10 redenen waarom het fantastisch is om een moeder van drie te zijn!

Als het leven je meer kinderen geeft dan handen, dan weet je dat de kans op chaos aanzienlijk toeneemt. Zelfs wanneer alle bloedjes slapen en de keuken weer enigszins aantoonbaar, dreunt de chaos door in het hoofd van een moeder van drie. Toch leer je in de loop van de tijd omgaan met de chaos. Of het de juiste keuzes zijn, dat is discutabel. Maar ter zijner tijd maakt de chaos plaats voor rust. De rust om te realiseren dat moeder zijn van drie kinderen een ontzettende voorrecht is. 

Hier zijn een aantal dingen die iedere moeder van drie herkennen zal. Redenen waarom het fantastisch is om een moeder van drie te zijn!

1. Je weet eindelijk wat je moet doen met een baby. Hoe je bij een eerste angstvallig de boekjes aan het volgen was, volg je bij een derde enkel en alleen nog maar je gevoel. Heeft je baby honger, maar mag het eigenlijk pas over een uurtje zijn voeding? No Way Gose dat je het gehuil nog een uur gaat aanhoren, erin met die voeding!

2. Je accepteert eindelijk je lichaam zoals het is. Mocht je überhaupt tijd hebben om na te denken, dan besteed je die tijd al helemaal niet om na te denken over je misschien ietwat te blubberige buik en zilverkleurige striemen.

3. Je jaagt niet meer door de fases heen en je kijkt niet meer vooruit, maar je geniet zo veel mogelijk van iedere fase omdat je weet hoe snel ze voorbij gaan. Bij mijn oudste was ik altijd al een stap verder. Wat gaat er nu komen? Wat wordt de volgende fase? Na het krijgen van drie kinderen geniet je veel meer van de fases, ook bij de oudste, ook al moet hij nog steeds de weg banen en het wiel uitvinden.

4. Eén kind is praktisch net zo duur als drie kinderen. Nou ja, dat is niet helemaal waar natuurlijk! Maar na drie kinderen realiseer je je wel dat ze echt niet altijd de duurste spullen nodig hebben. Dat ene jurkje kan prima nog een ronde mee en een bed kun je ook best aanschaffen via Marktplaats. Daarbij is het soms ook weer niet erg om te investeren in duurdere spullen, omdat je weet dat het meerdere rondes mee gaat in huis.

5. Je geeft dus alleen geld uit aan dingen die echt nodig zijn. Want natuurlijk is het verzorgen van drie kinderen behoorlijk prijzig. Je leert geld uit te geven aan wat echt belangrijk is, aan een goede oppas bijvoorbeeld of aan die toffe sneakers voor jezelf.

6. Je kinderen zijn een stuk zelfstandiger dan hun leeftijdsgenootjes. Ook al komt dat voornamelijk door pure noodzaak. Ooit een kleuter en peuter aangekleed terwijl je een baby aan de borst had? Dat lukt alleen wanneer ze het zelf doen met duidelijke aanwijzingen. En wanneer ze dan toch al laten zien hoe zelfstandig ze zijn, kun je ze meteen inzetten voor huishoudelijke klusjes. Echt dat kunnen ze!

7. Als moeder van drie sta je open voor alles en iedereen. Met drie kinderen is de chaos in je leven toch al compleet, dus een puppy kan er wel bij. Welja, een parkietje en een hamster ook. Of dat vriendinnetje mag komen spelen? Tuurlijk, kom er bij!

8. Drie kinderen in huis geeft heel veel zooi, dat kun je je misschien wel voorstellen. Daarom is het voor een moeder van drie, niet zo verstandig om je te hechten aan spullen. Je bent totaal niet materialistisch, sterker nog, je hebt juist het liefste zo min mogelijk materiaal in huis! Maar serieus, hoe lekker is het om niet materialistisch te zijn!? Het is heel bevrijdend kan ik je vertellen.

9. Een moeder van drie mag uitgeroepen worden tot puzzelkoningin! Drie autostoeltjes op de achterbank? Oh jazeker dat dat past!

10. Moeder van drie, maar uiteindelijk gewoon jezelf. Als moeder van drie zul je jezelf echt wel eens verliezen, zeker tijdens die hysterische tropenjaren. Maar naarmate je kleintjes groter worden, zul je jezelf weer terugvinden en kun je niets anders dan met trots aanschouwen wat je hebt gecreëerd.

Previous ArticleNext Article