57 leuke uitjes met de kinderen in Nederland

uitjes Nederland

Kinderen hebben misschien een ellenlange verlanglijst waar de duurste cadeaus op staan. Toch is het mooiste cadeau om een kind te geven je aandacht. En wanneer je kinderen tijdens een dagje uit jouw echte aandacht hebben ervaren, zullen ze dit niet snel vergeten. Samen herinneringen maken is iets moois. Als ik zelf terugkijk op mijn jeugd, zijn het niet de verjaardagcadeaus waar ik warme gevoelens van krijg. Maar van het spontane uitstapje naar een pretpark. Of die ene keer dat mijn moeder me zomaar meenam naar de bios. Dat waren de echte leuke uitjes. 

In dit artikel vind je heel veel ideeën voor een leuk dagje uit of een leuke activiteit met de kinderen. Het zijn geen cadeautjes met een strik er omheen, maar met een gouden randje. Deze leuke uitjes zijn allemaal te vinden in Nederland en de meeste uitjes kosten geld. Heb je niet zoveel te besteden, kijk dan eens bij deze leuke ideeën: leuke dingen doen zonder geld. Of check sites zoals Groupon, VakantieVeilingen of Tripplo voor een goedkoop uitje.

Inhoud

Workshop koken en bakken

uitje kind bakken
Door Sychov Serhii

Een leuk uitje en nog iets leren ook! Doe samen met je kind een workshop koken of bakken. Het is ontzettend leuk om samen bezig te zijn, samen iets te maken en om het uiteindelijk samen op te eten. En van dit leuke uitje zul je uiteindelijk nog de vruchten plukken ook, want de kans is groot dat je kind thuis ook wat vaker wil koken en bakken. Kijk hier voor een overzicht met kookscholen voor kinderen. Of zoek in Google naar kinderkook workshops je eigen buurt, want ik snap dat je niet heel Nederland gaat doorkruizen voor een kookworkshop.

Maak een roadtrip door Nederland

Koop een wegenkaart van Nederland, een echte! Verder zal het je wat benzine kosten en misschien ergens een lekkere lunch. Stippel samen een route uit (vermijd de snelweg), maak een foute playlist en gaan! Extra tip voor een leuke dag: geef je kind een wegwerpcamera en laat het de gaafste foto’s maken langs de weg.

Struinen over de rommelmarkt

Iets wat mijn kinderen fantastisch vinden, is de rommelmarkt! Ze zien er echt van alles, meer dan me lief is. Maar een leuk uitje is het zeker. Je kunt het een beetje zien als samen schat zoeken. Tijdens een bezoek aan de rommelmarkt, kun je je kinderen het beste een budget meegeven. Zeg ze hebben €10 te besteden, meer niet. Dan gaan ze echt nadenken over hun aankopen, oftewel het is nog een leerzaam uitje ook! Nu weet je natuurlijk niet zo 1,2,3 waar de rommelmarkten in Nederland te vinden zijn. Kijk daarvoor op meukisleuk.nl

Geen nee dagje

Zeg een dag geen nee tegen je kinderen. Oef, klinkt dat als een leuk uitje? Voor de kinderen in ieder geval wel! Want hoe leuk is het als op al hun ideeën een keer ja wordt gezegd. Je zegt ja op alle activiteiten die geopperd worden en alle voorgestelde maaltijden. Maak vooraf wel een paar regels. Zo kan je budget natuurlijk niet oneindig zijn, die helikoptervlucht zullen ze dus echt uit hun hoofd moeten halen. En je mag natuurlijk niemand in de problemen brengen. Verder beloof je nergens nee op te zeggen.

Naar de pluktuin

Bloemetjes plukken of appeltjes plukken, voor kinderen is het een onwijs leuke activiteit. In Nederland zijn er verschillende pluktuinen te vinden. Het leuke aan dit uitje is dat je naast een leuke ervaring ook nog een mooie bos bloemen of een emmer appeltjes aan overhoudt.

Graffiti spuiten

uitje workshop kinderen
Door Alinute Silzeviciute

Nee, ik bedoel niet dat je nu met je spuitbus samen een brug moet gaan onder kalken. Maar denk eens aan een workshop graffiti spuiten, origineel dagje uit toch? Tijdens zo’n workshop leer je de kneepjes van het vak en (meestal) ga je naar huis met je eigen graffiti kunstwerk. Deze workshop worden overal in Nederland gegeven, vooral rondom de grote steden is de workshop populair.

