Hoeveel cadeautjes van Sinterklaas?

Ik kwam op de blog van Linda de ‘4 cadeautjes regel‘ tegen. Interessant, want we kennen allemaal het probleem met Sinterklaas wel, die enorme berg met cadeautjes! Wat moeten we met al die zooi, want de kinderen hébben al zoveel! Het ene cadeau is nog niet uitgepakt, of ze smijten het aan de kant en duiken al op het volgende cadeau. Verschrikkelijke verwende en ondankbare nesten zijn het! Dat is wat we dan denken toch?

Wat geef je voor Sinterklaas?

Nou daar is in Amerika dus een oplossing voor bedacht: the four gift rule: 1 thing they want, 1 thing they need, 1 thing they wear, 1 thing they read.

En in het Nederlands de 4 cadeautjes regel: 1 ding dat ze willen, 1 ding dat ze nodig hebben, 1 ding dat ze dragen, 1 ding om te lezen. Lekker duidelijk en hoef je ook niet uren te zoeken en je af te vragen wat je voor Sinterklaas aan je kind moet geven.

Top idee toch?

Of toch niet… 

Magie van een stapel cadeaus

Want laten we eerlijk zijn. Weet je nog toen je als kind vol spanning zat te wachten op het gebonk op de deur. Nachten van te voren lag je wakker met de vraag of je wel lief was geweest? Zal hij veel cadeautjes meebrengen? Ik had een heel duidelijk verlanglijstje, ik hoop dat ik ALLES krijg.

En dan op het moment suprême… Komt hij wel, komt hij niet? Moeten we al naar bed? Maar Sinterklaas is nog niet langs geweest!

BONK BONK BONK! Jaaaa, Sinterklaas is langs geweest! En al die spanning en het wachten wordt beloond met een enorme stapel cadeaus! En natuurlijk kreeg ik niet alles waar ik om vroeg, maar wat kreeg ik véél! Fantastisch, wat een magie!

Ik geef mijn kinderen graag die magie. Die stapel cadeautjes die ongecontroleerd uitgepakt wordt. Oppervlakkig? Verwend? Ja, misschien wel.

Maar hoe lang duurt die magie van Sinterklaas nu eigenlijk? Mijn oudste dochter is acht en gelooft sinds dit jaar niet meer in Sinterklaas. En zoals we allemaal wel weten, zal die magie bij een tweede en een derde veel eerder weggetoverd worden.

Die magie zit in de spanning, de spanning of Sinterklaas wel komt, de spanning om een berg cadeautjes. En niet om 1 ding dat ze willen, 1 ding dat ze nodig hebben, 1 ding dat ze dragen en 1 ding om te lezen.

Dus hoeveel cadeautjes van Sinterklaas? Ach, dat moet je helemaal zelf weten!


Hoeveel cadeautjes van Sinterklaas - De 4 cadeautjes regel
Previous ArticleNext Article

4 Comments

  1. Wij doen ook niet aan die regel. We hebben wel een bedrag dat we hebben afgesproken en daarvoor halen we cadeautjes. En ze mogen elke zaterdag hun schoen zetten maar krijgen niet altijd een cadeautje.

  2. Yeah, eens! Hoe meer hoe beter. Maar toch wil ik dit jaar wat minderen, omdat bloggerkindjes in de aanloop periode al zo’n berg nieuw speelgoed krijgen…. oops…

  3. Wij doen zelfs helemaal geen cadeautjes met Sinterklaas, maar dat komt omdat zoon met zijn bijna twee jaar het ook nog niet mist 😉 Die regel vind ik eigenlijk wel een goede! Zijn verjaardag is ook in december dus als we straks wel Sinterklaas vieren is het toch al dubbel-op.

  4. Wij doen twee keer aan Sinterklaas maar hebben eigenlijk afgesproken dat we voor de volwassenen één bedrag afspreken en dat door middel van lootjes. Voor de kleintjes (het zijn er maar twee) mag elk gezin weten wat ze uit geven. Voor mijn zoontje vind iedereen het lastig. Wij zelf hebben één groot wat duurder cadeau aangeschaft en dan nog wat kleine dingen zoals een nieuw kleurboek enz. Op een gegeven moment weet je gewoon niet meer wat je moet geven