Dit is een leuk kerstcadeau voor een jongen!

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het altijd lastig om een kerstcadeau voor mijn zoon te bedenken. Mijn meiden vuren altijd ellenlange verlanglijstjes op mij af. Van hamster tot make-up en van kladpapier tot 10.000 euro (waargebeurd). Maar bij jongens gaat dat toch anders. Hoewel ik van alles bedenken kan, toffe LEGO sets bijvoorbeeld, komt mijn zoon toch altijd met weinig input als het om kerstcadeaus gaat. Misschien is het bescheidenheid, maar misschien is het een gebrek aan fantasie en wil hij alleen maar gamen, kan ook. Hoe dan ook, het is altijd lastig om een leuk en origineel kerstcadeau voor een jongen te bedenken. Tot ik vorig jaar een schot in de roos bleek te hebben.

Armband in de wasmachine…

Het is dan ook alweer een jaar geleden dat mijn zoon deze jongens armband met tijgeroog kralen voor de kerst kreeg. Hij was er zo blij mee. Dag en nacht heeft hij de armband gedragen. Alleen tijdens het sporten ging de armband af. Hij wilde de armband namelijk niet verliezen en al helemaal niet dat de armband kapot getrokken zou worden. En toch ging het een aantal weken geleden mis. Zijn lievelings armband was in de wasmachine terecht gekomen en je begrijpt, daar was de armband niet tegen bestendig.

Dat was wel even balen. Deze jongen had zo lang zijn best gedaan om goed op zijn armband te letten en nu had ik de armband klakkeloos in de wasmachine gegooid. Niet expres natuurlijk. Ik heb nog een poging gedaan om de armband te fixen, maar helaas kwam ik wat tijgeroog kralen te kort om weer een volledige armband te kunnen maken. Helaas pindakaas, we vinden wel weer een keer een andere toffe armband, zei ik tegen mijn zoon.

Wat nu geven voor kerst?

Nu de kerstdagen er weer aankomen, loop ik weer tegen het de vraag, ‘wat geven we hem cadeau?’ aan. Maar daar hoefde ik dit jaar natuurlijk niet lang over na te denken. Ik heb nog wel even getwijfeld, want een ketting met letter is toch ook wel erg leuk om cadeau te geven voor de kerst. Maar ik weet inmiddels dat hij meer een jongen met armband is, dan een jongen met een ketting.

Zo gezegd, zo gedaan. Dit jaar ligt er weer een prachtig doosje van Kaya onder de boom, met dezelfde inhoud als vorig jaar. En zijn naam staat ook dit keer weer op het sieraden doosje. Noem het gerust fantasieloos, maar ik weet dat dit een leuk kerstcadeau voor een jongen is!

Previous ArticleNext Article