Uurtje spelen bij Smaland, Ikea

Nog zo’n goedkope oplossing voor een leuk uitje. Maar ook voor dit uitje geldt, zorg wel dat je niet wéér tig scharen, afwasborstels en waxinelichtjes afrekent bij de kassa. Wat wel leuk is, is om aansluitend samen te lunchen of dineren bij de Ikea.

Een dagje naar het strand

Alleen als het mooi weer is naar het strand? Wat een onzin! Op het strand is er altijd wel iets te beleven, weer of geen weer. Maar toegegeven, met hozende regen ga je niet uitgebreid picknicken op het strand, dat kun je beter bewaren voor de mooiere dagen. Maar wat dacht je van kitesurfen en vliegeren? Of regel een toffe fotoshoot op het strand. Kijk hier voor nog meer ideeën op het strand.

Dagje uit in Noord-Holland

De Zaanse Schans

uit met kinderen nederland
Door Aeypix

Wil je echt een oer Hollands uitje? Dan kun je kiezen voor een dagje Zaanse Schans. Lekker de toerist uithangen en selfies maken voor de molens. Grote kans dat de kinderen hun ogen zullen uitkijken.

Doe de speurtocht bij Loods 5

Dit is een leuk uitje om te doen met de kinderen, wat niet zoveel geld kost. Het zou zelfs een gratis uitje kunnen zijn wanneer je gewoon lekker inspiratie op doet in deze toffe woonwinkel. Even vragen bij de ingang naar de speurtocht.

Eén van die leuke uitjes: Renzy Familie tour

renzy familietour twizy

Het startpunt van deze ‘speurtocht’ zit in Lisse. Met twee Twizy’s rijd je langs de duinen en strand van Noordwijk, op zoek naar de foto’s uit je speurtochtboekje. De kinderen kunnen met elkaar communiceren door een walkie talkie en tussendoor vertelt een audiogids allerlei weetjes en geschiedenis over de omgeving. Een absolute aanrader voor een dagje uit met het gezin. Lees hier onze ervaringen met Renzy.

De kindertentoonstelling in Het Tropenmuseum

Ziezo Marokko, Cool Japan, Sabi Suriname, eens in de zoveel maanden wisselt de kindertentoonstelling in Het Tropenmuseum. Tot nu toe zijn het, wat ons betreft, allemaal aanraders om te bezoeken. Let wel even op dat je vaak van tevoren kaartjes voor een tijdslot moet reserveren.

Vliegtuigen spotten

leuk uitje vliegtuigen
Door Instander

Vliegtuigen spotten kun je natuurlijk het beste doen bij Schiphol. Er zijn verschillende spotters plekken waar je veilig kunt staan. Verrekijkertje mee, picknick mee, prima idee voor een dagje uit. Wil je toch iets meer beleven, dan kun je een bezoek aan Aviodrome overwegen. Hier is ontzettend veel te beleven voor kinderen.

Kijk hier voor de leukste pleinen en parken in Amsterdam.

Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos

Sowieso is het bos een leuk uitje, maar het wordt nog leuker als er iets bijzonders in het bos te vinden is. In het Amsterdamse Bos vind je de geitenboerderij. Bij deze geitenboerderij kun je lammetjes de fles geven of eieren rapen. Ook is er een gave speeltuin met een doolhof te vinden naast de geitenboerderij én na een stukje wandelen door het bos kun je lekker lunchen of dineren bij pannenkoekenboerderij Meerzicht.

Of ga lekker pannenkoeken eten bij The Pancake Factory in Amsterdam en ontdek het geheime recept!

Het Zuiderzeemuseum

uitje nederland zuiderzeemuseum

Nog zo’n oer Hollands uitje in Noord-Holland; Het Zuiderzeemuseum. Het museum laat de leefwijze in Nederland van 100 jaar geleden zien. Er is ontzettend veel te doen en te zien, zowel voor volwassenen als kinderen. Een complete review lees je op Marstyle.nl

Sprookjeswonderland Enkhuizen

In Enkhuizen vind je een sprookjesbos welke perfect is voor peuters, genaamd Sprookjeswonderland. De kneuterige kabouterhuisjes zijn superleuk en allemaal op ooghoogte voor de kleintjes. Maar ook de attracties zijn gemaakt voor de kleintjes. Voor ons is het alweer even geleden dat we daar een dagje naartoe zijn geweest. Er was toen net een nieuwe speeltuin bijgebouwd. Ook hebben mijn kinderen de cd van de voorstelling ‘Violinde’ helemaal stukgedraaid. Echt een leuk uitje.

