5 redenen waarom jongens makkelijker zijn

Iedere moeder droomt van een dochter! Dochters zijn voor eeuwig en een zoon heb je tot hij zijn vrouw gevonden heeft. Een moeder van jongens eindigt met alleen maar schoondochters, dat wil je toch niet?

Wat een onzin!

Het hebben van een zoon, of meerdere zonen is een uitdaging. Dat klopt. Maar het is een hele leuke uitdaging, die je jong en alert houdt! En welke moeder wil dat nou niet?

Jongens zijn namelijk leuk. Heel erg leuk! En makkelijk. Hier de 5 redenen waarom jongens makkelijker zijn.

Reden 1. Klaarmaken in de ochtend is appeltje-eitje. Een jongen hoeft niet uren voor zijn kast te staan om een kledingkeuze te maken. Hij trekt zijn  kast open, pakt een broek, shirt en sokken en klaar is Kees. Bij een jongen hoef je geen ingewikkelde Elsa-look-a-like vlechtjes te fabriceren, kam erdoor, gel erin en klaar is Kees… of Bram, of Sem, of Daan, hoe hij ook heten mag.   

Reden 2. Ze kunnen plassen waar en wanneer ze maar willen. Oké, dat is niet helemaal waar. Als je een jongen de vrijbrief geeft om te plassen waar en wanneer ze maar willen, dan zul je binnen de kortste keren je zoon midden op het schoolplein aantreffen terwijl hij in de put staat te plassen. Nu ben ik zelf de moeilijkste niet en laat ik mijn dochters gerust in de bosjes plassen, maar daar hebben ze wel wat hulp bij nodig. Maar vooral op openbare toiletten zou ik soms zo een plasslang wensen voor mijn dochters, want als je soms ziet hoe zij een toilet beklimmen… Ieuw! Staand plassen is zo verrekte handig!

Reden 3. Jongens zeggen wat ze denken, zonder al te ingewikkeld te doen. Als ze klein zijn gaat dit feitje misschien niet altijd op, maar op latere leeftijd zijn mannen zoveel gemakkelijker dan vrouwen. Vrouwen moeten vaak praten, gevoelens uitleggen, rekening houden met gevoelens van anderen en toch ook weer niet want zij hebben toch ook gevoelens. Heel ingewikkeld. Mannen zeggen gewoon wat ze denken. En als ze niks zeggen, kun je ervan uitgaan dat ze ook niks denken. Simpel.

Reden 4. Jongensspeelgoed geeft veel minder bende. Een glittertje hier, een frutseltje daar. Meisjes zijn van de prullen en de knutsels. Hartstikke leuk, maar wat een bende! Gaat een jongen ‘knutselen’? Één papiertje, een doos potloden en klaar is hij (binnen vijf minuten, om vervolgens weer troeploos achter zijn spelcomputer te gaan zitten).

Reden 5. Blijft het mooiste feitje dat er is! Het maakt niet uit hoe oud, hoe stoer, hoe zelfstandig, hoe cool, hoe lief of hoe stout hij is… Het is heel simpel: zijn moeder heeft hij altijd nodig en zij blijft voor altijd de liefste.

Afbeelding: Shutterstock
Bijgewerkt: juni 2022

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Ik heb geen idee hoe het is met een dochter, maar heb wel het idee dat je daar op latere leeftijd meer mee kunt hebben.