is. Het gaat simpelweg gewoon jaren mee. Kinderen voor kinderen is daar een voorbeeld van. Als klein meisje droomde ik van een plekje in het populaire kinderkoortje. Mijn ouders zeiden altijd dat alles mogelijk was en dat als ik dat wilde, ik goed moest oefenen. En ik bleef oefenen tot ik een jaar of achttien was…

De geschiedenis herhaalt zich. Mijn 7-jarige is dol op liedjes zingen en voorstellingen geven. En nu ze door heeft dat Kinderen voor Kinderen ook gewoon maar kinderen zijn, net als zij, zou ze ook niets liever willen dan een plekje in het kekke kinderkoortje. Ook mijn reactie naar haar is dat alles mogelijk is en dat ze goed moet oefenen om net zo goed te worden als die kinderen. En zolang ik haar met die gedachte zoet kan houden, is dat natuurlijk goed genoeg.

Afgelopen vrijdag ging ik samen met de 7-jarige naar de musical Waanzinnig gedroomd. Deze Kinderen voor Kinderen-Musical keerde wegens het enorme succes voor de allerlaatste keer terug in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Enorm blij en onze fantasiehoofdjes sloegen meteen op hol toen wij hoorden dat we deze voorstelling toch samen mochten bezoeken.

Mijn 7-jarige en ik droomden mee met de Kinderen voor Kinderen-hits van vroeger én nu, verpakt in een ontroerend, mooi, enorm leuk gespeeld en vooral herkenbaar verhaal. Want de liedjes van vroeger zijn nu nog net zo populair en de liedjes van nu zijn net zo geweldig en aanstekelijk als de liedjes van vroeger. Wij droomden ons het toneel op, wat dankzij de geweldige musical talenten wel werkelijkheid leek te worden, omdat we echt het verhaal ingezogen werden.

Waanzinnig gedroomd was waanzinnig!

Tot en met 23 augustus is Waanzinnig Gedroomd nog te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op de website: www.waanzinniggedroomd.nl

Previous ArticleNext Article