Land van Fluwel

Het Land van Fluwel vind je in Sint Maartenszee. Bij deze uitdagende speeltuin vind je een uitkijktoren, een skelterbaan, een klimbos en een blotevoetenpad. En daarbij is het Land van Fluwel gelegen tussen de bekende Nederlandse tulpenvelden en daarom is er ook een Dutch Tulip Experience te beleven.

Speeltuin in Groenendaal

Kneuterig en heerlijk betaalbaar! Dat zijn de kenmerken van de speeltuin in Groenendaal, omringt door het prachtige wandelbos van Groenendaal! De speeltuin brengt je een beetje terug in de tijd, ik denk dat er in veertig jaar ook vrij weinig veranderd is. Ook vind je aan de overkant een kinderboerderij. Marijke heeft een uitgebreide review geschreven over een dagje Groenendaal.

Linnaeushof

Bekend als Europa’s grootste speeltuin, zonder elektrische apparaten en achtbanen. Alle attracties moet je dus zelf in beweging brengen. Ook is er een waterspeeltuin te vinden, ideaal tijdens warme dagen. Al met al is Linnaeushof een niet te missen uitje vlakbij Haarlem, in Noord-Holland!

uitje nederland

Holle Bolle Boom

Binnen spelen, buiten spelen en zwemmen, oftewel ‘Spelen’, ‘Plonsen’ en ‘Roetsjen’, het kan allemaal bij Holle Bolle Boom. De Holle Bolle Boom is gelegen in Tuitjenhorn (vind ik altijd zo’n leuke naam) en is een ontzettend leuk dagje uit voor een gezin met kleintjes.

Dagje uit in Zuid-Holland

Avonturenboerderij Molenwaard

Beleef met de hele familie het Hollandse landleven: van koe melken en bootje varen tot pony rijden en verdwalen in het wilgendoolhof. Knuffel de dieren, ontdek de oude ambachten en proef de (h)eerlijke streekproducten. Behaal je boerderijdiploma en geniet van de vrolijke, educatieve shows van o.a. tv-idolen Fien & Teun. Kortom, een top uitje met kleine kinderen.

Recreatieoord Binnenmaas

uitje nederland binnenmaas

Recreatieoord Binnenmaas is een speeltuin waar echt van alles te doen is. Je hebt 2 air trampolines, diverse glijbanen en schommels en om de speeltuin heen is een groot grasveld waar je lekker kan picknicken.  Ook staan er voldoende picknicktafels, als je er niet zo van houdt om in het gras te zitten. Ook is er een kinderboerderij en een buiten zwembad. Een uitgebreid verslag over Recreatieoord Binnenmaas lees je hier.

Plaswijckpark

Plaswijckpark is een combinatie van spelen en dieren. Je wandelt langs vari’s, oehoe’s, alpaca’s en ook zijn er aapjes te vinden. Er is een verkeerstuin, er zijn zwaan-waterfietsen waar je je de takke-tandjes kunt trappen, want denk maar niet dat die kinderen meetrappen en er is ook een binnengedeelte waar volop gespeeld kan worden. Ook hier kun je je prima een dag vermaken.

Dierenwinkel Avonturia

De eerste keer dat wij naar deze dierenwinkel gingen, riepen de kinderen ‘neh’. Maar na ons bezoeken vragen ze ieder weekend wanneer we weer naar Avonturia gaan. Naast een dierenwinkel heeft Avonturia ook een dierentuin vergunning. De combinatie van een kleine dierentuin, expositie, educatie, beleving en fantasie voor het hele gezin, maakt Avonturia tot een onwijs leuk uitje.

