Review: B’twin Decathlon kinderfiets

fiets decathlon ervaringen

Met drie kinderen in de leeftijd tussen de 8 en 12 in huis, heb ik al wat fietsen voorbij zien komen. De één was beduidend van betere kwaliteit dan de andere, maar allen zijn goed gebruikt. Veel van de fietsen die we gehad hebben (en nog steeds hebben), hebben we gekocht bij de Decathlon. De zogeheten B’twin Decathlon fietsen. Nu is het zo dat er veel gezocht wordt naar ervaringen met de B’twin Decathlon fietsen, logisch want het is niet even een brood wat je koopt. Ik snap dus helemaal dat wanneer je een kinderfiets van een bepaald bedrag koopt, je eerst op zoek gaat naar reviews. 

Nu zijn er een aantal onafhankelijke reviews te vinden over de B’twin fietsen, maar reviews over de B’twin kinderfietsen kom je niet veel tegen. Omdat wij meerdere kinderfietsen van B’twin Decathlon hebben gehad, denk ik dat ik er een eerlijke review over geven kan. Dus vandaar dit artikel met alle pluspunten en minpunten op een rij.

Welke B’twin kinderfietsen zijn er?

kinderfiets btwin review

Loopfiets

Loopfietsen zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 2 tot 4 jaar. Het is ideaal om de evenwicht te oefenen die het kind nodig heeft om zonder zijwieltjes te kunnen fietsen. Zelf ben ik al een tijdje uit de loopfietsen, maar uit ervaring weet ik nog wel dat een loopfiets niet te zwaar moet zijn. Wanneer een loopfiets te zwaar is, kan een peuter de loopfiets niet in balans krijgen. De loopfiets moet ook niet té licht zijn, dan krijg je weer het probleem dat de loopfiets alle kanten op schiet. Menig review over de B’twin loopfietsen van Decathlon zijn positief! Vooral de prijs/kwaliteit verhouding van de loopfietsen zijn een groot pluspunt. Wanneer je de B’twin loopfiets online besteld, moet je de loopfiets zelf in elkaar zetten, maar ook dit is een appeltje eitje. De B’twin loopfietsen hebben een simpel, maar mooi design en wil je de schoenneuzen van je peuter een beetje sparen, kun je een loopfiets met rem bestellen.

Mountainbike

Bij de B’twin kinderfietsen van Decathlon denk je misschien direct aan de mountainbiken. Deze zie je ook veel voorbijkomen wanneer je naar fietsende schoolkinderen kijkt. Nadeel van de mountainbike is dat deze vrij kaal geleverd wordt, eigenlijk zoals een mountainbike bedoelt is. Geen standaard, geen spatbord, geen slot. Maar wanneer je een kinderfiets aanschaft, is het vaak de bedoeling dat het kind daar alle fietstochtjes op maken gaat. Dat is dus iets om je af te vragen wanneer je een B’twin mountainbike van Decathlon aanschaft.

Vergelijk de mountainbike vooral even met de stadsfiets en de hybride kinderfiets >>

Racefiets

De B’twin racefiets voor kinderen is natuurlijk vooral bestemt voor kinderen die op wielrennen zitten. Hoewel ik echt uit een wielren familie kom, hebben mijn kinderen geen interesse voor wielrennen als sport. Persoonlijke ervaringen heb ik dan ook niet voor deze review, maar de reviews online zijn voornamelijk positief. Ik zou vooral aanraden, wanneer je op zoek bent naar een racefiets voor je kind, om eerst even een testritje te gaan maken.

BMX

En dan hebben we natuurlijk ook nog de BMX fietsjes die heel populair zijn, maar ook deze zijn niet geschikt voor fietstochtjes. Toevallig hebben mijn kinderen afgelopen weekend het fietsen op een BMX ervaren en ze vonden het nog best lastig. Vooral het continu staan op de fiets is even wennen, laat staan dat ze er trucjes op doen. Neemt niet weg dat de B’twin BMX kinderfietsen er niet alleen heel stoer uitzien, maar volgens de kenners ook heel stevig zijn. Best een pluspunt wanneer je kind een fiets heeft om op te stunten.

Kinderfiets

De meeste ervaring hebben wij met deze B’twin kinderfietsen van Decathlon. De ‘gewone’ kinderfietsen komen eigenlijk in de volgende twee varianten.

  • Hybride kinderfiets
  • Stadsfiets voor een kind

Het verschil tussen een hybride kinderfiets en een stadsfiets voor een kind, is dat de hybride kinderfiets eigenlijk een combinatie van een stads- en sportfiets is. De hybride kinderfiets is dus net iets meer all-round dan de stadsfiets van Decathlon. De hybride kinderfiets claimt geschikt te zijn in de stad en op oneffen paden, in alle weersomstandigheden.

Eén van de eerste B’twin kinderfietsen die wij aan onze wagenpark in de tuin toevoegde, was een 16 inch kinderfiets. Dit fietsje van Decathlon is een vrij complete kinderfiets om mee te beginnen. Onze ervaring is dat de kinderfiets stevig is, tegen een stootje kan en is ook zeer wendbaar. Het stuur en zadel zijn in hoogte verstellen, de kinderfiets kan dus gerust een beetje meegroeien. Zo is mijn dochter van een 16 inch kinderfiets naar een 22 inch kinderfiets (niet van B’twin) gegaan.

De hybride kinderfiets en een stadsfiets voor een kind zijn bij de Decathlon vanaf 20 inch verkrijgbaar. Mijn zoon begon met de 20 inch en inmiddels fietst hij op een 24 inch kinderfiets. Tussendoor heeft hij ook een goedkope fiets van Prijskiller gehad, maar deze was echt zo slecht van kwaliteit, als je er naar keek viel de fiets al uit elkaar. De ervaring met een Prijskiller fiets was geen succes en we zijn snel weer terug naar de B’twin fietsen van Decathlon gestapt. Met deze kinderfietsen hadden we immers uitstekende ervaringen. De kinderfiets die hij nu heeft is de stadsfiets, compleet met spatborden, ledverlichting met dynamo, reflecterende banden en een bagagedrager. Het slot hebben we er apart bij moeten kopen. Helaas hebben we voor de fiets geen ruimte in de schuur en daardoor is er hier en daar al snel wat roest op de fiets gekomen, maar storend is het niet.

review btwin kinderfiets

review kinderfiets decathlon

Wat ook een minpuntje is, is dat de ketting er regelmatig eraf ligt. Pluspunt is dat mijn zoon de ketting er zelf weer op krijgt. Wat ik ook een nadeel van de B’twin kinderfietsen vind, is dat de halve klas op de fietsen van Decathlon fiets. Maar daaruit blijkt wel dat de B’twin kinderfietsen een uitstekende prijs kwaliteit verhouding hebben.

Conclusie van deze review is dat je heus geen wereldwonder moet verwachten bij het aanschaffen van een B’twin kinderfiets van Decathlon. Maar gewoon een goede, stevige kinderfiets voor een mooi prijsje.

Kijk hier om een B’twin kinderfiets te bestellen >>

Previous ArticleNext Article