Dit jaar gaan we voor de gezonde kersthapjes

Er wordt hier in huis genoeg ‘gevreten’ tijdens de decembermaand. En nu dacht ik dat het wel handig zou zijn om eens te focussen op gezonde kersthapjes. Want de kinderen hebben niet één keer een kerstdiner, nee de kerstdagen staan vol gepland met kerstontbijtjes, kerstborrels en kerstdiners. En mijn kinderen zijn hier echt geen uitzondering in. Kortom, menig moeder snakt naar gezonde kersthapjes inspiratie.

En wij bedienen menig moeder graag op haar wenken en dus hebben we hier een blog vol met gezonde kersthapjes om ideeën op te doen.

Gezonde kerstboom hapjes

Deze kerstboom hapjes ga je ongetwijfeld ergens voorbij zien komen. Ze zijn namelijk populair! En, niet geheel onbelangrijk, heel makkelijk om te maken! Je kunt deze leuke kerstboom hapjes op verschillende manieren maken. De komkommer slicen zijn de meest populaire kersthapjes. Deze kun je op een blokje kaas of zoals hier afgebeeld, op een stukje brood prikken. Het druiven kerstboompje vind ik ook een erg leuk en origineel kersthapje. Maar boven alles, zijn dit natuurlijk gezonde kersthapjes.

Heb je een uitsteek vormpje in de vorm van een kerstboom? Dan kun je het gezonde kersthapje van hieronder maken. Nog gezonder is natuurlijk om bruin brood te gebruiken, maar ik vind het kersthapje zo ook best geslaagd. Wat ook nog wel lekker zou zijn, is een plakje kaas onder de komkommertjes.

Fruitspiesje kerstmannetje

Met dit leuke en gezonde kersthapje kun je ook gerust aankomen op een kerstborrel of kerstdiner. De kerstmannetjes van fruit, het mannetje van banaan, het mutsje van appel en kers en de details zijn kleine besjes.

Kerstbal hapje

Heb je zin om echt uit te pakken, dan kun je deze kerstballen maken als kersthapje. Super leuk en origineel en je kunt verschillende ondergronden gebruiken. Hier is bijvoorbeeld een pancake gebruikt, maar een volkoren cracker maakt dit kersthapje nog gezonder.

Spinazie cakejes

Hoe leuk zijn deze kersthapjes gemaakt van spinazie cakejes? Het aardbeitje als kerstmutsje kennen we inmiddels wel. Ik heb ze regelmatig op lekkere brownies voorbij zien komen. Maar ja, echt gezond is dat natuurlijk niet. Een cakeje waar je spinazie in verstopt is niet alleen gezond, het krijgt ook een groene kerst kleur. En daarmee ziet dit kersthapje er nog eens super leuk uit ook!

Feestelijke zalm

Voor de jonge fijnproevers onder ons is dit hapje met zalm en avocado perfect! Een chique twist aan het kerstdiner geeft het in ieder geval wel. Zalm is natuurlijk gezond, de avocado spread zeker ook en het schelpje, ach die nemen we op de koop toe.

Kersthapje met bietenpesto

Ik ben me ervan bewust dat ook dit een culinair hoogstandje is voor sommige kinderen, maar over het algemeen zijn kinderen dol op bietjes. Dus deze bietenpesto met kaas is een perfect gezond kersthapje voor kinderen die eens wat anders willen dan een blokje kaas met komkommer slice.

Pancake boom

Nu hoor ik je denken, wat is er gezond aan pancakes? Nou, voor pancakes geldt eigenlijk hetzelfde als de cakejes. Voeg iets gezonds toe, zoals spinazie, en je hebt een gezonde pancake. En spinazie zorgt natuurlijk voor de groene kerst kleur, waardoor je stapel pancakes lijkt op een kerstboom. Superleuke kersthap dus!

Gezonde kerstborrelplank

En als laatste kun je de kerstborrelplank een gezonde twist geven. Tomaatjes, druiven, olijfjes, komkommer en paprika. Het zijn allemaal prima toevoegingen voor een borrelplank, die kinderen ook lekker vinden. Kortom, geniet van alle kersthapjes, maar varieer het met gezonde voedingsmiddelen.


Uitgelichte afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article