Over leuke uitjes gesproken: Archeon

Wil je een dagje terug in de tijd? Dan moet je zeker een uitje plannen naar Archeon! Bij Archeon reis je door verschillende tijdperken heen. Van de pre historie, langs de Romeinse tijd, naar de middeleeuwen. Wij vinden Archeon echt een ontzettend leuk, leerzaam en vermakelijk park.

dagje uit

Een stoomtreinritje maken in het Zuiderpark

Ook dit is een origineel dagje uit, als je het mij vraagt. Bij Stoomgroep West Zuiderpark kun je met het hele gezin een ritje maken in een model stoomtrein.

Villa Zebra

Ben je op zoek naar een kunstuitje in Zuid-Holland? Dan moet je bij Villa Zebra zijn. In Rotterdam vind je dit kindermuseum waar je interactieve tentoonstellingen kunt beleven.

Vogeluitkijktoren in Ouddorp

Als ik de blogpost van Eliane moet geloven, is een bezoek aan Ouddorp sowieso een aanrader! Van Geitenboerderij Mekkerstee tot een wandeling bij de Kwade Hoek. Met in het bijzonder het prachtige TIJ, een vogelobservatorium. Vogels kijken door een heuse Swarovski verrekijker, in een prachtige vogeluitkijktoren.

Dagje uit in Friesland

Een dagje naar één van de Waddeneilanden

winter texel kinderen

Voor één dagje naar een Waddeneiland? Ja waarom niet? Als je ’s morgens vroeg vertrekt dan kun je nog genoeg leuke activiteiten doen. De boot alleen al is een leuk uitje. De duur van de bootreis varieert tussen de 20 minuten en twee uur, afhankelijk van welk eiland je gaat bezoeken. En houd er ook rekening mee dat sommige eilanden autovrij zijn. Naar Texel, Terschelling en Ameland kun je je auto meenemen. Ook in de winter is dit een heel goed idee!

Pretpark Duinen Zathe

review Duinenzathe

Dit is een superleuk pretpark in Friesland voor gezinnen met kinderen tussen de 3 en 12 jaar. Het paradepaardje is het verkeerscircuit, hier kunnen kinderen zich echt uren vermaken. Wat het extra speciaal maakt, is de agent die er rondrijdt op het verkeerscircuit en zo nu en dan een boete uitdeelt. Maar er zijn ook andere leuke attracties in het pretpark te vinden, waaronder een achtbaan, trampolines, draaimolens en een spookhuis. Wat ook uniek is aan Duinen Zathe, is het all inclusief concept. Je betaalt alleen de toegangsprijs en verder is alles inclusief, eten, drinken en parkeren. Lees hier onze review over Duinen Zathe.

Sybrandy’s Speelpark

Ouderwetsheid ten top, maar heerlijk kneuterig is het wel bij Sybrandy’s Speelpark. Meer dan 40 attracties en speeltoestellen als glijbanen, draaimolens, skelters, enzovoorts. Sybrandy’s Speelpark is gelegen in Zuidwest Friesland en het park is speciaal voor kinderen van 3 tot 13 jaar.

Dagje uit in Groningen

Zeehondencentrum Pieterburen

dagje uit pieterburen

Zeehondjes zijn schattig om te zien, helemaal als ze nog klein zijn. Zeehondencentrum Pieterburen heeft van het redden van zeehondjes een mooi dagje uit gemaakt met zijn zeehonden creche. Het allerleukste is om een zeehondje vrij te laten in de natuur, maar hiervoor moet je even de agenda checken, want dat gebeurt niet iedere dag.

Dinopark Landgoed Tenaxx

uitjes in nederland groningen

Dino fans kunnen hun lol op bij Dinopark Landgoed Tenaxx. Je kunt op dinospeurtocht in het Krijtwoud, je kunt een survivalrun doen, op Dinohunt met een lasergun, zelf een dinosaurus opgraven en nog veel meer. Afhankelijk van het weer worden er nog meer activiteiten georganiseerd op het landgoed. De hele review van Tamara lees je bij The Mommy Diaries.

DoeZoo

Dit is een park waarin alle zintuigen een rol spelen: horen, voelen, ruiken en proeven. Maar DoeZoo is vooral de wereld van de insecten. Naast alle kriebelbeestjes zijn er in DoeZoo ook de dieren die insecten eten, bijvoorbeeld spinnen, neusberen, hagedissen, kikkers, uilen, eekhoorns, egels en een slang te vinden.

