Mijn peuter zijn quarantaine schema

peuter thuis dagschema

6.00 (als we geluk hebben): Wakker worden en schreeuwen om DRINKEN! Net zolang totdat iemand voor je opstaat en drinken voor je pakt.

6.05: Bij je oververmoeide papa en mama in bed kruipen om ze hun laatste restje rust te ontnemen, ondanks je de iPad in je handen hebt geschoven. Vergeet niet om dat irritante stemmetje van Masha, uit Masha en de Beer, steeds even iets harder te zetten. 

7.00: Aankleden. Doe het zelf. Of toch niet. Jawel doe het zelf. Of toch niet. JAwel ZELLUF doen!! O nee, toch hulp nodig. Even schreeuwen wanneer je hoofd vast blijft zitten in je trui.

7.30: Ontbijt. Weiger een slab om je nek. Smijt je beker minstens één keer om. Zorg dat er pindakaas in je haar komt. En aan je handjes en smeer zoveel mogelijk uit over alles wat er binnen handbereik is.

8.00 – 8.30: Ontdek dat het eerder omgevallen drinken niet helemaal goed is weggehaald. Ga met je handen hierin pletsen en vertel het niemand.

8.30 – 10.00: Spelen met mama. Laat haar een treinbaan maken en alles wat zij bouwkundig neerlegt, breek je zo snel mogelijk weer af. Zeg dat je vervolgens winkeltje spelen wil, maar alles wat ze kopen wil, verkoop jij niet. Zeg dat je een spelletje spelen wil, maar jij moet winnen. Speel niet de spelletjes die mama oppert. Jij wil alleen dat ene spelletje, geef nooit toe!

10.00 – 11.00: Zelf spelen, dat houdt in dat je iedere speelgoedbak die je tegenkomt omkiepert en wegloopt. Wanneer dit klusje geklaard is, ga je aan mama hangen en zeg je dat je je verveelt.

11.00: Vind een pak met billendoekjes en zuig deze uit. Wanneer je te horen krijgt dat dit niet mag, schreeuw dan zo hard als je kan ‘Ik wil chemicaliën!!”, terwijl je je lichaam naar de grond stort.

11.30: Plak stickers. Overal. Pak stiekem een potje klei en ga onder de tafel op het kleed kleien. Pak een pen en maak een mooie tekening. Op de muur. Pak één van de laatste rollen wc papier en rol deze zo ver mogelijk uit. Kijk onschuldig en verbaasd wanneer mama erachter komt.

12.00: Herhaal zo vaak je kan dat je honger hebt. Weiger het eten dat mama je voorschotelt. Zeg dat je een hapje van mama’s soep wil. Neem een hapje van mama’s soep ook al zegt ze dat het nog te heet is. Huil zo hard als je kan om die hete soep in je mond.

12.45: Zeg dat je honger hebt.

13.00: Zeg nog 934856893 keer dat je honger in iets lekkers hebt. Stoot je hoofd aan een willekeurig iets.

13.15: Sleep een stoel naar de keuken en ga zelf in de keukenkastjes kijken omdat mama geen gehoor geeft aan je oproep. Vind in plaats van iets te eten de verbanddoos die mama nog niet had opgeruimd. Ga op ontdekkingstocht in de verbanddoos.

13.30: Weiger om een middagdutje te doen. Middagdutjes zijn voor baby’s. Jij bent een grote peuter. Overtuig je moeder.

13.45: Ga in de tuin spelen, maar vergeet niet om binnen vijf minuten het op een brullen te zetten. Word weer naar binnen gehaald omdat je anders de peuter van de buren, die wel ging slapen, wakker brult.

14.00: Probeer het nog een keer om rustig buiten te spelen. Herhaal 847650 keer dat je niet in de tuin wil blijven.

15.00 Help mama met het huishouden. Smijt wat handdoeken op een hoop en zeg dat je ze netjes hebt opgevouwen. Ga brullen wanneer mama denkt dat ze het netter kan.

15.30: Vind mama’s tas en haal daar een klein potje Sudocreme uit. Smeer je wangen in. Nu je armen. En dan nu je benen. Als je dat gedaan hebt, smeer het dan nog overal waar je het maar smeren kan.

16.00: Blijf vragen of je een filmpje mag kijken. Geef niet op.

16.05: Val in slaap op de bank en laat je niet wakker maken.

18.00: Word jankend wakker en weiger het avond eten tot je te nemen.

19.00: Ga douchen, maar vergeet niet eerst die stapel opgevouwen was om te stoten. PER ONGELUK!

19.15: Poets je tanden door de tandpasta van je tandenborstel af te zuigen en weg te rennen.

19.30: Vraag bij het naar bed brengen om een verhaaltje. Laat papa een verhaaltje voorlezen. En nog één. En nog één. Accepteer geen nee en ga anders huilen.

20.00: Roep dat je dorst hebt. Blijf herhalen.

20.15: Roep dat je honger hebt. Blijf herhalen.

20.30: Zeg dat je echt niet kunt slapen. Ga janken.

20.40: Blijf volhouden tot je heel even bij papa en mama op de bank mag zitten.

20.45: Val in slaap op de bank.


Afbeelding: Shutterstock / New Africa

Previous ArticleNext Article