Bespaartips tijdens de vakantie

Het boeken van de gezinsvakantie lijkt op een wandeling door een mijnenveld. Er zijn zoveel keuzes. Hoe zorg je ervoor dat je aan iedereen zijn wensen kan voldoen? Wat is de juiste bestemming? Wanneer is het het juiste moment om te boeken? En vooral, wat is de juiste prijs? Want als we geld kunnen besparen, dan doen we dat graag. Ook op vakantie. 

Besparen tijdens de vakantie begint natuurlijk al voordat je op vakantie gaat. Wil je besparen op je vakantie, dan heb ik hier een aantal tips voor je.

Zoek goede deals

Ga op zoek naar goede deals en vergelijk ze met elkaar. Kijk op kortingssites en zoek naar actiecodes. Deze kun je vaak via zoekmachines vinden. Een klein voorbeeldje; je wilt een vakantie boeken bij Droomparken, zoek dan in een zoekmachine naar ‘Droomparken actiecode’.

Wees flexibel

Maar voordat je begint met het vergelijken van prijzen en het zoeken naar kortingen, is de eerste manier om te besparen op je gezinsvakantie door flexibel te zijn. Een vakantie boeken buiten het hoogseizoen zal uiteraard goedkoper zijn. Toch is dit natuurlijk lastig wanneer je te maken hebt met schoolvakanties. Wees dan flexibel in de bestemming. Door naar een minder populaire bestemming te gaan, kun je wel honderden euro’s besparen.

Hou je aan een budget

Het opstellen van een realistisch vakantiebudget, inclusief de uitgaven op de vakantie zelf, zorgt ervoor dat je niet voor verrassende uitgaven komt te staan. Mits je je ook aan je budget houdt natuurlijk. Als je dan toch in de verleiding komt om over het budget heen te gaan, denk dan aan je bestedingsgeld. Alles wat je meer uitgeeft aan de vakantie, kun je op de bestemming zelf niet meer uitgeven.

Doe als een local

Vanaf het moment je aankomt op je vakantiebestemming, begin dan te denken als een local. Een taxi nemen kan verleidelijk zijn, maar als er openbaar vervoer beschikbaar is (en de kinderen zijn niet al te chagrijnig), kun je zeker geld besparen. Praat ook zoveel mogelijk met de locals, want dan krijg je de echt goede tips, in plaats van de tips die in de reisboekjes te vinden zijn.

Een goede voorbereiding

Of je nu in een hotel, in een bungalow of op de camping verblijft, het is altijd voordelig om je eigen basisspulletjes en boodschappen mee te nemen. Denk aan een potje zout of een pak koffie, maar ook zonnebrand en shampoo zijn vaak een stuk duurder, terwijl je het thuis gewoon in de voorraadkast hebt staan. En ook tijdens een dagje uit is het nuttig
om je eigen broodjes en pakjes drinken mee te nemen. Dit zijn kosten die snel oplopen, zeker als je met je hele gezin bent en waar makkelijk op bespaard kan worden.

Activiteiten deals

Ga niet alleen op zoek naar mooie aanbiedingen en kortingscodes voor je vakantiebestemming, maar ook voor de activiteiten en dagjes uit
tijdens je vakantie. Onderzoek verschillende aanbieders van activiteiten. Er zullen vast meerdere aanbieders zijn voor boottochtjes om dolfijnen te spotten. Misschien bieden sommige een familieticket of zijn kinderen gratis. Niemand is ooit armer geworden door zich ergens in te verdiepen. Het is juist een prima manier om te besparen. Of bedenk zelf leuke dingen om te doen, zoals leuke spelletjes op het strand.

Previous ArticleNext Article