Ik stuur liever een berichtje

Ik ben niet zo een beller. Nooit geweest. Ik ging nog liever mijn huiswerk maken, dan dat ik iemand op moest bellen. Nu nog steeds. Ik ga liever het huishouden doen, dan dat ik iemand bellen moet. Het zijn niet alleen de vreemden, ook bekenden, vrienden, bel ik liever niet. Ik stuur gewoon liever een berichtje. 

En ik weet zeker, ik ben niet de enige. Er zijn meer moeders die liever een berichtje sturen dan dat ze een telefoontje plegen. Want dat half uurtje per dag dat een moeder even geen tetterende kinderen om zich heen heeft, heeft ze toch de voorkeur om te genieten van de rust en stilte om zich heen. Bovendien is er altijd wel iemand die poepen moet op het moment dat je de groene knop op de telefoon indrukt.

En daarbij, stel je zou de telefoon opnemen of iemand bellen, dan word je gelijk gebombardeerd met allerlei ingewikkelde levensvragen van je kleintje, of je moet op dat moment écht even luisteren naar dat ene liedje wat ze geleerd hebben op school, of tja… er zit iemand op het toilet die dringend je hulp nodig heeft.

Geef je op dat moment geen antwoord aan je kleintjes, dan zien ze dat als een vrijbrief voor alles. Binnen een kwartier zal je huis beschilderd worden als het Apostolisch Paleis, maar dan door een beginnende schilder. En met een beetje pech pakken ze het toilet ook mee met zeer bijzonder stinkende verf. Need I say more?

Nee, echt. Ik stuur gewoon liever een berichtje. Op mijn eigen tempo en op mijn eigen tijd. Misschien zul je af en toe een half uur Pauline is aan het typen boven aan het WhatsAppje zien, maar weet dan dat er even iets tussen gekomen is, of voorgevallen. Dat ik dan mijn huis aan het redden ben, of een ingewikkelde vraag moet beantwoorden. Of heel misschien wel een kont moet afvegen.


mamablog mama column

Origineel gepost: september 2015
Update: september 2021

Afbeelding moeder op telefoon: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

9 Comments

  1. Zooo herkenbaar! Ik haal de gekste toeren uit om maar niet te hoeven bellen. Hate it! En dan zo’n onbekend nummer dat geen voicemail achterlaat… Whaaa

  2. Ik vind het ook maar knap lastig om overdag belangrijke telefoontjes te moeten plegen, want geheid dat er doorheen gepraat of gezongen wordt, haha. Nee, het is niet even rustig bellen om iets administratiefs te regelen. Ik wacht dan meestal tot manlief thuis is en ik even naar boven kan om te bellen ;).

  3. Ik schrijf ook veel liever dan dat ik bel. Dan weet je ook zeker dat de ontvanger de tijd heeft om naar je te ‘luisteren’.

  4. Eens! Ook al is er hier van schilderen nog geen sprake (fijn dat je me hebt voorbereid…) toch stuur/beantwoord ik liever een berichtje, op mijn eigen moment en gemak.

  5. Heel herkenbaar ook! Terwijl ik voor mijn werk de telefoon pak zonder er over na te denken…… De mens zit soms ingewikkeld in elkaar…