Waar ik niet aan toe kom, sinds ik kinderen heb

Er wordt wel eens gezegd dat wanneer je eenmaal kinderen hebt, je niet meer kunt voorstellen hoe het leven was zonder kinderen. En ik zou ze inderdaad voor geen goud meer willen missen, maar ik weet nog donders goed hoe het leven zonder kinderen was. Hoe makkelijk ik de auto in kon stappen voor een boodschap. En hoe fijn het was om een hele nacht gewoon door te kunnen slapen. Ik ben dat echt niet vergeten. 

Het leven met kinderen is druk. Zo druk, dat ik aan een aantal dingen gewoon niet toe kom. Ik zou wel willen, maar sinds ik meerdere kinderen heb, lukt het niet.

Een middagdutje doen

Toen ik één kind had lukte het nog wel. Als mijn baby een dutje deed, deed ik heel verstandig een dutje mee. Maar toen de tweede er eenmaal was, lukte het echt niet meer. Als de peuter sliep, was de baby wakker. En als de peuter wakker was, sliep de baby. En nu ze iets ouder zijn probeer ik weleens een dutje te doen op de bank. Maar als ik dan op de achtergrond continu de één heel hard ‘stil mama slaapt’ tegen de ander hoor zeggen, kan ik net zo goed weer rechtop gaan zitten. Ik doe wel een dutje met mijn ogen open.

Een leuke film kijken

Ik kan niet wachten op de dag dat mijn kinderen toe zijn aan leuke films. Dat we samen, met een bak popcorn op schoot, een film uit kunnen kijken waar we allemaal blij van worden. Tot nu toe komen we niet heel veel verder dan Pokemon en Casper en Emma. En natuurlijk kan ik ’s avonds, als de kinderen op bed liggen, een film voor mezelf aanzetten. Alleen heb ik het tot nu toe nooit verder dan de intro gehaald. Als ik nou ’s middags een dutje zou kunnen doen…

Ongegeneerd snoepen

Ik ben geen snoepkont, maar heel soms at ik wel eens een zak chips leeg zo midden op de dag. Nu is het zo dat, zodra ik ook maar wat te eten voor mezelf  heb, er drie kippen om me heen staan om alles uit mijn handen te jatten. Ik wil gewoon in mijn eentje op de bank, alles wat ik tegenkom naar binnenwerken. Ik wil niet delen en ik wil al helemaal niet een verkeerd voorbeeld zijn.

Het huishouden

Ik weet niet hoe andere ouders het doen, maar ik krijg het niet voor mekaar. Sinds de kinderen er zijn, is het altijd wel ergens een chaos. Heb ik net het ene klusje gedaan, is het volgende alweer aan de beurt. Ik kom er niet aan toe om het te fixen.

Meerdere winkels op één dag

Vroeger kon ik in een ochtend gerust twaalf winkels afgaan. En dan had ik ook nog mijn boodschappen binnen. Met kinderen is dat niet haalbaar. Ik kan één, heel misschien twee winkels in en dan houdt het ook wel op. Of er moet een kind poepen, of er begint er één te huilen, of we hebben zo lang over één winkel gedaan dat er geen tijd meer is voor de volgende.

Er zijn zoveel dingen waar ik niet aan toe kom sinds de kinderen er zijn. Maar er zijn ook heel veel nieuwe dingen waar ik wél aan toe kom. Ik kan knuffelen, ik kan spelen, ik kan lachen om suffe grapjes, ik kan loslaten. En het mooiste van alles, ik kan reageren op het woordje mama.


Afbeelding moeder is moe: 279photo Studio/shutterstock

 

Previous ArticleNext Article