Dagje uit in Gelderland

Een dagje Arnhem

leuk uitje Arnhem

Deze kan ik je aanraden omdat we zelf een dagje Arnhem hebben gedaan. Dit was zo goed bevallen, ook al voel je je wel een beetje toerist in eigen land. Zo’n dagje kun je eigenlijk met elke stad doen. Zoek van tevoren de bezienswaardigheden van de stad op en ga deze tijdens een dagje uit af. Tussendoor een lekkere lunch, een ijsje of een borrel en je hebt de juiste ingrediënten voor een leuk uitje.

Een dagje Julianatoren

Als je met de kleintjes een dagje uit naar een pretpark plannen wil, dan is Julianatoren daar uitermate geschikt voor. Julianatoren is overzichtelijk en de attracties zijn leuk voor kinderen tot een jaar of acht.

Dagje uit in Noord Brabant

Naar de dierentuin

uitje dierentuin nederland

In Nederland zijn er verschillende dierentuinen te vinden. De één is mooier dan de ander, maar een dagje uit naar de dierentuin is voor de kleintjes altijd leuk. En om het dagje uit naar de dierentuin helemaal compleet te maken (en om zelf niet de hele dag het gezeur aan te hoeven horen), geef je je kind een ‘cadeaubon’ voor een souveniertje. Want daar gaan de kinderen geheid om vragen. Wat ons betreft is Safaripark Beekse Bergen écht een aanrader. Bestel hier je tickets.

Een dagje Efteling

dagje uit kinderen

Een dagje Efteling is leuk voor alle leeftijden. Van jong tot oud, de Efteling is één grote belevenis. Voor de kleintjes is er natuurlijk het sprookjesbos, voor adrnaline junkies zijn er verschillende snelle achtbanen en voor alle leeftijden zijn er de spraakmakende attracties zoals de Droomvlucht. De Efteling is echt zo’n dagje uit in Nederland, waar je eens in je leven geweest moet zijn. Koop hier je tickets.

Pukkemuk

Ik kreeg Pukkemuk als tip voor een leuk uitje. Zelf had ik er nog nooit van gehoord. Wat ooit begon met een binnenspeeltuin en een kinderboerderij, mag zich inmiddels met een bootjesbaan, watersplash, boerensprookjesbos en de trampolines een attractiepark noemen. Pukkemuk, daar waar ze het boerenleven overbrengen. Op dit moment is Recreatieboerderij Pukkemuk hard bezig met de uitbreiding van het vakantiepark, het restaurant, de bowlingbaan en de vergaderruimte (wat minder belangrijk is voor een dagje uit).

Het preHistorisch Dorp Eindhoven

preHistorisch Dorp Eindhoven uitje

Ze noemen zichzelf het ‘kleine broertje’ van Archeon (Alphen aan de Rijn), maar de vele vrijwilligers weten het zeker tot leven te brengen! Van de IJzertijd tot tijdreizen, allemaal in één dorp. Bij Linda lees je een uitgebreid verslag over één ochtend in het preHistorisch Dorp Eindhoven.

Het Gouden Woud

Het Gouden Woud in in natuurgebied het Groene Woud is meer dan kuilen graven in het zand, spelen met water en klauteren op speeltoestellen. Je kunt er namelijk ook goud zoeken! Kijk hier voor meer info.

Maisdoolhof

leuk uitje nederland

Dit leuke uitje is seizoensgebonden, maar wil ik toch even vermeld hebben. Charlotte schreef een verslag of deze activiteit met speurtocht en uitkijktoren.

Dagje uit in Limburg

Een dagje Valkenburg

Lijkt het je leuk om een mini citytrip te doen met de kinderen, dan zou ik een dagje ValKenburg aanraden! Er valt heel veel te beleven en te doen. Van actief tot cultuur. Kijk hier voor inspiratie.

Het Sprookjesbos in Valkenburg

uitje sprookjesbos nederland

Voor de kleintjes is het Sprookjesbos in Valkenburg een superleuk uitje. Welk kind houdt niet van sprookjes? Het Sprookjesbos in Valkenburg is een mooi en verzorgd park in een bosrijke omgeving. De attracties zijn heel natuurlijk opgenomen in de omgeving, zodat je je echt in een andere wereld waant. Een goed verslag over dit leuke uitje lees je bij Breg Blogt.

