Disney+ aanbod is perfect voor ons gezin!

Het is nog niet zo lang geleden dat Disney+ in Nederland te streamen is. Maar toch kan ik al concluderen dat het aanbod van Disney+ heel fijn voor ons gezin blijkt te zijn. We hebben daarom ook nog niet overwogen om Disney+ weer op te zeggen. In eerste instantie dacht ik, is het nou echt nodig om voor alle prinsessenfilms een streamingdienst op te zetten? Maar al snel kwam ik bij zinnen en realiseerde ik me dat Disney natuurlijk veel meer is dan een reeks prinsessenfilms. Het Disney+ aanbod is behoorlijk groot zelfs en leuk voor het hele gezin! Van bekende klassieker tot de wat onbekendere films en series, maar minstens net zo vermakelijk! 

Hoe krijg je Disney+ op tv?

Nog geen abonnement? Stream Disney+ 7 dagen gratis. Daarna slechts €6,99 per maand. Hier meer info.

Maar voordat ik de leukste films en series op je afvuur, zal ik je eerst vertellen hoe je Disney+ gemakkelijk op tv kunt kijken. Want Disney+ kun je heel gemakkelijk op je telefoon of tablet via de app bekijken, maar wanneer je met z’n allen een film kijken wil, dan doe je dit natuurlijk het liefst op je tv. Goed, hoe krijg je Disney+ naar je tv?

Disney+ krijg je op tv met de volgende apparaten/tv’s:

  • Android TV
  • AppleTV
  • Chromecast
  • LG TVs
  • Samsung

En als laatste kun je je laptop aansluiten aan je tv.

disney plus
Door Eliseu Geisler

Wat is er te zien op Disney+

Zoals ik al zei, bij Disney zijn het niet alleen maar prinsessen films om te streamen. Het aanbod is veel uitgebreider! Naast de Disney klassiekers, zoals Viana, Bamni en de Kleine Zeemeermin, vind je ook alle andere Disney films en series. En geloof me, dat zijn er een hoop! Maar ook de samenwerkingen met Pixar, onder ander Coco, Toy Story en Cars, zijn te zien bij Disney+. En daarnaast vind je de superhelden van Marvel, Star Wars en National Geographic in het aanbod. Kortom, een compleet aanbod voor het hele gezin.

Films op Disney+

Er zijn dus verschillende films in verschillende leeftijdscategorieën en interesses te vinden op Disney+. Zo zal het je niet verbazen dat Marvel vooral de Superhelden vertegenwoordigd en bij National Geographic kun je terecht voor een mooie natuurfilm. Welke pareltjes zijn er te vinden op Disney+? Hier een paar films uit het aanbod van Disney+ waar het hele gezin van genieten kan.

Frozen

Frozen is weer helemaal hip en happening bij mijn meiden. Voordat Frozen 2 op Disney+ te zien is, zullen ze nog even geduld moeten hebben. Maar Frozen wordt weer helemaal grijs gedraaid. En ik kan niet anders doen dan gewoon maar loslaten…

Ralph Breaks the Internet

Deze Disney film vinden wij allemaal heel tof om te kijken. Gewoon een stoere, maar hartverwarmende film. Als je precies wilt weten wat wij van deze film vinden, lees dan onze review over Ralph Breaks the Internet.

Beauty and the Beast – live action

Op Disney+ staan ook een aantal live ation films, iets waar Disney de afgelopen jaren hun focus op hebben gelegd. Janneman Robinson en Poeh is een verrassend leuke film voor het hele gezin. Van Dumbo is er ook een live action gemaakt. Peter en de Draak is hier een favoriet en zelf blijf ik eeuwig fan van Beauty and the Beast.

The Parent Trap

Wat ook zo leuk aan Disney+ is, is dat het nostalgie opwekt. Disney gaat namelijk al jaren mee en wat mijn kinderen niet realiseren is dat sommige films uit mijn jeugd komen. Een beetje jeugdsentiment is het dus wel. Zoals Sister Act, While you are Sleeping of Parent Trap. Allemaal te vinden in het aanbod van Disney+ en ontzettend leuk om nu met mijn eigen gezin te kijken.

Brave

Pixar heeft een aantal pareltjes met Disney gemaakt. Daar is Brave er zeker één van en doet niet onder aan de klassieke Disney prinsessen films. Maar ook Coco  en Incredibles 2 vinden wij geweldig.

Spiderman

Bij Disney+ kun je ook helemaal los gaan met het Spiderman aanbod. Zo goed als alles staat er op. Op mijn eigen Marvel lijstje om te kijken staat Thor.

Star Wars

Waar de man en ik met een gezonde tegenzin aan begonnen zijn, is de Star Wars reeks. Het was wel even uitzoeken wat nou de juiste volgorde van kijken is, want bij de Star Wars films zijn de meningen daarover verdeeld. Wij zijn dus echt bij de eerste begonnen en heel eerlijk, het is even doorbijten.

Free Solo

Bij het aanbod van National Geographic is de documentaire film ‘Free Solo’ te zien. Dit gaat over een vrijklimmer die de El Capitan gaat beklimmen zonder touw. De man hier heeft zitten sidderen in zijn stoel bij het kijken van deze docu.

Series op Disney+

Naast het aanbod van films op Disney+ zijn er ook verschillende series voor het hele gezin.

Disney Junior series

Zo zijn er voor de kleintjes een heleboel Disney junior series te vinden. Denk aan Mickey Mouse clubhuis, de speelgoeddokter en Jake en de Nooitgedacht Piraten. Series die je kleintje op elk moment van de dag kijken kan.

High School Musical

Voor de tieners en pre-tieners is de serie High School Musical ontzettend leuk om te kijken. Een heerlijk muzikale serie bij Disney+.

Van pup tot Geleidehond

Even geheel iets anders, maar minstens net zo mooi en vermakelijk als alle andere series op Disney+. In de serie van Pup to Geleidehond zie je hoe een groep van zes honden blindengeleidehonden worden.

De kosten van Disney+

Wat kost een Disney+ abonnement? Toen Disney+ net uitkwam ontving iedereen twee maanden gratis Disney+. Inmiddels is deze actie ingekort naar 7 dagen gratis. Daarna kost een abonnement €6,99 per maand of je kiest voor een jaarabonnement van €69,99. Hier kun je aanmelden voor een Disney+ abonnement.

Hoe gaat de betaling bij Disney+?

Je betaalt het zoals andere apps in de App Store of Google Play. Als je je aanmeldt via de site van Disney+ kun je betalen met creditcard, iDeal of Paypal.

Disney+ weer opzeggen

De laatste veelgestelde vraag is hoe je Disney+ weer kunt opzeggen. Ook dit is eigenlijk vrij simpel, hoewel wij zelf er niet aan denken om ons Disney+ abonnement op te zeggen aangezien we nog lang niet door het aanbod heen zijn.

Mocht je wel willen opzeggen, dan gaat het als volgt: Je gaat naar Disneyplus.com en logt in. Ga vervolgens naar je account en klik dan op factureringsgegevens. Klik daarna op ‘Abonnement opzeggen’, en dan op ‘Opzegging voltooien’. Je vinkt een reden aan en je abonnement doet het hierna niet meer.


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock / Photo Hall

Previous ArticleNext Article