11x wanneer je een tienerdochter hebt

Ook al is mijn tienerdochter nog maar net 10, ze is naar eigen zeggen toch echt een tiener! Nu moet ik zeggen dat het hebben van een tienerdochter me tot nu toe reuze meevalt. Maar hé, ze is dan ook nog maar net 10. We hebben nog jaren te gaan. Een aantal dingetjes zijn me al wel opgevallen. Misschien herken jij ze ook? 

1. Rollen met de ogen is tot kunst verheven. Van wie zou ze het hebben?

2. Van dramatische emotionele uitbarstingen heeft ze altijd al wel een handje gehad. Maar zijn het nu de hormonen? Het is in ieder geval fijn om een verklaring te hebben, dan hoef ik mezelf en mijn belabberde opvoeding niet meer in twijfel te trekken. Het komt door de hormonen!

3. Ze krijgt een beetje gevoel voor sarcasme. Echt smullen geblazen hoor, zo’n dochter met sarcastische opmerkingen!

4. De kledingkast. Hoezo liggen er meer kledingstukken voor de kast dan in de kast?

5. Je moet kunnen incasseren dat je écht, écht, écht heel stom bent! Totdat ze zich realiseert dat je écht een heel stom iemand bent met het geld.

6. Eerlijkheid lijkt plotseling een dingetje. Echter is er in haar leven helemaal niets eerlijk!

7. Opeens is er interesse in social media en dan vooral in het binnenhalen van ‘hartjes’.

8. Ondanks dat je al best wat levenservaring hebt, weet je helemaal niets! Je snapt er in ieder geval geen bal van.

9. Jurkjes scoren voor mijn dochter in de uitverkoop is nutteloos. Ze heeft een eigen stijl en dat is niet de stijl die ik in mijn hoofd had.

10. Het ene moment is ze je kleine meisje dat naar bed gebracht en in slaap gekriebeld wil worden. En het andere moment is het je tienerdochter die het allemaal zelf wel kan. Waarom heeft dit grote lichaam mijn baby ingeslikt?

11. Wanneer je denkt de manier gevonden te hebben hoe om te gaan met… Veranderen haar manieren weer.

De tienerfase, het is een ingewikkelde tijd en dan moet de echt ingewikkelde fase nog komen. Hoewel ze zelf denkt alles te weten, is deze fase voor haar de eerste keer. Voor mij niet, ik ben zelf tiener geweest. Ook al zijn de tijden behoorlijk veranderd, de basis van de tienerfase blijft hetzelfde. Ik sleep je er de komende jaren wel doorheen!


tienerdochter

Afbeelding tienermeisje: Rohappy/shutterstock

Previous ArticleNext Article