9 dingen waar je je niet druk om moet maken tijdens de kerstdagen

De kerstboom opzetten. Het kerstdiner op school. Kerstkaarten uitdelen. En dan komt die gekke Elf on the Shelf ook nog overwaaien uit Amerika. Alles voor het ultieme kerstgevoel. Je bent bijna klaar om afgevoerd te worden naar het gesticht en dan moeten de kerstdagen nog beginnen. Die dagen waar een culinair hoogstaand kerstdiner van je verwacht wordt, cadeaus onder de boom, en natuurlijk gezelligheid en een vredig kerstgevoel. Schrijf mij maar af als ik aan deze verwachtingen moet voldoen. 

Ik heb het volgende voornemen: we hebben vakantie en gaan daar volop van genieten! Zonder dat ook maar iemand enige verwachtingen heeft. We nemen een chill-pil en chillen hem helemaal. En om de volgende 9 dingen ga ik me zeker niet druk maken.

1. Een mooi kerstplaatje voor op social media. Leuk hoor, al die gestylde kindertjes met een kerstdiner voor zich wat ze toch niet eten. Maar bij mij ga je deze plaatjes niet voorbij zien komen deze kerstdagen. En mocht het wel zo zijn, dan is het een lucky shot, ik ga me er in ieder geval niet druk om maken.

2. Zoals ik al aangaf, het kerstdiner wat ze toch niet eten. Ik ga echt niet een halve dag die keuken in, om vervolgens te moeten aanhoren hoe goor alles eruit ziet. Als ik de keuken induik, is dat echt enkel en alleen voor mezelf. Oh en voor de man, die zeurt niet zo.

3. Hoe irritant ik die kilo’s aan mijn lijf ook vind, ik vertik het om de kerstkransjes en de warme chocolademelk met slagroom te laten staan. Tijdens de kerstdagen maak ik me er niet druk om.

4. Een verrassend, doordacht en super bijzonder cadeau voor je partner aanschaffen. Ik heb het even door mijn hoofd laten gaan, maar daar bleef het ook bij. Als hij iets echt heel graag hebben wil, dan moet hij dat maar even kopen. Na de kerst.

5. De kerstboom. Vorig jaar eindigde onze boom in een ultieme vrije expressie boom met alle kerstknutsel rommel. Ik maak me er niet meer druk om.

6. De lichtjes. En vooral dan de lichtjes bij een ander. Zolang ze de energie niet bij ons aftappen, doe lekker je ding. Zet een paar verlichte rendieren op je dak en zoek het uit. De aarde redden doen we later wel weer.

7. De boodschappen, ik ga me zó niet druk maken om de boodschappen! Sommige mensen kunnen doen alsof ze 40 jaar een bunker in moeten. En dan vooral die gestresste koppen in de supermarkt. Mensen, lach een beetje! Je weet wel, vrede op aarde en geen vreten op aarde.

8. Ik gaf het al een beetje aan, de Elf on the Shelf die lijkt over te waaien uit Amerika. Nou, never no way, om het maar even duidelijk te maken!

9. Het idee dat alles perfect moet met kerst. Lieve mensen, maak je er niet druk om! Er is niemand die je de prijs ‘meest perfecte kerst’ komt uitreiken. Lach, beleef, geniet en chill.

Fijne kerstdagen allemaal!


druk maken kerst

Afbeelding: Jet Cat Studio/Shutterstock

Previous ArticleNext Article