Kerstdiner inspiratie

Wat word ik toch jaloers op de plaatjes van deze website. Prachtig gedekte tafels, perfect gestylde en ook nog gezonde gerechten en als klap op de vuurpijl; kindjes die netjes aan tafel zitten! Je raadt het misschien al, aan mijn kersttafel gaat dat er compleet anders aan toe. De gedekte tafel is binnen no time vervuild met omgevallen glazen limonade, de servetten vliegen om je oren en die leuke decoratie zien mijn kleintjes als totaal overbodig. En dan mijn gerechten. Als ik met groente aan slag ga, heb ik enkel keus uit spinazie a la creme, al het andere wordt namelijk gelijk weer aan de kant geschoven. Goed, een kwak spinazie (ik zou er een smiley van kunnen maken) is het kerstgerecht. En dan nog de kindjes aan tafel… Ja, het beeld is weer duidelijk.

Maar dat neemt niet weg dat het kinderkerstdiner van Veggie Kidz een enorme inspiratie is en ik het dit jaar gewoon ga proberen. Ik ga het doen!

_N1C7170

Vrolijk paddenstoeltje

Om op te starten, beginnen we met het vrolijke paddenstoeltje in het groen. En OH MY, wat ziet dit er ingewikkeld uit. Een waar kunstwerk wat bij mij zal eindigen in paddenstoel platgestampt door een reus of iets dergelijks. Maar als ik dan het recept lees, wat je hier vinden kunt, is het helemaal zo ingewikkeld nog niet. En er bestaat nog een grote kans dat de peuter en de minipeuter het nog lekker vinden ook!

_N1C7227

Een tomatensoepje, het klinkt zo lief

We vervolgen het Veggie Kidz kerstdiner met een tomatensoepje. HEY! Iets wat de zesjarige naast de spinazie a la creme ook lust! Zolang er geen ‘dingetjes’ in zitten dan he. Én belangrijker nog, iets wat ik al vaker gemaakt heb en dus ook echt wel kan. Maar nog niet eerder met dit recept. Moet ook lukken. Echt. Ik kan dat.

_N1C7356

Gemarineerde groentespiezen

Wow, de ingrediëntenlijst van de gemarineerde groentespiezen vind ik zo knetterlang dat ik het al niet meer overzie. Maar als ik de plaatjes zie, moet dat mij toch lukken!? En als de kleintjes het niet lusten, zien ze er smakelijk genoeg uit om ze zelf op te eten.
Ik ga de uitdaging aan.

_N1C7437

Kerstmannen vla

En als laatste gaan we voor het Veggie Kidz kerstdiner toetje, de Kerstmannen vla. Kijk, dat is iets wat er hier altijd in gaat. Ongetwijfeld zal het eindresultaat bij mij eindigen alsof de frambozen verzopen zijn, maar aan het duidelijke recept zal het niet liggen.

Ik ben heel benieuwd! Wat denken jullie, gaat het kerstdiner met mijn kleintjes lukken?

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Ziet er inderdaad geweldig uit! Ben wel benieuwd naar jouw resultaat haha, is het gelukt?
    Fijne kerst!