Mind Mysterie

Mind Mysterie staat al een tijdje op mijn lijstje voor een dagje uit. Jammer genoeg ligt het voor ons niet om de hoek, namelijk in Limburg. De naam zegt het al een beetje, dit uitje is één grote mindfuck, maar dan leuk. Kijk hier voor meer info.

Dagje uit in Flevoland

Een dagje Walibi

Het pretpark of eigenlijk achtbanen park Walibi is fantastisch dagje uit voor tieners! Walibi staat bomvol met spannende achtbanen en attracties. Je moet er dus wel van houden, anders kun je beter een dagje Efteling plannen. Maar als ik het mijn eigen tiener zou vragen, zou ze direct in de auto springen.

De Orchideeën Hoeve

Met een man die in de orchideeën werkt, moest dit uitje er wel een van komen. In Flevoland vind je de Orchideeën Hoeve. In eerste instantie is dit uitje voor je gevoel is het een uit de hand gelopen kwekerij, maar uiteindelijk blijkt het een ontzettend leuk dagje uit te zijn. Kinderen kunnen er een speurtocht volgen, langs de route kun je de beesten voeren en het leukste is toch wel de Lorituin en de Vlindertuin. Meer info over dit uitje vind je hier.

gezinsuitje

Het belevenissenbos

In Nederland zijn er verschillende bossen waar je naartoe kunt gaan. De meeste bossen hebben ook een (natuur)speelplaats voor kinderen. Maar het grootse speelbos van Nederland vind je bij Lelystad. Bij mooi weer is dit een uitstekend voor een dagje uit.

Het Grote Kabouterbos

In het Roggebotsebos vind je de kabouterhuisjes en het kabouterpad van Het Grote Kabouterbos. Je kunt hier spelen, er is een superspringkussen, er zijn grote schommels en leuke waterpaddenstoelen. En om het feest compleet te maken, is er ook nog een pannenkoekenhuis! Een prima dagje uit met de kleintjes!

Hans en Grietje

In Zeewolde vind je Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en speelpark. Ik heb er veel over gehoord, maar ben er zelf nog nooit geweest. Maar ik denk dat we daar binnenkort maar eens verandering in moeten brengen. Bewegende vloeren, betoverde plafonds en “zwevende” tafels… Klinkt magisch! Ga met één van de indoor- glijbanen naar de grote speelkelder of kies uit de kleinere speelruimtes die in het restaurant te vinden zijn. Zet de wereld op zijn kop in de Groninger-kamer, waan je een prinses in de Bling-Bling zaal, tover jezelf een paar jaar jonger met de Tijdmachine of doe een dansje als de Heks speelt op het grote Heksenorgel! Kortom, klinkt als een top uitje met kinderen!

Dagje uit in Utrecht

nijntje Museum

Dit is toch wel hét uitje voor peuters en kleuters in Nederland. Wie nog niet met zijn peuter of kleuter in dit kindermuseum geweest is, noem ik een cultuurbarbaar! Alles gaat hier spelenderwijs in verschillende themaruimtes, maar natuurlijk wel allemaal in het nijntje thema.

F1 Racing Centre Utrecht

uitje in uitrecht

Een superleuk en nieuw uitje in Utrecht is het F1 Racing Centre. Hier krijg je in een uur de volledige F1-ervaring en dat houdt in dat je na een rijdersbriefing, om de belangrijkste regels door te nemen, een vrije training krijgt, zodat je de auto en baan kunt leren kennen. Vervolgens komt de kwalificatie, waarin je strijdt om de beste startplek. En natuurlijk de race, met geweldige gevechten op weg naar de winst. Voor ervaringen verwijs ik je naar de review van Marisca.

Dagje uit in Zeeland

Deltapark Neeltje Jans

Bij Deltapark Neeltje Jans leer je alles over de Deltawerken, de ramp van 1953, en over zeedieren (denk aan een zeeleeuwen presentatie). En wat het zo een extra leuk uit je maakt, is dat het gecombineerd wordt met een waterpark met verschillende Water & Fun attracties. Neem dus ook vooral je zwembroek mee. Meer info over Deltapark Neeltje Jans vind je op hun website.

