Wanneer komt de tweede? En andere irritante opmerkingen na je eerste kind

opmerkingen-na-je-eerste-kind

Wanneer je één kleintje hebt die tegen de leeftijd van twee à drie jaar aanloopt, lijkt het soms alsof je ongewild een abonnement neemt op een reeks ongevraagde opmerkingen. Van klassiekers als “Wanneer komt de tweede?” tot meer intrigerende vragen over hoe het zit met je seksleven betreft de gezinsuitbreiding. Het blijft bizar wat er allemaal uitkomt bij sommige mensen. Hier zijn tien opmerkingen die irritant en toch lachwekkend zijn. Want soms is lachen het beste medicijn!

 1. “Wanneer komt de tweede?” Ah, de ultieme klassieker. Alsof kinderen per twee verkocht worden en je vergeten bent er nog een in je winkelwagentje te leggen. “Oh, we dachten dat we er meer konden bestellen via Bol.com”
 2. “Hij/zij heeft zeker een speelkameraadje nodig, of niet?” “Nou, we dachten eraan een puppy te adopteren. Dat telt ook, toch?”
 3. “Je moet niet te lang wachten met een tweede, hè?” “We dachten aan wachten tot de eerste zijn eigen advocatenkantoor opent.”
 4. “Wil je geen tweede of lukt het niet?” “We zijn nog steeds bezig met de gebruiksaanwijzing van de eerste, we willen zeker weten dat we alle functies onder de knie hebben voordat we een upgrade overwegen!”
 5. “Je wilt toch niet dat hij/zij eenzaam opgroeit?” “Eenzaam? Alsof wij ouders dat kind de hele dag negeren…”
 6. “Eén kind is toch zoveel makkelijker, of niet?” “Makkelijker dan wat? Een kudde wilde geiten temmen, misschien?”
 7. “Ben je te druk voor meer kinderen?” “Ja, het schema van ons ene kind is al moeilijker te beheren dan mijn Netflix-lijst.”
 8. “Wacht maar tot de peuterpuberteit echt begint!” “Echt begint? We hebben al een abonnement op dramatische exits en plotselinge stemmingswisselingen.”
 9. “Is het niet egoïstisch om maar één kind te hebben?” “Absoluut. We hebben besloten dan ook alle extra liefde en middelen aan onszelf te besteden.”
 10. “Moeten we de dominee al langssturen?” “Uuuhhh…”
 11. “Het seksleven is wel even wat anders met een kind hé?” “Uuhhh…”
 12. “Je geeft al je aandacht aan één kind? Dat wordt vast een verwend nest.” “Klopt, we zijn een intensieve training ‘Hoe word ik een diva’ gestart. Zeer succesvol tot nu toe.”
 13. “Was het een bewuste keuze om maar één kind te hebben?”Maar één kind? Hou toch eens op met dat ‘maar’ één kind alsof het niet genoeg is!”

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article