Premiere Nijntje viert feest

Gisteren was het zover, de nieuwe musical van nijntje ging in première in het TivoliVredenburg theater. Dit keer was het feest, groot feest, nijntje vierde namelijk haar 60ste verjaardag!

Het is ongelofelijk hoe dit konijntje zijn publiek al 60 jaar kan boeien, maar het is waar. Daar heb ik gisteren het bewijs van gezien. Mijn kleintje heeft namelijk 55 minuten zeer geboeid naar het vrolijke en interactieve theaterstuk gekeken. En niet alleen mijn peuter, de hele zaal zat vol met enthousiaste kleintjes die genoten en het feest van Nijntje uitbundig meevierden. Ook al lijkt nijntje tijdloos en kun je altijd van haar op aan, toch gaat ook nijntje met de tijd mee. Dat konden we wel horen aan het nieuwe K3-lied.

Het vrolijke theaterconcert, met live band, was een feest van herkenning. Naast de bekende liedjes waren daar ook nieuwe liedjes die je binnen no-time met nijntje mee zingt. Ook voor de mama’s was er herkenning in het theaterstuk, zo werd er bijvoorbeeld een traantje gelaten toen nijntje voor het eerst naar school ging.

Dick Bruna bedacht nijntje in 1955. In de loop der jaren evolueerde nijntje van een stoffen speelgoeddier tot een eigenwijs konijn. Ivo de Wijs vertaalde de verhalen van Dick Bruna naar even speelse als herkenbare liedjes en de onvergetelijke Joop Stokkermans maakte er tijdloos vrolijke muziek bij.

De konijnenfamilie viert tot en met 17 mei in vele Nederlandse theaters feest. Kijk hier voor de speellijst.

Nijntje

Fotograaf: Leo van Velzen

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Het ziet er ontzettend leuk uit! Ik zag vanochtend reclame hiervan op de TV en mijn zoontje zat al te glunderen, haha. We love Nijntje 😉 X, Judith