Overnachten in het huisje van Winnie de Poeh

winnie de poeh huisje

Christopher, Knorretje, Teigetje, Kanga, Roe, Iejoor, Konijn en Uil… Verzamel al je vrienden maar, we gaan naar het Honderd Bunderbos. Want daar staat het enige echte, op maat gemaakte ‘Bearbnb’, huisje van Winnie de Poeh. Het huis is gebouwd met zichtbare boomtakken rond de deuropening met ‘Mr. Sanders’ erboven gegraveerd. En drie keer raden wat de gasten in de keukenkastjes zullen vinden… Juist! Planken vol met honingpotten! Wie wil nou niet overnachten in dit huisje van Winnie de Poeh? 

winnie de poeh

overnachten winnie de poeh
winnie de poeh overnachten
huisje winnie de poeh

De Bearbnb ligt in Ashdown Forest (Engeland) en is geïnspireerd op A.A. Milnes originele verhalen over het Honderd Bunderbos. De gastheer van dit Airbnb-verblijf is de officiële Disneyillustrator van Winnie De Poeh: Kim Raymond. Hij richtte de Bearbnb volledig in en tekent de iconische beer al meer dan 30 jaar. Kim gebruikte de originele decoraties van E.H. Shepard als inspiratie om Poehs huis tot leven te brengen en vertelt: “Ik illustreer al dertig jaar Winnie de Poeh en ik laat me nog steeds inspireren door de klassieke decoraties van E.H. Shepard en de recentere Disney-verhalen. De Bearbnb is een unieke ervaring die de charme van Poeh tot leven brengt voor de fans. Tegelijkertijd is het een eerbetoon aan de originele avonturen die al 95 jaar zo belangrijk zijn voor veel mensen.”

Naast de charmante referenties naar de originele verhalen van Poeh is het huis ook volledig uitgerust voor een ontspannend familieverblijf, met een tweepersoonsbed op de begane grond en twee comfortabele eenpersoonsbedden op de mezzanine. De lounge is volledig ingericht met een gezellige zithoek en een eetgedeelte waar gasten kunnen genieten van een ‘likseltje’ honing of twee. Tijdens hun verblijf worden de gasten getrakteerd op een rondleiding door het originele Honderd Bunderbos, een spelletje stokjes gooien van de brug die in vele van Poeh’s verhalen voorkomt en een honing-geïnspireerde maaltijd gemaakt met lokale ingrediënten.

In de Bearbnb zijn ook een hele reeks wellnessproducten terug te vinden om de gasten aan te moedigen om volop te genieten van de natuur en net als Poeh te leven op hun eigen tempo. Zo vind je er yogamatten, dagboeken en dekentjes.

Er gelden echter wel een aantal huisregels aan deze Bearbnb:

  • Lollifanten zijn absoluut verboden in huis
  • Geen vingers in de honingpotten
  • Een ‘likseltje lekkers’ om elf uur ’s ochtends wordt sterk aangemoedigd
  • Een spelletje Poeh-stokjes is verplicht
  • Meerdere dutjes per dag zijn toegestaan
  • Geen huisdieren (behalve Roes, Teigetjes, Iejoors, Knorretjes en Poeh-beertjes)
  • Tot vier gasten per verblijf; maximaal drie kinderen
  • Verboden te roken, daar worden de bijtjes niet blij van
  • Om veiligheidsredenen is het aanbevolen dat enkel gasten van 6 jaar en ouder in de eenpersoonsbedden op de mezzanine slapen. Voor jongere gasten kan op de begane grond een kinderbedje of logeerbedje worden geplaatst

Wil je overnachten in het huisje van Winnie de Poeh? De Bearbnb is enkel te boeken via Airbnb. Maar waarschijnlijk zal je daar voorlopig nog wel op moeten wachten. Geïnteresseerde gasten moeten er namelijk rekening mee houden dat de reservatie wordt uitgevoerd in strikte naleving van de lokale COVID-19 richtlijnen; d.w.z. dat enkel huidige inwoners van het Verenigd Koninkrijk in aanmerking komen om te boeken. Bummer!

 Afbeeldingen: Henry Woide

Previous ArticleNext Article