Spelletjes voor pakjesavond 0

pakjesavond spelletjes

Het avondje van Sinterklaas komt er weer aan. We noemen het ook wel pakjesavond! Pakjesavond omdat dit dé avond is waar de grote stapel pakjes tevoorschijn komt. Een avond waar heel veel kinderen lang naar uit hebben gekeken, want ze krijgen nu eindelijk dat cadeautje waar ze al zo lang op gewacht hebben. Tenminste, dat hopen ze. Er zijn heel veel manieren te bedenken om het avondje van Sinterklaas te vieren. Maar wat zijn nou de leukste spelletjes om te spelen tijdens pakjesavond? 

Ik begin met spelletjes waarbij cadeautjes uitgepakt kunnen worden. Want dat is vaak waar het om draait op pakjesavond: cadeautjes uitpakken! We vinden het allemaal vervelend als iedereen gaat graaien, daarom moet er een spelletje bedacht worden!

Het Dobbelspel

Veruit het meest gespeelde spelletje op pakjesavond is het dobbelspel. Dit spel is vlot, gezellig en de cadeautjes kunnen perfect uitgedeeld worden. Hoewel dit spel vaak wel het leukste is met willekeurige cadeautjes. Zijn de cadeautjes specifiek voor iemand op pakjesavond, dan is het dobbelspel niet het meest ideale spel. Hier vind je de exacte spelregels voor het dobbelspel.

Wat je ook kunt doen, is een kant en klaar dobbelspel kopen, inclusief dobbelsteen, spelregels en zak van Sinterklaas. Bestel het dobbelspel hier.

dobbelspel pakjesavond

Sinterklaas ganzenbord

Een ander spel wat populair cadeautjes spel is voor pakjesavond, is het Sinterklaas ganzenbord. Dit ganzenbord spel kun je zelf maken, of je print alle printables hier uit. Je hoeft dit spel overigens niet met cadeautjes te spelen, dan kun je helemaal zelf bepalen.

Hilarisch Cadeau Spel

Wat ik tijdens mijn zoektocht ook tegenkwam was het Hilarisch Cadeau Spel. In dit spel gaat het om cadeaus ontvangen, ruilen, weggeven en houden. Dit doe je wederom door te dobbelen, maar dan in combinatie met 107 opdrachtkaarten. Volgens de reviews is dit spel werkelijk hilarisch en is het een aanrader om te spelen op pakjesavond.

Je koopt het spel hier.

hilarisch spel pakjesavond

Sinterklaas bingo

Bingo spelen vinden ze hier altijd leuk, of het nu met of zonder cadeautjes is. Op pakjesavond speel je bingo natuurlijk mét cadeautjes. Op internet zijn er verschillende printables te vinden van Sinterklaas bingo. Maar je kunt het natuurlijk ook ouderwets met de balletjes doen.

Quiz spel

Deze familiequiz is natuurlijk ideaal om te spelen op pakjesavond. Hoe je de cadeautje erin toevoegt, kun je helemaal zelf bepalen.

Deze familiequiz koop je hier.

sinterklaas familie quiz

Pepernotenspel

Wat voor spelletjes kun je allemaal verzinnen met pepernoten? Vooral rekenspelletjes met pepernoten zijn populair. Maar om nou te gaan zitten rekenen op pakjesavond? Ik weet het niet. Dit spelletje, darten met pepernoten, vond ik dan wel weer geinig. En heel gemakkelijk om te spelen met cadeautjes.

Spelcomputer

Huh, wat? Gaan we zitten gamen op pakjesavond? Nee, we gaan geen potje Fortnite spelen, maar er zijn zeker genoeg leuke games om met z’n allen te spelen op de spelcomputer. Denk aan Let’s Sing, Just Dance, een potje Mario Kart.

Bewegingsspel

Vooral voor kleine kinderen is het leuk om te bewegen. Zeker tijdens pakjesavond, want dan zijn ze me toch hyper! Daarom is een bewegingsspel helemaal zo’n gek idee nog niet. Denk aan de stopdans of stoelendans, uiteraard op Sinterklaasliedjes. De winnaar mag een cadeautje kiezen.

Gezelschapsspel

Naast de Sinterklaas spelletjes voor pakjesavond, kun je ook een gezelschapsspel spelen tijdens het avondje van Sinterklaas. Zeker met oudere kinderen is dit leuk om te doen. Hier heb ik een paar voorbeelden van leuke gezelschapspellen om te spelen tijdens pakjesavond.

30 seconds
spel pakjes avond 3
 Het 30 Seconds partyspel is er voor volwassenen, maar er is ook een junior variant voor kinderen van 9 tot 12. En heel eerlijk, ik vind hem zelf ook leuker om te spelen. Dit gezelschapsspel speel je in teams. Een iemand probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. De anderen in het team moeten raden en hoe meer begrippen er geraden worden, des te meer stappen je op speelbord vooruit mag zetten. Echt een superleuk spel om te spelen op pakjesavond, gegarandeerd plezier.

Monopoly
spel pakjesavond 2
 Naar de klassieke Monopoly, heb je tegenwoordig allerlei varianten van dit spel. Monopoly L.O.L. Surprise, een vaslspeel editie, Monopoly voor millenials  en ga zo maar door. Ondanks dat Monopoly spelen echt een uitdaging kan zijn, het gaat er niet altijd gezellig aan toe, blijft het toch één van de leukste gezelschapspellen. Mag zeker niet ontbreken als spelletje voor pakjesavond.

Levensweg 
spel pakjesavond 4 Een spel wat mijn kinderen ook altijd graag spelen, is levensweg. Tijdens dit spelletje maak je een reis door je leven, je krijgt een baan, je trouwt, je koopt huizen, krijgt kinderen en je gaat met pensioen. Het leukste aan deze moderne versie van het bekende spel Levensweg is dat je alle geldzaken met de elektronische geldautomaat regelt.

Ticket to ride
spel pakjesavond 1
 Ticket to Ride is een onwijs populair spel welke erg verslavend schijnt te zijn. Met dit bordspel reis je per trein over het hele continent Europa. De spelers moeten de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen. Het is een makkelijk aan te leren spel en door onvoorziene plotwendingen blijft de uiteindelijke winnaar tot op het laatst onbekend. Heb je dit spel nog niet in je bezit? Dan is dat een perfect cadeau om te geven en te spelen op pakjesavond. 

 


spelletjes voor pakjesavond

Afbeelding: Shutterstock / Logtnest

Previous ArticleNext Article