Het hóéft niet altijd ver weg voor jouw kinderen

Het is juni, en de schoolvakantie staat al weer voor de deur. Altijd ga je weer dagdromen over de verschillende vakantiemogelijkheden die er zijn. Hoe cool was het bijvoorbeeld om met de kids naar de Algarve te gaan!? Het is toch wel een dingetje, exotische vakanties. In een ligstoel op het witte strand onder de palmbomen, Verweggistan-landen opzoeken… Het blijft interessant voor mensen om ‘het Andere’ op te zoeken en je grenzen te verleggen. Als moeder is het eerste waaraan ik denk, echter: hoe goed gaat dit samen met mijn kinderen? Zouden zij dit überhaupt wel fijn vinden? 

Hoewel het voor kinderen geweldig kan zijn om bijvoorbeeld tropische landen op te zoeken, zijn er genoeg mogelijkheden om dichtbij een onvergetelijke vakantie te beleven. Het hóéft niet altijd ver weg. Ik las op een reisblog dat een vakantie in eigen land vele voordelen biedt. Minder reistijd, minder stress, een groot aanbod en stiekem toch wel verrassende plaatsen: dat is wat ons land voor de vakantie te bieden heeft. En tegenwoordig is het vaak mooi weer in Nederland; buitenlandse vakanties blijken hierdoor minder in trek te zijn. De voordelen van een reis binnen Nederland, zijn bovenal ideaal voor je kinderen. Minder reistijd betekent minder verveling en verloren energie, minder stress betekent meer plezier en ontspanning. Ook jouw kinderen willen in de vakantie bekomen van het drukke schooljaar, en even nergens aan hoeven denken…

Oké, goed, stap 1 is voltooid: je kiest voor een vakantie met jouw kinderen in Nederland. Het volgende waar je je bezig mee moet houden, zijn de tal van mogelijkheden die je online kunt vinden. Van een vakantiepark aan de Noordzeekust tot een wandelvakantie midden in Nationale Park de Hoge Veluwe. Ik vind het hierbij belangrijk dat kinderen hun ei kwijt kunnen. Dát kunnen doen, wat ze leuk vinden. Zolang ze maar gelukkig zijn, zich ontspannen en een onvergetelijke tijd beleven.

Een mogelijkheid die in het bijzonder naar voren kwam, zijn vakanties waar jouw kinderen helemaal alleen naartoe gaan. Op zomerkampen kunnen ze doen wat zij leuk vinden (bijvoorbeeld creatief zijn, gamen of survivallen) en samen met andere kinderen spelen. Alle checkboxes worden afgevinkt: een onvergetelijke tijd beleven, doen waar ze goed in zijn en bovenal ook nieuwe dingen leren. Zo kunnen ze Engels leren op kamp of een toffe watersport leren. Er is een groot aanbod in Nederland: lekker dichtbij! Op deze manier kan ik zelf ook wat ‘me-time’ pakken, wat voor mij als moeder belangrijk is.

Stap 3: afwegen en kiezen wat het leukste is. Waar hebben jullie deze zomer voor gekozen? Een vakantie met je kinderen in Nederland? Een zomerkamp voor je kinderen? Of toch die gewilde exotische reis, ver weg?


zomerkamp kinderen

Afbeelding kinderen: Robert Kneschke/Shutterstock

Previous ArticleNext Article