Herfstknutsels, makkelijke en originele ideeën!

Knutselen herfstknustels

Herfst is het ideale seizoen om lekker te knutselen. Niet alleen omdat het buiten koud of nat is, maar ook omdat er zoveel leuke ideeën zijn voor herfstknutsels. Dat komt waarschijnlijk doordat de natuur je zomaar gratis knutselmateriaal aanbiedt. Denk aan kastanjes, eikeltjes en bladeren. Het ligt in de herfst allemaal voor het oprapen. Dus je kunt na die heerlijke boswandeling, zo aan de slag om herfstknutsels te maken. Nu snap ik dat niet iedereen de knutsel ideeën zo uit z’n mouwen schudt, ik help je daarom op weg met originele en vooral makkelijke herfstknutsels. Sommige knutsels zijn zo simpel dat ze ook zeer geschikt zijn voor peuters.

Superleuk als je Voormijnkleintje op Instagram volgt voor nog meer knutsel ideeën en inspiratie!

Leuk knutselproject voor de herfst: Pompon egeltjes

knutselen herfst egel

Ik vond het als kind zo leuk om pomponnetjes te maken, dat ik het nu regelmatig aan mijn kinderen laat zien wat je er allemaal van kunt knutselen. Zoals deze onwijs leuke egeltjes, het past helemaal in het thema herfst. Je maakt eerst de pomponnetjes. Als je niet weet hoe je een pompon maakt, bekijk dan eerst deze video.

Vervolgens knip je een lichaam, eventueel met pootjes en snuit voor de egel.

Vosje vouwen

Knutselen vos herfst
knutselen vos herfst

Dit is een van de makkelijke herfstknutsels die ook leuk is om met peuters te maken. Het vouwen van het papier is goed voor de fijne motoriek. Bekijk de instructies goed, het is echt niet moeilijk om een vosje te vouwen. En het staat ontzettend leuk op bijvoorbeeld de herfsttafel of aan de kastdeur.

knutselen herfst

Vlechtstroken pompoen

Deze knutsel staat vooral erg leuk in het herfstthema, maar past ook goed bij het thema Halloween. Hoe dan ook, alles wat je nodig hebt zijn vlechtstroken, lijm en touw om de pompoen op te hangen.

pompoen herfst knutsel
herfst knutselen pompoen

Herfstknutsels: vosjes natuurlijk!

Wat te doen met ijsstokjes? Ik denk het elke keer weer wanneer ik die dingen zie. Het is leuk knutselmateriaal, maar wanneer ik mijn kinderen hun gang ermee laat gaan, dan wordt het niet meer dan een instabiele toren van ijsstokjes. En dat is jammer, je kunt er namelijk deze onwijs toffe vosjes mee knutselen. Ook deze knutsel past weer perfect in het herfstthema.

knutselen herfst

Slak met kastanje

In de herfst knutsel je natuurlijk ook met kastanjes. Een populaire kastanje knutsel is het slakje met klei. Vergis je niet in het beschilderen van de kastanjes, dit is voor een peuter echt nog een moeilijk klusje. Het slakje kleien daarentegen, is weer een makkelijk knutselwerkje. Om deze knutsel te maken tot een kunstwerkje, kun je dus mooi samenwerken met een peuter.

knutsel kastanje

Herfstbomen

bomen herfst knutsel

Een knutsel die gemaakt moet worden wanneer je een herfsttafel maakt. Een herfstboom, lekker makkelijk en toch is je kind er een tijdje zoet mee. Verven, papier knippen en krullen en natuurlijk plakken. Allemaal een prima stimulans voor de fijne motoriek.

knutselen herfst bomen

Mandarijntje knutselen

knutselen herfst

Deze knutsel kwam ik tegen en vond ik zo leuk en origineel, ik had het knutselwerkje nog niet eerder gezien. Een mandarijntje, want het is tenslotte ook mandarijnen zeizoen in het najaar. Werderom goed voor de fijne motoriek van een peuter of kleuter, door het papier te vouwen.

Spinnenweb van ijsstokjes

makkelijk knutselen herfst

Een spinnenweb maken mag natuurlijk ook niet ontbreken in het thema herfst. Meestal zie je de populaire spinnenweb van kastanje en sateprikkers voorbij komen. Deze knutsel is origineler, maar net zo makkelijk om te knutselen.

knutsels herfst spin

Spinnenweb geknipt

knutsels kastanje idee

We hebben nog een spinnenweb in ons knutsel assortiment, geknipt uit papier. Het was even uitzoeken hoe je de knipjes moet zetten, maar dat uitzoeken maakt deze knutsel juist zo leuk.

Egeltjes van kastanje

kind knutsel kastanje

Deze vrolijke egeltjes zij leuk! Het ziet eruit als een makkelijk knutsel en het is inderdaad geen rocket science, maar een peuter is hier echt wel even mee bezig! En dat zit hem voornamelijk in het priegelen met de strijkkralen. Wederom, goed voor de fijne motoriek! We kunnen wel concluderen dat knutselen een goede stimulans voor de fijne motoriek is. En omdat we tijdens de herfst toch lekker veel binnen zitten, is dat geen overbodige luxe om te stimuleren met leuke en makkelijke herfstknutsels.

makkelijke herfstknutsels
Previous ArticleNext Article