De Renzy familietour; een speurtocht langs de bollenvelden

renzy speurtocht bollenstreek

Omdat we al een tijdje met Corona te maken hebben, is de afgelopen maanden de vraag ‘wat gaan we doen’ omgeslagen naar ‘wat kunnen we doen?’ De mogelijkheden werden steeds beperkter en ieder weekend vergt het een hoop creativiteit om onze ‘erop uit honger’ te stillen. Maar afgelopen weekend deden we eindelijk weer iets tofs! Nadat we vorig jaar de Renzy familietour in een Renault Twizy door de duinen en langs het strand hadden gedaan, zeiden we meteen al tegen elkaar; volgend jaar doen we de tulpentour langs de bloemenvelden! Inmiddels is het alweer half april en dus hét moment om de meest bezochte streek van deze periode in Nederland te bezoeken.

De bollenvelden zijn praktisch onze buren en als kind heb ik ervaring opgedaan als bollenpeller. Toch hebben we de afgelopen jaren amper aandacht besteed aan deze Nederlandse toeristische trekpleister. Op een éénmalig uitje naar Het Keukenhof na, hebben we deze streek veel te veel voor lief genomen. Maar dit jaar gaat daar verandering in komen, de komende meivakantie zullen we de bollenstreek wat extra aandacht geven. En dit goede voornemen hebben we dus afgetrapt met de Renzy tulpentour in een Renault Twizy, een speurtocht langs de bollenvelden.

GPS tour langs de bollenvelden

Het principe van deze Renzy GPS tulpentour is hetzelfde als de GPS Duin en Strand tour. We rijden in een Renault Twizy, met behulp van een uitgestippelde route op de TomTom, een tocht die bedacht is door Renzy. Voor de kinderen is er weer een speurtocht en uiteindelijk een code om te kraken. Dit keer hebben we twee meiden van 8/9 jaar meegenomen en de opdrachten is een een flinke kluif voor ze. Maar het zijn twee slimmeriken, dus ik twijfel er ook niet aan dat die code gekraakt gaat worden. Iets meer moeite hebben ze met het bedienen van de walkie talkies en dan vooral het stukje waar ze elkaar moeten verstaan. Toch gaan de antwoorden over en weer. En zo nu en dan hoor ik een ‘kijk om je heen hoe mooi het is!’, uit de walkie talkie komen. En dat is het! Bollenvelden in bloei zijn prachtig! En dat terwijl de tulpen nog niet eens in bloei staan. Dan schijnt door de kou van de afgelopen periode te komen. Dus mocht je de komende weken deze Renzy Tulpen en Bloemenvelden GPS tour willen doen, dan zullen de tulpen er prachtig bij staan.

speurtocht bollenstreek

activiteit kinderen bollenvelden

bollenvelden

De fotospeurtocht

Deze fotospeurtocht bestaat uit zo’n 12 opdrachten, die met behulp van een beetje speurwerk of door goed te luisteren naar de audio, opgelost kunnen worden. Uiteraard gaan de vragen voornamelijk over tulpen. Ik kom er achter dat ik eigenlijk bizar weinig weet over de tulpen geschiedenis. Zo heb ik dus echt nooit geweten dat zo’n 500 jaar geleden één tulpenbol net zoveel waard was als een grachtenpand! En dan te bedenken dat ze die bollen tijdens de Tweede Wereld oorlog door de stamppot heen stampte. Iets waar ik overigens wel van op de hoogte was! Naast dat de bloemenvelden prachtig zijn om te zien, hangt er dus ook een complete geschiedenis aan. En tja, die info krijg je niet tijdens een simpele wandeling, maar wel tijdens zo’n Renzy GPS audiotour.

In de route zit ook een stop bij de Tulperij. Hier kun je een bakkie koffie halen met een lekker stuk taart, of zoals de kinderen kozen, warme chocolademelk met slagroom. Buiten is er een prachtige showtuin van tulpen en narcissen en natuurlijk een paar bollenvelden.

speurtocht bollenvelden

kinderen in bollenveld

Het is heel verleidelijk om overal te stoppen en foto’s te maken. Maar de tijd vliegt voorbij en zonder dat we er erg in hebben, doen we ruim twee uur over de 34 kilometer. Het laatste stukje moeten we dan ook een sprint maken, want de tijd van onze tocht zit er al op! Met een code waarmee we de kluis kunnen kraken, komen we weer aan bij het beginpunt van de tocht. Er moet nog één rekensom gemaakt worden en dan krijgen de meiden het voor elkaar om de schatkist te openen.

De Renzy GPS familietour in een Renault Twizy langs de bollenvelden is wederom een oprechte aanrader! Nog steeds Coronaproof en nog steeds geen 13 in dozijn, want onderweg hadden we weer heel wat bekijks. En we zijn niet de enige die zo enthousiast zijn, check hier de ervaringen van andere rijders.

activiteit kinderen bollenstreek

Renzy info en adres

Prijs en tijdsduur van de Tulpen en Bloemenvelden GPS audiotour: € 120,- voor een tour van 2 uur voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen met de leeftijd van 4 t/m 18 jaar) in twee Twizy’s. De audiotour is in drie talen beschikbaar, Nederlands, Duits en Engels.

Adres:
Renzy
Electric GPS Audio Tours
Meer en Duin 36A
2163 HC Lisse


Kijk hier voor nog meer leuke uitjes met kinderen in Nederland!

bloemenveld speurtocht

Previous ArticleNext Article