Inspiratie voor een thema kinderkamer

thema kinderkamer

Het inrichten van de kinderkamer van je zoon of dochter is makkelijker gezegd dan gedaan. Buiten alle praktische dingen om rekening mee te houden, is er ook nog het kind met al zijn wensen. Het ene kind wil dit thema en het andere kind heeft zeer specifieke wensen voor dat thema. Het ene kind wil deze kleur op zijn muur en het andere kind wil weer net een ander kleurtje op zijn muur. Kortom, het kan geen kwaad om van te voren een plan te maken en wat inspiratie op te doen. 

Praktische dingen voor een kinderkamer

Voordat je je op een thema van de kinderkamer stort, hebben we eerst wat praktische tips. Een kinderkamer heeft een functie. Het is namelijk de bedoeling dat je kind er slaapt en in de meeste gevallen ook speelt en huiswerk maakt. Naast een fijn bed en een relaxte werkplek is ook bergruimte essentieel. Wanneer je een niet al te grote kinderkamer moet inrichten is het wel zo handig om hier slim mee om te gaan. Er zijn verschillende manieren te bedenken om speelgoed en spullen op te bergen. Denk aan een inbouwkast, doorzichtige bakken of rekken waar je manden in kunt plaatsen. Een andere leuke manier om speelgoed op te bergen, zijn deze opbergzakken.

Top idee voor het opbergen van knutselspullen! Bron: Pinterest

Naast bergruimte is verlichting in een kinderkamer ook heel belangrijk. Wanneer je kind aan het spelen is of zijn huiswerk aan het maken is, wil je goede felle verlichting. Maar als je kind naar bed gaat en bijvoorbeeld voor het slapen nog even lezen mag, zijn bedlampjes juist een must-have. Het is dan handig om een bedlampje aan te schaffen die het kind zelf gemakkelijk aan en uit kan zetten.

Gangverlichting is iets wat ook zeer gewaardeerd wordt hier in huis. Onze ganglamp gaat aan door een bewegingssensor. Dus wanneer de kinderen midden in de nacht naar het toilet moeten, hoeven ze niet op zoek naar het lichtknopje.

Op zoek naar een thema kinderkamer

Bij het inrichten van een kinderkamer draait het vooral om de wensen van het kind. Het is tenslotte een kinderkamer, de kamer waar je zoon of dochter in slaapt, speelt en werkt. Daarom is het belangrijk om samen op zoek te gaan naar een leuk thema voor de kinderkamer. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we hier wat inspiratie voor een thema kinderkamer.

Thema ruimte

Ruimte is een thema die vele leeftijdscategorieën zal aantrekken. Dat is mooi, want dan hoef je niet binnen no-time de hele kinderkamer weer op de schop te gooien. Het is wel heel gemakkelijk om iedere keer een ‘upgrade’ door te voeren. Weer een ster of planeet ontdekt? Deze plak je er dan heel gemakkelijk bij. Glow in the dark is natuurlijk hét sleutelwoord wanneer we het over een kinderkamer hebben met het thema ruimte. Maar ook het welbekende ‘astronauten dekbedovertrek’ is een must have voor de ruimte kinderkamer.

Bron Pinterest

Jungle kinderkamer

De jungle kinderkamer is een thema dat al langer populair is. Vooral de wilde dieren doen het erg goed in de kinderkamers. Van een leeuwenkop aan de muur tot een tijgervelletje als vloerkleed. Lekker veel verschillende kleuren groen mogen er gebruikt worden en ook goudtinten passen perfect in dit thema. Het leuke aan de jungle kinderkamer is dat het voor zowel jongens als meisjes een populair thema is.

Bron Pinterest

Onderwaterwereld

Een opkomend thema voor een kinderkamer is de onderwaterwereld. Met het thema onderwaterwereld kun je alle kanten op. Voor de meiden zul je al snel in de zeemeerminnen moeten zoeken en voor de jongens zijn haaien natuurlijk heel stoer. In ieder geval zul je blauw als basis moeten nemen. Maar vanuit die basis kun je dus alle kanten op. Denk aan poefen in de vorm van rotsen of een geel kleed dat je al snel aan het strand doet denken.

Bron Pinterest

Thema sport

Een complete voetbalkamer of de kinderkamer omtoveren tot turnzaal. Ja dat kan, een set ringen zijn zo opgehangen! Of wat dacht je ervan om allemaal posters van je sporthelden op te hangen? Een lamp in de vorm van een voetbal of basketbal zal ook zeker niet misstaan in een kinderkamer met het thema sport. Wat ook een leuk idee is, is om de olympische ringen op de muur te schilderen.

Bron Pinterest

Mocht je nou nog meer inspiratie voor leuke thema kinderkamers nodig hebben, dan verwijs ik je graag naar het inspiratie-walhalla Pinterest.


Afbeelding: Shutterstock / Photographee.eu

Previous ArticleNext Article