Hoe vul ik mijn tijd?

‘Wat ik dagelijks gebruik of zou moeten gebruiken voor mijn kleintjes’. Dat is de ondertitel van voor mijn kleintje. Mijn tijd. Dát is wat ik dagelijks zou moeten gebruiken voor mijn kleintjes!

Over de psychologische boeg

Vandaag eens over de psychologische boeg. Wat gebruik ik om mijn kids op te voeden, te verzorgen en lief te hebben. Of wat gebruik ik niet. Negatief zijn lijkt soms makkelijker. Geduld, dat is echt mijn valkuil.

‘Ik wil…’

Mijn zoon van 3 zegt vaak : ‘ ik wil eigenlijk…’ Dan roep ik wel eens ‘je moest eens weten wat ik wil’. Dan denk ik aan mijn mail checken, rommel opruimen, koken of mijn nagels lakken. Ik wil te veel in weinig tijd…

Tijd en geduld

Maar wat wil ik nou eigenlijk wel? Ik werk 3 dagen, doordeweeks ben ik dus 2 dagen met mijn oogappeltjes thuis. Die tijd is kostbaar en toch wil ik het vol plannen met dingen die ‘moeten’. Ik hou van een schoon huis en dat lukt goed als ik de  hele dag blijf hollen. Maar eigenlijk wil ik met mijn kids spelen, hen leren hoe de wereld in elkaar zit en ze opvoeden tot grote jongen en grote meid. Daar heb ik een hoop tijd en geduld voor nodig.

Dag!

Op mijn mamadagen stel ik een nieuw doel: verzorgen en volstoppen met liefde. Vandaag ga ik het weer proberen. Dag wasmachine, dag telefoon en laptop, dag stofzuiger. Jullie zie ik weer als het belangrijkste uit mijn leven heerlijk ligt te slapen.

En daarna ga ik weer lezen uit ‘how to talk to kids’ een inspirerend en praktisch boek over omgaan met kids. Ik pak het er eens in de zoveel tijd weer bij om mijn opvoed-skills te verbeteren.

moeder

 

Pin It
Previous ArticleNext Article

1 Comment