Hof Poppendamme

Hof Poppendamme is een natuur speel- en beleefboerderij. Klinkt als de ideale ingrediënten voor een leuk dagje uit in Nederland. Zo is er POPLAB, een speelwerkplaats voor kinderen van 5 tot 11 jaar. Hier kunnen kinderen timmeren, piepschuim snijden en kapotte elektrische apparaten uit elkaar halen en opnieuw bouwen. Er is ook een spannende escape room en er kan natuurlijk naar hartelust gespeeld worden.

Mini Mundi

Waar je kinderen aaltijd wel voor kunt paaien, is natuurlijk een uitje naar een pretpark! Mini Mundi, de naam zegt het al, is een klein pretpark in Zeeland. Maar de naam verwijst natuurlijk ook naar het miniatuurpark ‘Miniatuur Walcheren’, die er te vinden is. IN het pretpark is een achtbaan, treintje, schommelschuit en nog allerlei andere attracties die zeer vermakelijk zijn voor kinderen. Bij regen kan er binnen gespeeld worden in de Indoor Speeltuin.

Kanoa

Ben je op zoek naar een actief dagje uit in Zeeland? Dan moet je bij Kanoa wezen! Kanoa is een outdoor belevenis en dragen de ‘free spirit sfeer’ uit. Je kunt er kiezen voor land of water activiteiten. Maak een kanotocht of ga suppen, of ga klimmen in het klimpark om vervolgens lekker te borrelen bij de beachbar. Zo wordt het voor iedereen een top dagje uit!

Klok’uus

Het leukste uitje van Zeeland? Dat moet Klok’uus zijn. Klok’uus is gelegen tussen de boomgaarden en het Poelbos, vlakbij Goes. Er is een ruim aanbod aan binnen- en buiten spelen te vinden voor kleine, maar ook grotere kinderen. Zo is er naast de speeltuin ook Lasergame, Boerengolf en Arrow Play. Ook kun je vanuit Klok’uus buggy rijden, een stoer gezinsuitje!

Dagje uit in Drenthe

uitje in drenthe hunebed

Hunebedcentrum

Is een stapel grote stenen een leuk uitje voor kinderen? Volgens Nathalie wel! Zij bezocht het Hunebedcentrum in Borger. Het Hunebedcentrum is een archeologisch museum in Drenthe, op steenworp afstand van het grootste Hunebed in Nederland, de D27. In het hunebeddenmuseum ontdek je alles over de hunebedden en Hunebedbouwers, hoe ze leefden en zie je archeologische vondsten zoals pijlpunten. Maar er is nog véél meer te beleven! Dat lees je in haar blog.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen is een fantastisch uitje voor kinderen in Drenthe. Dit komt door de unieke combinatie van dieren, avontuur en thematische attracties. Het park neemt kinderen mee op een spannende reis door verschillende werelddelen, waarbij ze allerlei wilde dieren kunnen ontdekken. Van leeuwen en olifanten tot ijsberen en gorilla’s, er is een breed scala aan dieren te bewonderen. Daarnaast zijn er speeltuinen en klimmogelijkheden waar kinderen zich kunnen uitleven. Wildlands Adventure Zoo Emmen is een top uitje in Nederland en absoluut een hoogtepunt voor kinderen die Drenthe bezoeken.

Drouwenerzand Attractiepark

Drouwenerzand Attractiepark is is ideaal omdat je met het all-in concept lekker kunt eten en spelen en dat maakt dit uitje heel erg betaalbaar. Het attractiepark biedt attracties voor alle leeftijden, van rustige draaimolens tot spannende achtbanen. Maar zoals ik al zei, wat dit park dus zo bijzonder maakt, is dat het toegang geeft tot onbeperkt eten en drinken, wat vooral voor gezinnen met kinderen een groot voordeel is. Zo hoe je je geen zorgen te maken over extra kosten. Een absolute aanrader voor gezinnen die een dagje uit in Drenthe zoeken.

Boomkroonpad Borger

Op zoek naar een avontuurlijk uitje met kinderen in Nederland? Dan is Boomkroonpad Borger een fantastisch uitje voor kinderen in Drenthe! Kinderen kunnen zich letterlijk in hogere sferen begeven terwijl ze over de verhoogde houten paden lopen en genieten van adembenemende uitzichten. Het is een avontuurlijke en educatieve ervaring waarbij kinderen niet alleen de natuur vanuit een ander perspectief kunnen bekijken, maar ook meer kunnen leren over het bos en de bomen. Daarnaast is er een spannend speelbos waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en hutten bouwen.

