Beauty and the Beast – de ‘volwassen’ versie

null

Als er een film is die ik als kind heb stukgedraaid, dan is dat de Disney klassieker Belle en het Beest. ‘Daar gaat de bakker met zijn brood als altijd, hij raakt het kwijt al is het ooouuuud’, ik zing de liedjes nog steeds foutloos mee. Wat ik zo interessant vond, was de onvrede die Belle had, maar ook het lef om die onvrede te laten zien en het leven niet te accepteren zoals het is. Ze zocht naar meer en vond het Beest, een uitdaging op zich.

Nu, jaren later, weet ik dat het leven geen sprookje is en dat je het leven soms wél gewoon moet accepteren zoals het is. Volwassen worden heet dat.

Beauty and the Beast

De geliefde karakters van de Disney klassieker komen opnieuw tot leven, dit keer in een spectaculaire live-action versie van Beauty and the Beast. Opvallend is wel dat niet alleen ik, maar ook Belle en het Beest volwassen geworden zijn. Geen strubbeling meer, geen onvrede meer, je weet wie je bent en je mag zijn wie je wil zijn. Want zag ik daar nou voor het eerst een homoseksueel personage in een Disney-film? Het verhaal
Beauty and The Beast vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw (Emma Watson) en het Beest. Als Belle door het Beest in zijn kasteel gevangen genomen wordt, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is. Deze live-action versie begint vrijwel hetzelfde als de klassieke tekenfilm, maar al snel wordt duidelijk dat er hier en daar wat aanpassingen gemaakt zijn. Zo komen we bijvoorbeeld te weten waarom Belle geen moeder meer heeft (een raadsel waar meerdere Disney prinsessen mee te dealen hebben) en is de vader van Belle geen verstrooide uitvinder meer, maar een kunstenaar. En Lefou komt ook tot een bijzondere ontdekking…

null

De sterrencast van Beauty and the Beast

Emma Watson als Belle; Dan Stevens als het Beest; Luke Evans als Gaston en Kevin Kline als Maurice, Belle’s vader. Josh Gad als Lefou; Ewan McGregor als Lumière, de kandelaar; Stanley Tucci als Maestro Cadanze, de klavecimbel; Audra McDonal als Madame De Garderobe; Gugu Mbatha-Raw, als Plumette; Hattie Morahan als tovenares; Nathan Mack als Chip, het theekopje; Ian McKellen als Cogsworth, de pendule; en Emma Thompson als de theepot, mevrouw Potts.

Beauty and the Beast, absoluut een aanrader maar niet om met je kleuter te bezoeken. Alleen de originele versie van de film draait, dus geen Nederlands gesproken versie. Ondertiteling kunnen lezen is dus een pré. Vanaf 29 maart 2017 in de bioscoop.

Previous ArticleNext Article