De leukste ideeën om te knutselen met lege flessen

knutselen lege flessen

Een aantal jaren geleden, toen ik nog kinderen thuis had zitten, waren we regelmatig aan het knutselen. Niet dat ik zo’n knutsel kampioen ben, maar mijn kinderen klooide graag wat aan. En ik liet ze over het algemeen hun gang gaan. Ik gaf ze wat papier, lijm, verf en bijvoorbeeld lege plastic flessen. En de kleintjes gingen los. Aan het einde van de ochtend zag ik wel wat er gemaakt was. Tot Sint Maarten er een keer aankwam en ik dus verantwoordelijk was voor een lampionnetje. Ik ging op zoek naar de mooiste en leukste ideeën om te knutselen. Maar uiteindelijk kwam ik op iets heel simpels terecht: een lampion van een lege fles. 

Lampion maken van een fles

Zo simpel kon het zijn. Zo simpel moest het ook zijn! Want je dacht toch niet dat mijn peuter een hele vogel in elkaar kon knutselen?

Lege plastic flessen als knutselmateriaal

Lege plastic flessen zijn prima knutselmateriaal! Ook voor de hele kleintjes dus. Maar naar mate de kinderen wat ouder worden, kunnen kinderen ontzettend leuke knutselwerken maken van lege flessen. Zo kwam mijn oudste dochter een jaar geleden met een vogel als lampion thuis. Geknutseld van een lege plastic fles. Echt een waar kunstwerkje, waar ze ook nog eens heel trots op was. Het smaakte naar meer, want ik moest per direct lege plastic flessen gaan sparen, om te knutselen. En zo kwam het dat we op zoek gingen naar nog meer leuke ideeën om te knutselen met lege flessen.

Knutselen met lege flessen: lampionnen

Lampionnen voor Sint Maarten zijn heel goed te knutselen met lege flessen. Simpel, maar met een super leuk resultaat. Hoewel simpel… Je kunt het natuurlijk zo ingewikkeld maken als je zelf wil. Naast het simpelweg verven van een lege plastic fles, kun je ook knippen en plakken met een lege fles. Hier een paar ideeën om te knutselen.

Deze lampion van een lege fles is ook niet heel ingewikkeld, maar wel erg origineel. Knutselen met een scherp mes is misschien niet handig in grote groepen. Maar dit kun je prima samen maken met je kind.

De lege fles lampion van Olaf vind ik super leuk idee. En ook vrij simpel om te maken. Betreft het knutselen kan je kind dit prima zelf doen. Witte verf en watten zijn de basis. Daarnaast heb je nog wat zwart papier en oranje papier nodig.

Koekiemonster kwam ik tegen op jeknutseleikwijt.nl. Ook de volledige beschrijving van deze lampion kun je daar vinden.

Deze uiltjes zijn ook fantastisch. Echt een leuk idee en als je ze in verschillende kleuren maakt, staat het nog vrolijk ook. De lege plastic fles is doormidden gesneden. Vervolgens id de lege fles geschilderd of beplakt met vliegerpapier. Twee cupcake papiertjes dienen als ogen en de pootjes kun je knutselen van muizen-trappetjes.

Knutselen met lege shampoo flessen

Een bootje kun je heel goed maken van een lege shampoo fles.

flessenboot

Het knutselen van een bootje met een lege shampoo fles is ook vrij simpel. Maar vooral het spelen met de lege fles is leuk voor in bad.

Of je pakt het groter aan en knutsel je een vlot. Super cool als deze dan ook echt drijven kan.

Je kunt ook een tof vliegtuigje knutselen van een lege shampoo fles.

En de echte knutsel kampioen maakt een race auto van een lege shampoo fles.

Nog meer ideeën om te knutselen met lege flessen

Knutselen met een lege fles hoeft natuurlijk niet altijd samen te hangen aan een thema. Je kunt ook gewoon een leuk knutselwerk maken van een lege fles.

Zoals deze pinguïn, hoe cute is die? Het is gemaakt van twee bodems van lege flessen. Deze zijn op elkaar geplakt. Het pomponnetje bovenop maakt het knutselwerk helemaal af. Echt super leuk gemaakt.

Of wat dacht je van dit idee? Zo krijg je je knul die niet van knutselen houdt, wél aan het knutselen. Want dit kun je namelijk ook maken van lege flessen! Lees hier hoe je dit kunt maken.

Wil je iets compleet anders knutselen met lege plastic flessen? Je kunt er ook een zandloper van maken! Nog nuttig ook.

En zelfs voor baby’s kun je iets maken van een lege plastic fles. Namelijk een magische water fles. Vul de fles met water, glitters, pailletten en ander spul wat je maar bedenken kunt om de fles magisch te maken. Baby’s en dreumesen kunnen hier uren naar kijken en ontdekken.

Zie je? Met lege plastic flessen valt heel goed te knutselen. Leuke ideeën genoeg in ieder geval! Nu de uitwerking nog…

Afbeelding lege plastic flessen: Regreto/Shutterstock

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.