Dagje uit in Overijssel

De Waarbeek

De Waarbeek wordt zoveel getipt, dat het wel een heel leuk uitje in Overijssel moet zijn. Maar wat is het dan voor uitje? De Waarbeek is een attractiepark bij Hengelo voor gezinnen met kinderen tussen de drie en twaalf jaar. Hier vind je leuke kinderattracties, gecombineerd met een all-inclusief formule. Een all-inclusief formule houdt in dat naast de entree ook onbeperkt fruit, belegde broodjes, friet, snacks, sauzen, soep van de dag, koffie, thee, limonade en waterijs inbegrepen zijn. En dat is natuurlijk ideaal voor een dagje uit met kinderen!

De Flierefluiter

De Flierefluiter is eigenlijk een camping, maar daarnaast is het ook verkozen tot allerleukste uitje van Overijssel door de ANWB én door vele tipgevers! Bij de Flierefluiter vind je voor een dagje uit een kinderboerderij, buitenspeeltuin en een zwembad! Je kunt er ook nog gratis pony rijden.

Het Hulsbeek

Het Hulsbeek is een recreatieplek midden in de natuur op een voormalig landgoed en leent zich uitstekend voor een fijn dagje uit. Dit komt onder andere door alle activiteiten die er te doen zijn. Er is namelijk voor ieder wat wils. Er is een klimbos waar je een parcours kunt doen, er zijn bingotochten en een bomenroute, een MTB bikepark, enzovoorts! Bekijk alle activiteiten van Het Hulsbeek hier.

Dinoland Zwolle

Dinoland Zwolle is een perfect uitje voor gezinnen met echte dinofans. In Dinoland kom je meer dan 100 dinosaurussen tegen! Nee natuurlijk geen echte, maar wel levensecht nagemaakt. Daarnaast zijn er ook allerlei activiteiten et doen, waaronder een skelterpark, een klimparcous en de kleine archeoloog kan ‘botten’ zoeken in een grote zandbak. Al met al heb je echt wel een complete dag vermaak bij Dinoland Zwolle.

Kinderboerderij Dondertman

Kinderboerderij Dondertman is niet zomaar een kinderboerderij, dit is een kinderboerderij met een skelterbaan, een maisdoolhof, een knuffelhuis, een speelkelder en natuurlijk een speeltuin. Daarnaast worden er het hele jaar door allerlei activiteiten georganiseerd. Zo zijn er speurtochten, themafeesten en allerlei knutselactiviteiten. Deze leuke kinderboerderij is te vinden in de provincie Overijssel bij het plaatsje Holten.

Speeltuin Morskieft

Waar vind je nog zo’n ouderwetse familieschommel waar je tijdens een dagje uit met je hele familie zo hoog mogelijk kunt gaan? Nou in ieder geval bij speeltuin Morskieft in Reutem. Er staat natuurlijk niet alleen een familieschommel, ook wipwappen, draaimolens, klimtoestellen, glijbanen, springkussen en trampolines zijn te vinden bij speeltuin Morskieft. Is het slecht weer? Dan kan er ook binnen gespeeld worden. En terwijl de kinderen spelen, kunnen ouders heerlijk een bakkie doen bij het restaurant.

Tuindorpbad

Dagje uit naar het zwembad? Kies dan een s voor een origineel zwembad, zoals het natuurbad Tuindorpbad. Waar vind je dat nog? Nou in ieder geval in Hengelo!

Roke’s Erf

Spelen op een boerderij, een leuker uitje met kleine kinderen kan ik bijna niet bedenken. Overal aan en gaan! Heerlijk toch? Bij belevenis boerderij Roke’s Erf kunnen kinderen (en hun ouders) activiteiten doen als  een maisdoolhof,  boerenbos-golf  en er is ook een klompenpad waar je onder ander langs de koeien gaat om ze te voeren en te aaien en ook ga je chocolademelk maken van echte melk! Superleuk! Zeker voor stadskindertjes die nog steeds denken dat melk gewoon in een pak zit en uit de supermarkt komt.

Heb ja na alle bovenstaande uitjes in Nederland nog steeds geen flauw idee wat te doen, blijf dan maar lekker thuis.


 Dit artikel heeft juli 2023 een update gehad

leuke uitjes kinderen
Previous ArticleNext Article