13x een makkelijke traktatie maken doe je zo!

Een jarig kind brengt heel wat werk met zich mee. Hij wil een leuk kinderfeestje. De verjaardag moet gevierd worden met familie. En er moet ook getrakteerd worden op school. Logisch dat je al moeder lichtelijk gestresst wordt rondom de verjaardag van je kind. Maar relax! Het komt goed, je moet gewoon niet zo moeilijk doen en op zoek gaan naar een makkelijke traktatie. Want een makkelijke traktatie maken kan iedereen. En die award voor moeder van het jaar, ga je toch al niet meer winnen, aangezien je gisterochtend nog uit je slof schoot.

Ik gaf je eerder al een paar leuke popcorn traktatie ideeën. Vooral de eerste drie ideeën zijn super makkelijk te maken. Maar er zijn nog veel meer makkelijke traktaties, gezond en ongezond. Ik laat je met deze ideeën zien dat een makkelijke traktatie zo gemaakt is.

Een simpele Nibbit ketting

chips ketting traktatie

Deze makkelijke traktatie kennen we allemaal! Gemaakt van een dropveter en ronde Nibbit chippies. Wat je kunt doen met deze traktatie, is de dropveter en Nibbit chips los van elkaar trakteren. Zo kunnen kinderen zelf de chipsketting maken en maak je van je traktatie meteen een activiteit. Leuk toch?

Vishengel traktatie

makkelijke traktatie kind

Ook deze traktatie is heel makkelijk om te maken. En toch heeft je kind iets leuks om te trakteren. Namelijk een vishengel, gemaakt van een soepstengel, een dropveter en een oceaan snoepje. Dit zijn snoepjes in de vorm van een dolfijn, schildpad en zeepaartje. Je kunt als vis ook de dropvissen gebruiken of de blauwe haaien.

Oreo spinnetje traktatie

spinnen traktatie makkelijk

Kijk, deze traktatie ziet er spectaculair uit en is heel makkelijk te maken. Dat doe je zo: je neemt een oreo koekje, een dropveter, twee smarties en een eetbare decoratiepen. Je knipt de dropveter in 12 stukjes, hiermee kun je twee spinnetjes maken. De stukje dropveter duw je in het witte spul tussen de twee koekjes. Je plakt de oogjes vast met de eetbare decoratiepen en klaar is je spin traktatie!

Indianen mandarijntje traktatie

makkelijke traktatie manderijn

Wil je liever een gezonde traktatie trakteren? Dan zijn deze indianen mandarijntjes superleuk. En ook niet heel moeilijk om te maken. Het meeste werk was het knippen van de veertjes, maar je kunt er ook voor kiezen om deze gewoon te kopen. Ik vind deze traktatie echt supercute!

Deze BEAR fruit Rolls traktatie is ook een leuk en gezond!

Koekiemonster traktatie

traktatie met eierkoek

Deze is ook zo leuk om te trakteren op het kinderdagverblijf of kleuterschool! Koekiemonster met een eierkoek! Het enige wat je zelf moet doen is met blauw papier de koekie monstertjes maken en oogjes knippen. Maar daar kun je eventueel ook van die kant en klare opplak oogjes voor gebruiken. Kijk hier voor meer makkelijke eierkoek traktaties.

Een makkelijke speklolly

Voor de speklolly heb je lange spekken nodig. Deze rol je op en bevestig je aan een stokje. Leuk strikje eronder en klaar is de makkelijke traktatie.

Traktatie van donut

traktatie donut

Ook deze donut gezichtjes is een makkelijk te maken traktatie. De oogjes zijn hetzelfde opgeplakt als bij de oreo spinnetjes. En het tongetje is een halve zure mat die door het gat van de donut gestopt is. De grootste uitdaging van deze traktatie is het vinden van 30 minidonuts in de winkel. Ik pakte de laatste 5 pakken bij de Albert Heijn XL.

Fruitspies trakteren

Nog zo’n makkelijke en gezonde traktatie, de druiven spies! Snoeptomaatjes kun je ook gebruiken. Het leuke aan een druiven spies is om het af te maken met een topper. Deze kun je zelf knutselen, of nog makkelijker; je print ze uit. Rijg een paar druiven aan een lange saté prikker en bovenaan plak je een leuk plaatje. Deze heb ik gebruik voor het Ninjago feestje.

Ninjago lolly’s

En om dan meteen maar even in het thema te blijven, deze Ninjago lolly’s zijn ook super easy om te maken. En natuurlijk heel stoer om te trakteren. Voor deze traktatie heb je crêpe-papier nodig om om de lolly’s heen te wikkelen. En natuurlijk de Ninjago oogjes.

Cupcakes trakteren

Mijn dochter is dol op het bakken van cupcakes. Ze kan het inmiddels helemaal zelfstandig! Maar daar heeft ze dan ook flink op geoefend. We hebben dan ook dikwijls cupcakes getrakteerd tijdens verjaardagsfeestjes. Met fondant kun je van alles maken, sommige creaties zijn heel makkelijk en op andere zul je even moeten oefenen. Maar ik kan je garanderen, deze cupcakes trakteerde mijn zoontje tijdens zijn Pokemon feestje en waren echt heel makkelijk om te maken.

Popcorn spookjes

Popcorn in een een boterham zakje trakteren, is het echt zo makkelijk? Ja trakteren is zo makkelijk! Teken op het boterham zakje met een zwarte stift een spookje en klaar is je makkelijke traktatie of school of kinderdagverblijf.

Eenhoorn traktatie

trakteren kind

Deze eenhoorn bekertjes zijn geweldig om te trakteren voor de kleine meid! Je kunt de puntzak vullen met popcorn, maar je kunt er ook iets anders lekkers in doen. Als het maar een beetje licht van gewicht is, anders wordt de hoorn te zwaar en valt hij om. Ben je in de stemming? Dan kun je een compleet eenhoorn feestje organiseren.

Spekpijlen trakteren

astronauten kinderfeestje

En laten we dan ook nog maar afsluiten met een mega makkelijke traktatie. Spekpijlen op een saté prikker. Nou heel veel makkelijker gaat het niet worden hoor!

Previous ArticleNext Article